Gündem Son dakika: Karadeniz'i sel vurdu! Dereler taştı, yollar göle döndü... İşte ulaşımda son durum

Son dakika: Karadeniz'i sel vurdu! Dereler taştı, yollar göle döndü... İşte ulaşımda son durum

10.07.2023 - 07:26 | Son Güncellenme:

Karadeniz'de sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkiliyor. Dereler taştı, şehir merkezlerini su bastı. Sele kapılan bir kadın hayatını kaybederken, Ankara- İstanbul Otoyolu da ulaşıma kapandı. Meteoroloji bugün için 7 kentte sarı alarm verdi. İşte bölgeden son bilgiler....

Meteoroloji'nin uyarıları sonrası birçok ilde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Ordu'da bazı derelerde taşkın meydana geldi. Taşkın nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu Giresun ve Samsun olmak üzere iki yönlü trafiğe kapatıldı. Bolu Dağı Tüneli TEM Otoyolu'nda da meydana gelen heyelan nedeniyle Ankara - İstanbul yönü trafiğe kapandı.

Haberin Devamı

BAKANLAR BÖLGEDE

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sağanağın vurduğu Bartın'a gelerek incelemelerde bulundu.

İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'ne (GAMER) gelen Tunç ve Yerlikaya, burada kentteki sele ilişkin son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Son dakika: Karadenizi sel vurdu Dereler taştı, yollar göle döndü... İşte ulaşımda son durum

BAKAN YERLİKAYA: 19 İLDE UYARI VERİLDİ

Toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Yerlikaya, meteorolojinin cumartesi günü toplam 19 ilde uyarı verdiğini; Artvin, Giresun, Ordu, Samsun, Trabzon, Bartın, Düzce, Bolu, Kastamonu, Rize, Sinop, Zonguldak ve Karabük'te "turuncu" uyarının devam ettiğini söyledi.

BAKAN TUNÇ: TÜM KURULUŞLARIMIZ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise, "Batı ve Orta Karadeniz'de yaşanan yağışlar ve sel afetleriyle karşı karşıya kalındı. Bartın'da ilçe belde ve köylerinde 200 kilograma varan yağışlar taşkınlara neden oldu. Bartın halkına ve çevre illerimize, Zonguldak, Karabük, Düzce, Bolu, Sakarya, Sinop, Ordu, Kastamonu illerimizdeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Can kaybı olmaması tesellimiz. Maddi hasarlara ilişkin devletimizin tüm kurumları, Bakanımızla birlikte bölgeye intikal ettik. Çalışmalara nezaret edeceğiz. Maddi hasarların bir an önce giderilmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

Son dakika: Karadenizi sel vurdu Dereler taştı, yollar göle döndü... İşte ulaşımda son durum


BAKAN URALOĞLU: BU İSTİKAMETLERE DİKKAT

Haberin Devamı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tünel Kontrol Merkezinde, kapanan Ankara- İstanbul güzergahında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra açıklamalarda bulundu.

Yurt genelinde 30 ili etkileyen yağmur sonrası oluşan su baskınlarında kapanan 14 yolun açıldığını, 7 güzergahta da yol açma çalışmalarının sürdüğünü belirten Bakan Uraloğlu, "Ankara- İstanbul Otoyolu ile birlikte 7 güzergahta da yol açma çalışmalarına devam ediyoruz. Ankara'dan İstanbul'a gidecek olan yol kullanıcılarımızın da ikinci bir duyuruya kadar Ankara- Eskişehir- Bilecik- Sakarya istikametini kullanmaları gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli çıkışında meydana gelen heyelan nedeniyle otoyolun İstanbul yönü, yağış sonrası meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gece saatlerinde Bolu Dağı Tünel Kontrol Merkezine gelerek Bolu Valisi Erkan Kılıç ve yetkililerden yol durumuna ilişkin bilgiler aldı.

Son dakika: Karadenizi sel vurdu Dereler taştı, yollar göle döndü... İşte ulaşımda son durum

14 YOL AÇILDI, KAPALI YOLLARI AÇMAK İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Ulaşımın aksamaması için oluşturulan alternatif güzergahlara yönlendirmelerin yapıldığını söyleyen Bakan Uraloğlu şöyle konuştu:

"Ordu, Bartın, Zonguldak, Karabük, Kastamonu, Bolu, Sivas, Erzincan başta olmak üzere birçok ilimiz ve ilçemizde ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Çevre illerden de buralara ekip ve ekipman desteği sağlanmıştır. Bu gece yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da ekiplerimiz teyakkuz halinde olacaklardır. Şimdiden, Ereğli- Zonguldak Yolu, Kilimli- Filyos- Saltukova Yolu, Bartın- Arıt Yolu, Bartın- Amasra Yolu, Bartın- Kurucaşile Yolu, Zonguldak- Devrek Yolu gibi kapanan yollarımızdan 14’ünü açtık. Ankara- İstanbul Otoyolu ile birlikte 7 güzergahta da yol açma çalışmalarına devam ediyoruz. Bildiğiniz üzere Bolu Dağı Tüneli'nden sonra TEM Otoyolu'nda da heyelan meydana geldi. Şu an Ankara- İstanbul yönü trafiğe kapalı ama ekiplerimiz süratle yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Ankara'dan İstanbul'a gidecek olan yol kullanıcılarımızın da ikinci bir duyuruya kadar Ankara- Eskişehir- Bilecik- Sakarya istikametini kullanmaları gerekiyor. Ankara'dan İstanbul'a giden sürücülerimiz Abant gişelerinden D-100'e yöneldiğinden dolayı o güzergâhta da yoğun bir trafik oluştu."

