Gündem SGK sorgulama ve SSK işe giriş tarihi öğrenme işlemi

SGK sorgulama ve SSK işe giriş tarihi öğrenme işlemi

26.12.2016 - 09:25 | Son Güncellenme:

SGK işe giriş tarihi emekli olunacak günü belirlemek için oldukça önemli bir tarihtir. SSK işe giriş tarihinizi online SGK sorgulama işlemi ile kolayca öğrenebilirsiniz. İşte SGK ve SSK sorgulama işlemi hakkında merak edilenler.

SGK sorgulama ve SSK işe giriş tarihi öğrenme işlemi

SSK (Sosyal Sigortalar Kurumu), SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ’nın 4A sigorta türü kapsamında güvenceye bağlanmış kişi ve kişilere yönelik bir sosyal güvenlik sistemidir. Bir işveren çalıştırdığı veya hizmet aldığı personelini SGK’ya bildirmek zorunda olduğundan tüm bu sigortalı çalışan kişiler SSK’lı olarak tanımlanır. SSK ve SGK ile ilgili tüm işlem ve bilgi görüntülüme hizmetleri ilgili müdürlükler aracılığı ile yürütüldüğü kadar internet üzerinden de sağlanabilmektedir. Bu yöntem her vatandaş/çalışan için hem daha kolay hem de zaman anlamında daha tasarruflu bir süreçtir. SGK’nın kendi resmi internet sitesi üzerinden son derece güvenli ve hızlı bir şekilde her türlü görüntülemeyi yapabilir, resmi evrak niteliği taşıyan birçok belgenin de kopyasını çıkartarak işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

SİGORTA SORGULAMA DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK İşe Giriş, SGK Prim Sorgulama, SSK Sorgulama ve SGK Hizmet Dökümü gibi birçok evraksal doküman ve hizmet bilgisi görüntüleme seçeneğine evinizdeki bilgisayar veya akıllı telefonunuz aracılığı ile erişebilirsiniz.

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) kapsamında görüntüleyebileceğiniz hizmetler;

- TESCİL KAYDI TESPİTİ
Tescil Kaydı Tespiti 4A
Tescil Kaydı Tespiti 4B
Tescil Kaydı Tespiti 4C
- EMEKLİ AYLIK BİLGİSİ
Emekli Aylık Bilgisi 4A
Emekli Aylık Bilgisi 4B
Emekli Aylık Bilgisi 4C
- EMEKLİ AYLIK KESİNTİ
Emekli Aylık Kesintisi 4C
- HİZMET BİLGİSİ
Hizmet Bilgisi 4A
Hizmet Bilgisi 4B
- İŞGÖREMEZLİK ÖDEME
Ödeme Görme 4A - 4B
- PROVİZYON SORGULAMA
Sağlık Provizyon
- GSS TESCİL VE PRİM BORCU SORGULAMA
GSS Tescil ve Prim Borcu Sorgulama
- İSTEĞE BAĞLI 4C BİLGİLERİ
Tescil ve Tahakkuk Görüntüleme
- SGDP TESCİL KAYDI SORGULAMA
SGDP Tescil Kaydı

Haberin Devamı

SGK 4A - SSK Hizmet Dökümü

SGK 4/A veya bilinen adı ile SSK Hizmet dökümü, sizin SSK ve SGK 4/A kapsamındaki tüm çalışma bilgilerinizi, gün sayılarınızı, işe giriş işten ayrılış tarihlerinizi, toplam çalışma gün sayılarınızı, işvereninizin ssk prim ödemelerini, eksik gün ve var ise borçlarınızı gösteren, tarihsel bir sıralamaya göre oluşturulmuş, ayrıntılı ve açıklayıcı bir dokümandır. Kısaca sigorta sorgulamanızı ayrıntılı bir şekilde görebildiğiniz bir sorgulamadır.

SGK İşe Giriş Tarihi Sorgulama

SGK işe giriş sorgulaması ile işe başladığınız gün ile işe giriş tarihinizin aynı olup olmadığını öğrenebilir, var ise herhangi bir sorun işverene iletilerek ve tekrar takibi yapılarak eksik gün veya günlerinizin prim olarak eklenmesini sorgulayabilirsiniz. Sigortalı çalışmanın zorunluluk olduğu ülkemizde her ne kadar yasal yaptırımlar olsa da yine de sigorta takibini sağlayarak sonradan oluşabilecek büyük yanlışlık ve pişmanlıklara düşmemeyi bu farkındalık ile devam ettirmeliyiz. Çünkü SGK işe giriş tarihi, prim ödemeleri gibi bilgileri üzerinden emeklilik yaşı ve maaş hesaplaması yapmaktadır. SGK’nın online sistemi üzerinden veya e-devlet uygulaması üzerinden T.C. Kimlik Numarası veya e-devlet şifresi aracılığı ile kolay, hızlı ve zahmetsizce tüm bu SGK İşe Giriş Tarihi Sorgulama işlemlerini sorgulayabilir takibini yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK 4A-SSK Maaş Sorgulama

SGK 4A/SSK Maaş Sorgulaması ile ne kadar maaş aldığınızı ayrıntılı bir şekilde görüntüleme imkânı bulabilirsiniz. Maaşınız brüt rakamı ne kadar? Net olan ücretin tutarı? Var ise diğer sosyal veya yan haklarınız nelerdir? Bu ve bunun gibi birçok sorunun yanıtını SSK Maaş Sorgulaması üzerinden tek tık ile öğrenebilirsiniz. İki şekilde edinebileceğiniz bu bilginin e-devlet ve e-sgm üzerinden takip ve kontrolü sağlanır. Öncelikle bu sistemler üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve gerekli bilgi ve şifrelerinizi girerek giriş yapmalı, ardından ilgili kurum ve hizmetlerin sekmeleri içerisinden “Emekli Aylık Bilgisi”, “4A Emekli Aylık Bilgisi” başlıklarını bulmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

Elbette SGK üzerinden alınan birçok hizmet olduğu gibi yine birçok da borç bilgisi görüntüleyebilirsiniz. Farklı hizmetler üzerinden gerçekleşmiş borçlanma bilgilerinizi de eğer var ise geçmişe yönelik kontrol edebilir, gerekli kontrollerin sağlanması ile uygun bir ödeme planı oluşturulabilmektedir. Tabi bu borcun işverenden mi yoksa çalışandan mı kaynaklandığı da önemli bir konudur. Bu ve bunun gibi borçlanmalar veya ödemeler ise düzenli ve sık sık kontrol edilmesi gereken SSK İşe Giriş, SGK Prim Sorgulama, SSK Sorgulama, SSK Borç 4A Sorgulama ve SGK Hizmet Dökümü işlemleri ile sağlanabilmektedir.