Gündem T.C. kimlik no ile SSK prim borç ve SGK hizmet dökümü sorgulama

T.C. kimlik no ile SSK prim borç ve SGK hizmet dökümü sorgulama

11.04.2016 - 10:07 | Son Güncellenme:

SSK sorgulama işlemi ile emekliliğiniz için ne kadar birikim yaptınız öğrenin! SGK sorgulamalarınızı internetten kolaylıkla yapabilirsiniz! İşte T.C. kimlik no ile SSK prim borç sorgulama ve SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi...

T.C. kimlik no ile SSK prim borç ve SGK hizmet dökümü sorgulama

SSK ve SGK sorgulamaları kurumlar bünyesinde bulunan vatandaşların işini kolaylaştırıyor. SSK ve SGK sorgulama ile kurumlara ait dairelerde uzun süreler aacak işlemleri online olarak kısa sürede yapabiliyoruz. SSK ve SGK sorgulama ile ilgili merak ettiğiniz daha bir çok ayrıntı yazımızda yer almaktadır.

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!
SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sizler artık SSK ve SGK Sorgulama işlemini internet üzerinden yapabilirsiniz. Üstelik bu sosyal sigorta kurumları için bizlere ulaşımı çok güç bir yerde olan yerler için bile olabilir. Dolayısı ile bu takım sebeplerden dolayı bu sorgulama işlemini bizlerin gerçekleştirmesi hiç de kolay değildir. Bu soru nedeni ile artık SSK ve SGK Sorgulama işlemimizi internet üstünden yapabilirsiniz. Bizler oradan oraya koşuşturmalı her geçen günümüz de ve yaşamımızda bazı belgeleri almak için gerçekten çok zaman kaybı yaşıyorduk. SSK ve SGK Sorgulama işlemi internetten halledilmeye başladıktan sonra bu kayıplarda önemli bir azalma yaşandı. Hatta bu neden ile ne yazık ki diğer işlemlerimize vakit bile ayırmayız. Hem de bu kurumlara zamanımızdan alarak ve gelerek harcadığımız vakit ile bizler bütün günümüzü sadece bir belge için ayıramayabiliriz. Çoğu kişinin bırakın günü saati bile yok bu neden ile internetten SSK ve SGK Sorgulama işlemi bizlere sunulmuş olan en harika şeylerden bir tanesidir. Ama aynı zamanda da ihtiyacımız olan bu belgeye mecburi sahip olmamız gerekir. Bu noktada ise devletimiz tarafınca aktifleştirilen çevrim içi bir şekilde hizmet kuruluşlarından yardım alabilirsiniz. Vatandaşlar olarak bizlerin çok sıklık ile kullanmış olduğu bir yöntem olan çevrim içi hizmet sektörü günümüzde her geçen ve gün gelişmiş ve de en sonunda da ilerlemiştir. Oldukça güvenli bir şekilde olan ve yapabilecek olduğumuz kısa sürede arzu ve istediklerimize ulaşmamızı sağlayan bir uygulama olma özelliğini taşıyan e-devlet uygulaması ile beraber kafanızda ki bütün soru işaretleri ve sıkıntılardan kurtulabilirsiniz.

Sizler SSK sorgulama yapmak isteyen vatandaşlar sizlere çok kolay bir hizmet sunulmuştur. Yapmanız gereken merkez bir postane şubesine gitmeniz olacaktır. Nüfus cüzdanınız ile gidecek olduğunuz PTT kurumlarından sadece bir şifre temin etmeniz gerekmektedir. Postanede yer alan görevli memurdan alacak oldukları size özel olan bir kapalı zarf ile beraber şifrelerine ulaşabilir. Bu şifrenin alımı amacı ile sadece bunu için ihtiyaç olan işlem ücreti sadece bir kez ödenmektedir. Lakin şifreyi kaybetmeniz durumunda ise ikinci bir kez şifre almak için yine postaneye başvurduğunuzda zaman ise bu kez ödemeniz gereken ücretin maliyeti sadece 4 lira olarak ücretlendirilecektir. Bizler sisteme girdiğimiz anda otomatikken sizlerden sistem şifrenizi kendiliğinden yenilemenizi ister. Bu konuda sizler SSK ve SGK Sorgulama yapmak için akılda kolay yer edinebilecek şahsınıza özel basit bir şifre belirlemeniz sizler için gerçekten en iyisi olacaktır. Çünkü çok karışık olan şifreler bazen unutulabilmektedir. İlk postaneden almış olduğunuz şifre ile beraber giriş yaparsınız lakin sonrasında ise sizlerin belirlediği şifre ile işleminizi yapmaya başlayabilirsiniz. SSK ve SGK Sorgulama işlemi için siteden devam etmeniz gerekmektedir. SGK hizmet dökümü almak için ise sizlerin yapmanız gereken şey artık bu sayede fazlası ile vakit kaybına uğramamak olacaktır.