Gündem TC kimlik no ile SSK gün, hizmet dökümü ve SGK prim borç sorgulama işlemi

TC kimlik no ile SSK gün, hizmet dökümü ve SGK prim borç sorgulama işlemi

03.03.2016 - 09:14 | Son Güncellenme:

TC kimlik no ile SSK gün sorgulama, hizmet dökümü ve SGK prim borç sorgulama işlemi online olarak yapılabilen işlemlerdendir. Bu işlemleri yaparak ne zaman işe girdiğinizi ve ne zaman işten çıktığınızı görüntüleyebilirsiniz. Nereden ve nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

TC kimlik no ile SSK gün, hizmet dökümü ve SGK prim borç sorgulama işlemi

Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmeti olan SGK hizmet dökümü sigorta ve emeklilik bilgilerinizin yer aldığı bir belgedir. Bu belge sayesinde öğrenmek istediğiniz bazı bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde SSK prim ödenen gün sayısı, ilk sigortalı işe giriş ve çıkış tarihi ile birlikte ayrıca sigortalı olarak çalıştığınız gün sayısı bilgilerini öğrenebilirsiniz. Bu bilgiler hayatımızda bazı yerlerde önemlidir. Sosyal Güvenlik Kurumunun birçok internet uygulaması ve hesaplama programları vardır. Bu programları kullanabilmek için bazı sigorta ve emeklilik bilgilerinizi biliyor olmanız gereklidir. Tüm bu sigorta ve emeklilik bilgilerinizi SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde öğrenebilirsiniz.

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumunun vermiş olduğu hizmetlerden bir tanesi vatandaşların sosyal güvencelerini sağlamaktır. Diğer bir hizmeti ise emekliliği gelen vatandaşları emekli yapmaktır. Sosyal Güvenlik Kurumunun bu hizmetlerinden faydalanabilmek için bağlı olduğunuz kuruma sigorta ve prim yatırmanız gereklidir. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde hem sosyal güvenceniz sağlanmış olur hem de emekliliğiniz geldiğinde bağlı olduğunuz kurumdan emekli olabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun geliştirmiş olduğu uygulamalar sayesinde bazı hesaplama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Emekli olabileceğiniz yılı tam olarak bilmiyorsanız eğer Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hesaplama programı olan ne zaman emekli olurum programı sayesinde öğrenebilirsiniz. Bu hesaplama programı emekli olabileceğiniz yaşı öğrenebilirsiniz. Bu program her kurum için farklı şekillerde tasarlanmıştır. Yani SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumları için farklı şekillerde hesaplama programları geliştirilmiştir. Vatandaşlar bağlı oldukları kurumun hesaplama programına giriş yaparak emeklilik yaşını hesaplayabilir. SSK ya bağlı olan vatandaşlar hesaplama işlemini gerçekleştirebilmek için bazı sigorta ve emeklilik bilgilerinizi biliyor olmalısınız. SSK prim ödenen gün sayısı, sigortalı işe giriş tarihinizi ve sigortalı olarak çalıştığınız gün sayısı bilgileri bu hesaplama programında sorulan sorulardan bazılarıdır. Eğer bu bilgileri bilmiyorsanız SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesi ile birlikte SSK prim ödenen gün sayısı, sigortalı olarak çalıştığınız gün sayısı ve ilk sigortalı işe giriş tarihinizi öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesini Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek ulaşabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu interneti en iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. İnternet üzerinden bir çok hizmeti vardır. İnternet uygulaması üzerinden bir çok hizmet veren Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulaması E-Devlet sistemi altında yer almaktadır. E-Devlet sisteminde ülkemizde bulunan çoğu kurum ve kuruluşun internet uygulaması yer almaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulaması de bu kurumlar içinde yer almaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulaması E-Devlet sistemi altında yer aldığı için E-Devlet sistemine giriş yaparak ulaşabilirsiniz ve SGK hizmet dökümü belgesine de bu şekilde ulaşabilirsiniz.

E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için sisteme giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet sistemine ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklayarak giriş yapabilirsiniz. Tıkladığınızda karşınıza E-Devlet sistemine giriş yolları gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesi ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğiniz takdirde sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi isteyecektir. E-Devlet şifrenizi PTT kurumlarına giderek 2 TL karşılığında elde edebilirsiniz. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra giriş sayfasına T.C. kimlik numaranız ile beraber E-Devlet şifrenizi de sisteme girerek giriş yapabilirsiniz. E-Devlet sisteminde bir çok internet hizmeti vardır. Bu internet hizmetleri sayesinde vatandaşlar bir çok işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. SGK hizmet dökümü de bu internet hizmetlerinden bir tanesidir. E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümüne girmelisiniz. Bu bölümden Sosyal Güvenlik Kurumunu kolay bir şekilde bulabilmek için sol taraftaki harflerden S harfini seçmelisiniz. Karşınıza gelen hizmetlerden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra bağlı olduğunuz kuruma göre SGK hizmet dökümü belgenize ulaşabilirsiniz. SSK ya bağlı olan vatandaşlar işlemlerini 4A hizmetleri bölümü altından gerçekleştirebilir. SSK ya bağlı olan vatandaşlar SGK hizmet dökümü belgesi için 4A hizmetleri bölümü altından 4A hizmet dökümü seçeneğini seçmeleri gereklidir. Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlarda aynı şekilde işlemlerini 4B hizmetleri seçeneği altından gerçekleştirebilir. SGK hizmet dökümü belgesi için 4B hizmetleri bölümü altından 4B hizmet bilgisi seçeneğini seçerek SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilir.