Gündem Seçil Erzan duruşmada ağlayarak savunma yaptı: Herkes yer içer hesabı Seçil öder

Seçil Erzan duruşmada ağlayarak savunma yaptı: Herkes yer içer hesabı Seçil öder

13.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fon dolandırıcılığı davasında yargılanan Erzan, duruşmada “Hayatımda olan herkesin yaşam standardı yükseldi. Semih bu kadar faiz istemeseydi ben zaten çözecektim” dedi. Erzan “MASAK o dönem kim bana para verdiyse, kim benden para aldıysa herkesin hesaplarını incelesin” diye konuştu.

ÇİĞDEM YILMAZ - ALEYNA SEVİM / Yüksek gelir getiren fon vaadiyle 21 kişiyi, 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Eski DenizBank Şube Müdürü Seçil Erzan, dün yine hakim karşısındaydı. 

Haberin Devamı

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük ile tutuksuz sanıklar Nazlı Can, Asiye Öztürk ve Atilla Yörük katıldı. Şikayetçilerden Erzan’ın kuzeni Tanın Yılmaz ve eşi Merve Yılmaz, Fatih Terim’in kızı Buse Terim Bahçekapılı ve eşi Volkan Bahçekapılı, Buse Terim’in kuzeni Terim Arıcan, iş insanı İsmail İbrahim Çağlar, Burhan Taşpolat, Evrim Pınar Güzel ile eski futbolcu Semih Kaya da duruşmada hazır bulundu.

Erzan, duruşmada şunları söyledi: “2010 temmuz ayı ile 2011 kasım ayı arasında borsada 1 milyon lira para kaybettim. 2011 Aralık’ta Florya Şube’ye gittiğimde kaybettiğim parayı yerine koymam gerekiyordu. Metin Taş İstanbul’daki şubeye para çekmek için geldi ve durumu ona anlattım. O dönemde birkaç ‘faktoring’ yapıldı, sonrasında ben bunun kötü niyetli olduğunu anladım. Babaannemden kalan evi sattık, aslında 2013’e kadar hiçbir şey yoktu.” 

Haberin Devamı

YAKINLARIYLA BAŞLADI

2013’te kuzeni Tanın Yılmaz için vadeli mevduat işlemi yaptıklarını belirten Erzan şunları söyledi: “Döviz al sat yaparak, özel bankacılıkta nasıl işlem yapılıyorsa aynı şekilde yapıyordum. Tanın benim verdiğim faizle hayatını geçindirmeye başladı. Parayı çoğaltmakla ilgili stresim başladı o dönemde.” 

Erzan, 2015’in aralık ayında annesinin hastalandığını belirterek “6-7 ay sonra Hüseyin Eligül ve eşiyle karşılaştım. Hastalığından bahsettim, onlar da ‘Biz yardımcı oluruz’ dedi. Babam da tanıyordu Hüseyin Ağabeyi” dedi. “Bir süre sonra benden para isteyenlere vermek zorunda hissetmeye başladım” diyen Erzan, şunları anlattı: “Hüseyin Ağabey’in çevresinden de paralar gelmeye başlamıştı. Böyle aile, akraba içerisinde durum olmaya başladı. İnsanlar ‘Seçil’i gördüğümüz zaman gözümüzün önüne dolar geliyor, para geliyor’ diyorlardı. Ben de bankada yükselmek istiyordum. Bu nedenle Galatasaraylı futbolcularla çok ilgileniyordum. Hayatım araştırılsın, başından itibaren ben doğruyu anlatmaya çalıştım.” (Salonda gülüşmeler oldu.) 

12 saatten fazla süren duruşmada Semih Kaya, Merve ve Tanın Yılmaz’ın tanık ifadesinin pazartesi alınması kararlaştırıldı. Mahkeme, Erzan’ın tutukluluk halinin devamına hükmetti. 

Haberin Devamı

‘MASAK İNCELESİN’

Sesi titremeye, ağlamaya başlayan Erzan, “MASAK herkesin hesaplarını incelesin. O dönem kim bana para verdiyse kim benden para aldıysa herkesin hesapları incelensin. Ben bir canımla ortada kaldım. Kimseye derdimi anlatamıyorum. Herkes yer içer, hesabı Seçil öder. Ben öyle bir hayatı seçmiş olsaydım cebimde silahım, arkamda on tane korumam olurdu, bana yardım edecek nüfuzlu insanlar olurdu. İşimi kaybettim, geleceğimi kaybettim, insanlar mağdur oldu, çok özür dilerim. Bilinçli şekilde yapılmış bir şey değildi” diye konuştu.

