Gündem Son dakika... Meteoroloji gün verdi, İstanbul dahil donacağız! Önce lodos, sonra kar ve sağanak

Son dakika... Meteoroloji gün verdi, İstanbul dahil donacağız! Önce lodos, sonra kar ve sağanak

11.12.2023 - 17:48 | Son Güncellenme:

Meteoroloji peş peşe yeni uyarıda bulundu. İstanbul dahil birçok kent için Cuma gününü işaret eden yetkililer cumartesi ve pazar günü için kar, sağanak, fırtına uyarısı geldi. Sıcaklıların 9 derece birden düşeceği belirtilirken, birçok kent ise kar esareti yaşayacak. İşte İstanbul dahil tüm yurttaki hava durumu detayları…

Son dakika... Meteoroloji gün verdi, İstanbul dahil donacağız Önce lodos, sonra kar ve sağanak

Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Eskişehir dışında İç Anadolu bölge geneli, Batı Karadeniz'in doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile yarın (Salı) Kıyı Ege, Balıkesir'in batısı ve Çanakkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu akşam saatlerinde Mersin, Adana, Bingöl, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın doğusunda yer kuvvetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Orta Akdeniz'in Toroslar mevkii, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ve yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesinin görülmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

MARMARA
Parçalı yer yer çok bulutlu, Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

EGE
Parçalı yer yer çok bulutlu, Kıyı Ege'nin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz'in aralık yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Mersin ve Adana çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Orta Akdeniz'in Toroslar mevkiinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Haberin Devamı

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir dışında bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde batısında yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, doğusunun iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu ve bölge genelinin aralık yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, kuzeydoğusu ve bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların  Şanlıurfa'nın doğusu ve Diyarbakır çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

CUMA GÜNÜNE DİKKAT

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün Pazartesi Muğla'nın kıyı ilçeleri (Marmaris, Ula, Datça, Köyceğiz, Ortaca,  Dalaman, Fethiye),  Antalya, Mersin arası, akşam Güneydoğu Anadolu yerel olarak kuvvetli sağanak yağışlı. Gece Doğu Anadolu kar yağışlı.

Haberin Devamı

Marmara’ya yağmur Cuma günü geliyor. Perşembe günü lodos etkisiyle sıcaklıklar 5-6 derece artacak. Pazar günü hava değişiyor. Sıcaklıklar azalacak kar yağışı alanını genişletecek.  İstanbul, İzmir de yağış yok 12- 14derece. Ankara akşam yağmurlu 11, Antalya gündüz kuvvetli yağmurlu 15 derece. Türkiye genelinde sıcaklık 8-9 derecek düşecek.

Son dakika... Meteoroloji gün verdi, İstanbul dahil donacağız Önce lodos, sonra kar ve sağanak

İSTANBUL’A KAR YAĞACAK MI?

Kar yağışı yumuşak havalarda fazla olur. Anadolu'da çok fazla kar yağabilir. İstanbul’a kar ne zaman gelecek? Şöyle baktığımızda bu ay kar görünmüyor. Yeni yılda yağar. İstanbul’a muhakkak kar yağar.

Son dakika... Meteoroloji gün verdi, İstanbul dahil donacağız Önce lodos, sonra kar ve sağanak