Gündem SSK prim borç ve SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi

SSK prim borç ve SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi

01.11.2016 - 08:32 | Son Güncellenme:

En güncel SSK hizmet dökümü internette SSK ve SGK sorgulama işlemi ile öğrenilebiliyor. SSK ve SGK sorgulama işlemleri e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabiliyor. E-Devlet Kapısı üzerinden 7 gün 24 saat kesintisiz olarak SSK ve SGK sorgulama işlemleri ile güncel SSK hizmet durumu bilgilerini ayrıntılarıyla alabilmek tüm SSK mükellefleri için mümkün oluyor.

SSK prim borç ve SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi

Türkiye’de özel sektör alanında çalışan milyonlarca vatandaşın sosyal güvence altına olması, sosyal haklarının korunması, sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilmesi ve yaşlılık döneminde SSK emekli aylığı alabilmesi amacı ile SSK sigortası uygulanıyor. Bu çerçevede vatandaşa yönelik olarak sunduğu her hizmetinde internet teknolojilerini aktif şekilde kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) tarafından online SSK ve SGK sorgulama işlem seçeneği sunuluyor. Bu sayede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde artık Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) sigortası sistemi kapsamında artık vatandaşlar son derece pratik bir şekilde güncel sigortası bilgilerine ulaşabilme şansına sahip olabiliyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) e-SGK ağı hizmet uygulamaları ile mükelleflere bu alanda modern yüzyıl hizmet standartlarından yararlanabilme şansı veriliyor.

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-SGK ağı hizmet uygulamaları ile birlikte SSK sigortası mükellefleri, yaşamının her alanındaki işleminde olduğu gibi sigortasına ilişkin olarak hizmet durumu bilgilerini öğrenebilmek amacı ile de interneti kullanabilme şansına online SSK ve SGK sorgulama işlemi ile ulaşabiliyor. Bu durumda modern yüzyıl Türkiye’sinde SSK sigortası mükelleflerinin SSK hizmet dökümü alabilmek amacı ile büyük bir çoğunlukla elektronik ortam üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmet uygulamalarını kullanmayı tercih ediyor. Bu çerçevede de internet ortamı üzerinde SSK sigortası mükelleflerinin güncel SSK hizmet dökümünü alabilmesi için dijital platform içerisinde sanal devlet portalı e-Devlet sistemini SSK ve SGK sorgulama işlemi için kullanabiliyor.

Türkiye’de internet kullanımının yaygınlaşması ile birlikte interneti vatandaşa sunulan kamu hizmetlerinde aktif şekilde kullanan kamu kurum ve kuruluşları tarafından hizmete açılan dijital platform üzerindeki her bir kamu uygulamasını tek bir çatı altında bir araya getiren e-Devlet sistemi üzerinde e-SGK ağı hizmet uygulamaları da yer alıyor. Bu çerçevede SSK sigortalısı artık güncel SSK hizmet dökümü bilgilerini alabilmek ve bu alanda internetin işlem kolaylığından yararlanabilmek için e-Devlet portalı içerisindeki e-SGK ağı hizmet uygulamalarını SSK ve SGK sorgulama işlemi için kullanıyor. Günümüz modern Türkiye’sinde özel sektör alanında SSK işe giriş kaydı bulunan her bir SSK sigortası mükellefinin en güncel SSK sigortası bilgilerini birkaç dakika içerisinde öğrenebilmesi sağlanıyor. Bu çerçevede de internet üzerinde e-Devlet portalından yapılabilen SSK ve SGK sorgulama işlemi ile SSK sicil numarası, SSK hizmet durumu, SSK müstahaklık durumu, SSK prim ödeme gün sayısı, SSK hizmet süresi, SSK ilk işe giriş tarihi, SSK toplam kazanç, SSK prim ödemeleri ve SSK işe giriş-çıkış tarihleri gibi daha pek çok bilgiye ulaşabilme şansını yakalıyor.

E-Devlet e-SGK ağı hizmet uygulamaları ile birlikte 7 gün 24 saat SSK sigortasının güncel durumu hakkında bilgi alabilme şansına sahip olabilen SSK sigortası mükellefleri internet üzerinden SSK ve SGK sorgulama işlemlerini e-Devlet Kapısı’ndan yapabiliyor. E-Devlet sistemine giriş yapılarak e-SGK ağı hizmetlerinden birisi olan ‘4A hizmet bilgisi’ ekranı üzerinden gerçekleştirilebilmekte olan online SSK ve SGK sorgulama işlemi ile birlikte SSK sigortasının en güncel hizmet durumu bilgilerine ulaşılabiliyor.