BUSE TERİM'İ KIZDIRAN SORU

Fatih Terim’in şikâyetçi olan kızı Buse Terim Bahçekapılı, ilk kez ifade verdi. Bahçekapılı, şunları söyledi:
“Benim 7-8 yıldır biriktirdiğim vadede bekleyen 190 bin dolar param vardı. Seçil Erzan beni aradı, vadede olan paramı gördüğünü ve bu parayı değerlendirmek istediğini, bir fon olduğunu ve Hakan Ateş gibi önemli isimlerin olduğunu söyledi. Paramı çekerek Seçil Erzan’a verdim. Seçil Erzan banka müdürü olmasaydı o parayı vermezdim.”
Tutuksuz sanık Nazlı Can’ın avukatının, Buse Terim Bahçekapılı’ya sorduğu, “Fondan babanızın adıyla bahsedildiğinden haberiniz var mıydı?” sorusu üzerine salonda sesler yükseldi. Bahçekapılı, avukata dönerek, “Siz de bir avukat olarak o zaman Candaş Gürol buraya geldiğinde, neden müvekkillerini bu konuda uyarmamış onu sorun” diyerek cevap verdi.
Can’ın avukatı Seçil Erzan’a ise “Fatih Terim 300 bin dolar koydu” beyanını hatırlatarak, “Madem para alındı. Peki Fatih Terim’e ne kadar verildi?” diye sordu. Bunun üzerine Salondan “Ne alaka” itirazları yükseldi.

Haberin Devamı

"SEMİH BU KADAR FAİZ İSTEMESE ÇÖZECEKTİM"

Hayatında olan herkesin yaşam standartlarının yükseldiğini anlatan Erzan “Arabaları bir üst modele çıkıyordu. Tarlalar alıyorlardı. Evrim Pınar Güzel’den ‘Değerlendireceğim’ diyerek para aldım. İlk başta değerlendirdim. Ancak sonra değerlendiremedim. Zaten aldığım parayı bir saat sonra başkası kapıyordu. Arda’ya da ‘Para değerlendiriyorum’ dedim. Semih Kaya bana kötü davranmadı. Kaya’ya ‘Ana paranı aldın, fazlasını isteme’ dedim. Semih bu kadar faiz istemeseydi ben sadece Selçuk İnan’a borçlanacaktım. O bu kadar faiz istemese ben zaten çözecektim. Diğer herkes artıdaydı. Ya da benim çözeceğim durumlardı. Emre Belözoğlu’ndan aldığım para herkese dağıldı. Ben ‘Fatih Terim fonu varmış, Hakan Ateş fonu varmış’ gibi şeyler söylemedim” dedi.

Haberin Devamı

"DOYURAMIYORUM" DEDİĞİNİZ KİM?

Avukat Rezan Epözdemir, şikayetçi Tanın Yılmaz ile Seçil Erzan arasında 26 Ocak 2023 tarihli bir WhatsApp görüşmesini hatırlatarak, “Yüzde 50 kazandıklarını, Fransa’da olduklarını, söylediğiniz. Megev’e kim gitmiş? diye baktık. O tarihlerde, Can Dikmen, Hakan Ateş, Öykü Hilal Karadeniz oradaymış. ‘Doyuramıyorum’ dediğiniz, ‘uyuz’ dediğiniz ve yüzde 50 kazandırdığınız kimler? Bunlardan biri mi?” diye sordu. Erzan, bu soruya, “O tarihte orada olanlar Merve’nin kardeşleriydi” dedi.

SEMİH KAYA'NIN SESİYLE ALİ YÖRÜK'E PARA TRANSFERİ

Tutuksuz sanık DenizBank çalışanı Asiye Öztürk: Semih Kaya’dan ses kaydı alarak ses onayıyla 350 bin doları Ali Yörük adına havale yaptık. Havale yapıldığında dakikalar içerisinde şubede oldu. Parayı alıp gitti. Ali Yörük, Emrah Çolak’ın yanında geliyordu.

Tutuksuz sanık Nazlı Can: Seçil beni Fatih Terim ile tanıştırdı. Beni hayal edemeyeceğim insanlarla tanıştırdı. Beni kullandığını bilmiyordum. Benim Denizbank’a 17 kredim daha var.