Son dakika: Karadenizi sel vurdu Dereler taştı, yollar göle döndü... İşte ulaşımda son durum

Haberin Devamı

'GEREKMEDİKÇE YOLA ÇIKMAYIN'

Bakan Uraloğlu, vatandaşlara gerekmedikçe yola çıkmamaları uyarısında da bulunarak, "Vatandaşlarımızdan gerekmedikçe yola çıkmamalarını eğer çıkacaklarsa da yollarımızda çalışmalarda bulunan tüm ekiplerimizden gelen talimatlara uysunlar. Yollarımızda bulunan değişken mesaj ve trafik işaretlerimizde paylaşılan bilgilere de riayet etsinler. Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre mevsim normalleri üzerindeki sağanak yağışların yarın da etkisini sürdüreceği öngörülüyor. Bu nedenle özellikle Bartın, Zonguldak, Karabük, Trabzon, Rize, Artvin, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Sakarya, Kastamonu, Bolu ve çevre illerimizde yola çıkacak vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını, çok elzem olmadığı müddetçe yola çıkmamalarını tavsiye ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Son dakika: Karadenizi sel vurdu Dereler taştı, yollar göle döndü... İşte ulaşımda son durum

BUGÜN 7 KENTTE SARI ALARM VERİLDİ

Son raporlara göre bölgede şiddetli yağışlar devam edecek. Artvin, Giresun, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon için sarı kodlu uyarı verildi.

İL İL SON DURUM

DÜZCE

Düzce'deki kuvvetli yağış Yığılca, Gölyaka, Cumayeri ve Akçakoca ilçelerinde taşkına neden oldu. Düzce-Akçakoca kara yolu ulaşıma kapandı. Yolun bir kısmı çalışmaların ardından ulaşıma açıldı. Melen Çayı'na düşen bir yavru köpek, selin getirdiği odun parçalarının üzerine çıkarak boğulmaktan kurtulmaya çalıştı.

BARTIN

Bartın'da da Karaçay Deresi taştı. İş yerleri ve evlerinde mahsur kalanlar iş makineleri ile tahliye edildi. Atılım Sanayi Sitesi'nde yaklaşık 50 kişi mahsur kaldı. Çatıya çıkan vatandaşları kurtarmak için helikopterlerle tahliye çalışması başlatıldı. Bartın Irmağı'nda su seviyesinin yükselmesiyle yürüyüş yolları ve iskeleler su altında kaldı. Çevredeki iş yerleri boşaltılmaya başlandı.

Son dakika: Karadenizi sel vurdu Dereler taştı, yollar göle döndü... İşte ulaşımda son durum

SAMSUN

Samsun'un Çarşamba ilçesindeki Abdal Deresi'nde su seviyesi yükseldi. Sele kapılan 25 yaşındaki Türkan Yılmaz hayatını kaybetti. Zonguldak'ta etkili olan kuvvetli yağışla dereler taştı. Gökçebey ilçesini su bastı. Zonguldak-Ankara Kara yolu Örmeci köyü mevkiinde yoldaki asfalt yerinden oynadı. Sel yolda adeta deprem etkisi yaptı.

ZONGULDAK

Zonguldak-İstanbul Karayolu'nun Ereğli kesimindeki heyelan cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Yamaçlardan düşen toprak ve kaya parçaları yolu kapattı. Karayolları ekipleri, yolu ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Zonguldak'ın Devrek ilçesinde de hasta almaya giden bir ambulans, suyla kaplı yolda mahsur kaldı. Sağlık görevlilerini itfaiye ekipleri kurtardı. İlçede bazı araçlar da suya kapıldı, sürücüler akıntıya kapılmamak için araçlarından atladı. Karşıyaka Mahallesi'nde bir asma köprü sele daha fazla dayanamayarak çöktü.

Son dakika: Karadenizi sel vurdu Dereler taştı, yollar göle döndü... İşte ulaşımda son durum

BOLU

Bolu'da Abant Gölü Milli Parkı yolundaki dere taştı, ekili alanlar zarar gördü. Anadolu Otoyolu Bolu Dağı geçişi İstanbul istikametinde heyelan meydana geldi. Sürücüler Abant Kavşağı'na yönlendiriliyor. Ayrıca,dağ yamacından kopan kayaların otoyolda tıra çarpması sonucu zincirleme trafik kazası oldu. Bolu Dağı Tüneli’nin içinde oluşan su birikintisi nedeniyle de İstanbul istikameti trafiğe kapatıldı.

TEM Otoyolu İstanbul istikametinde çalışmalar gün ağarınca tekrar başladı. Ekipler, iş makineleriyle yoldan heyelanın getirdiği malzemeleri temizliyor. Yolun temizlenmesinin ardından trafiğin İstanbul istikametine açılması bekleniyor.

Son dakika: Karadenizi sel vurdu Dereler taştı, yollar göle döndü... İşte ulaşımda son durum


ÇORUM

Çorum'da sağanak yağış nedeniyle 39 ev ve iş yerini su bastı. Bir apartmanın istinat duvarı çöktü. Karabük'ün Yenice ilçesinde de sel meydana geldi. Karabük-Zonguldak kara yolunda çökme oldu, ulaşım çift yönlü kapandı.

Son dakika: Karadenizi sel vurdu Dereler taştı, yollar göle döndü... İşte ulaşımda son durum

Son dakika: Karadenizi sel vurdu Dereler taştı, yollar göle döndü... İşte ulaşımda son durum