Gündem SGK Hizmet Dökümü alarak SSK Borç Sorgulama işlemi nasıl yapılır?

SGK Hizmet Dökümü alarak SSK Borç Sorgulama işlemi nasıl yapılır?

10.10.2015 - 23:20 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü belgesi alma ile SGK prim sorgulama ve SSK sigorta sorgulama işlemlerinizi tamamlamış olacaksınız. SGK hizmet dökümünüzü tek bir siteden alabiliyorsunuz. Nasıl alacağınızı bilmiyorsanız haberimizi okumalısınız.

SGK Hizmet Dökümü alarak SSK Borç Sorgulama işlemi nasıl yapılır

SGK Hizmet dökümü belgesi sigortalı olarak çalıştığınız dönem içerisinde yapmış olduğunuz hizmetleri, ne kadar çalıştığınızı ve sigorta bilgilerinin olduğu bir belgedir. SGK hizmet dökümünde ilk sigortalı işe giriş tarihiniz, hangi aylarda sigortalı olarak çalıştığınız, SSK prim ödenen gün sayınız ve bazı emeklilik bilgileriniz yer alır. Sigorta ve emeklilik işlemleri için SGK hizmet dökümü önem arz etmektedir. Bazı sigorta işlemlerinde, emeklilik için bir kaç işlemde ve bazı başvurularda bu belge istenebilir. Sosyal Güvenlik Kurumu altında sigortalı olarak çalışan biri iseniz bu belgeye Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek ulaşabilirsiniz. Çalıştığınız dönemde sigortalı, bağ-kur kurumuna veya emekli sandığı kurumuna bağlı bir şekilde çalışıyorsanız eğer her ay bağlı olduğunuz kuruma göre prim veya sigorta yatırmanız gereklidir. Düzenli olarak yatırmanız gereken prim ve sigortaları yatırdığınız zaman Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Bu kurumlardan herhangi birisine bağlı olan vatandaşlarımız ayrıca zamanı geldiğinde emekli de olabilir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

SGK SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Emekli olmak isteyen vatandaşlar yatırması gereken sigortaları ve primleri tamamladığı zaman ve emeklilik yaşı geldiği zaman bağlı olduğu kurum tarafından emekli olabilir ve emekli maaşı alabilir. Yani yatırdığınız prim ve sigortalar sayesinde hem Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz hem de emeklilik yaşınız geldiğinde emekli olabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşlar için kurum bazı programlar geliştirmiştir. Mesela ne zaman emekli olabileceğini öğrenmek isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumunun ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yaparak ve bazı bilgilerini girerek emekli yaşını hesaplayabilir. Ya da emekli olduğunda ne kadar maaş alacağını merak eden vatandaşlar emekli maaşı hesaplama veya sorgulama işlemini gerçekleştirerek emekli olduğunda ne kadar maaş alabileceğini hesaplayabilir. Sosyal Güvenlik Kurumunun bu hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Bu hizmetlerden yararlanmak için bazı sigorta bilgilerinizi ve kimlik bilgilerinizi sisteme girmeniz gerekebilir. SSK prim ödenen gün sayısı, ilk sigortalı işe giriş tarihiniz gibi bilgileri bazı hesaplama uygulamaları isteyebilir. Bu tür bilgilerin hepsi SGK hizmet dökümünde yar alır. Yani bu bilgileri Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek elde edebilirsiniz. SGK hizmet dökümüne internet üzerinden de elde edebilirsiniz. Ülkemizde artan internet kullanımından dolayı vatandaşlar çoğu işlemini artık internet üzerinden gerçekleştirebiliyor. Devlet E-Devlet ismini verdiği bir sistem geliştirmiştir. Bu sistemde çoğu kamu kuruluşu ve normal kuruluşların internet uygulamaları yer almaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu da E-Devlet hizmetleri arasında yer aldığı için E-Devlet sistemine giriş yaparak bir çok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden SGK hizmet dökümü belgesine de ulaşabilir.

Haberin Devamı

SGK hizmet dökümü belgesine E-Devlet sisteminden ulaşmak isteyen vatandaşlar ilk olarak E-Devlet sistemine giriş yapmaları gereklidir. Sisteme giriş yaptıktan sonra kolay bir şekilde SGK hizmet dökümüne ulaşabilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için E-Devlet ana sayfasında yer alan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Bu linki tıkladıktan sonra sistem sizi E-Devlet giriş sayfasına yönlendirecektir. Bu giriş sayfasında yer alan giriş seçeneklerinden bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Buradaki giriş seçenekleri E-Devlet şifresi ile giriş, mobil imza ile giriş, elektronik imza ile giriş ve T.C. kimlik kartı ile giriş seçenekleridir. Bu seçeneklerden herhangi bir tanesini seçerek E-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha kolay olduğu için E-Devlet şifresi ile giriş seçeneği ile giriş yapmaktadır. E-Devlet şifresi ile giriş yapmak için giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise E-Devlet şifrenizi PTT kurumlarından alabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınızla 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra SGK hizmet dökümü belgesine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Devlet ana sayfasında yer alan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. E-Hizmetler bölümünde çoğu kurum ve kuruluşun internet uygulamasına ulaşabilirsiniz. E-Hizmetler bölümünde Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulaması da yer almaktadır. E-Hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra kolay bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumunu bulabilmek için sol taraftaki harflerden S harfini seçmelisiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra alt seçeneklerinden SGK hizmet dökümüne ulaşabilirsiniz ve SSK sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.