Gündem TEOG 2. nakil başvuruları sona erdi! Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG 2. nakil başvuruları sona erdi! Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

24.08.2017 - 07:56 | Son Güncellenme:

TEOG 2. nakil başvuruları bugün sona erdi! 21 Ağustos'ta başlayan TEOG 2. nakil başvuruları 25 Ağustos saat 17:00 itibariyle sona erdi. Peki TEOG 2. nakil başvuruları ne zaman sona erecek?

TEOG 2. nakil başvuruları sona erdi Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak

TEOG ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları açıklandı. TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından liselere yerleştirme işlemleri sonrası açıkta kalan ve başka bir okulu tercih etmek isteyen öğrenciler için 1. nakil yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçlar MEB'in https://e-okul.meb.gov.tr adresinden öğrenilebiliyor.

Haberin Devamı

TEOG 2. nakil başvuruları ise 21 Ağustos itibariyla başlayacak. Başvurular e - okul sistemi üzerinden yapılacak. TEOG 2. nakil başvuruları 25 Ağustos’ta sona erecek.

8’inci sınıfta öğrenim gören, açık öğretim ortaokulunda mezun durumda olan ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri, tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü esas alınarak yapılacak. Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik yapılacak. https://e-okul.meb.gov.tr adresinde öğrencilerin kaydının yapıldığı okul bilgileri de bulunacak. Ayrıca SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere, mobil bilgilendirme servisi aracılığıyla yerleştirme sonuçları bildirilecek.

Haberin Devamı

E-OKUL TEOG NAKİL BAŞVURULARI VE BOŞ KONTENJANLAR

TEOG 2. NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

21 Ağustos'ta başlayan 2. nakil başvuruları 25 Ağustos'a kadar devam edecek. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden yapılan başvuruların sonuçları 28 Ağustos Pazartesi günü Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinde duyurulacak.

TEOG 2. nakil başvuruları sona erdi Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak