Gündem Tunceli’de koca engerek yılanı kuzu ağılına girdi

Tunceli’de koca engerek yılanı kuzu ağılına girdi

27.06.2022 - 10:15 | Son Güncellenme:

Tunceli’de kuzu ağılına giren koca engerek yılanı, sürü sahibi tarafından sopa yardımıyla çıkarılarak doğal ortamına bırakıldı.

Türkiye’nin en zehirli yılanı olarak bilinen ve tek ısırığı bile insanı öldüren koca engerek, Çemişgezek ilçesine bağlı Uzungöl köyünde kuzu ağılına girdi.

Haberin Devamı

Kuzularına yem vermek için ağıla giren sürü sahibi Emrah Çelikel, boyu 2 metreye yaklaşan koca engerek yılanını gördü. Uzun uğraşlar sonucu sopa yardımıyla yılanı ağıldan çıkaran Çelikel daha sonra doğal ortamına bıraktı.

Bu yıl çok sayıda yılanla karşılaştığını aktaran Çelikel, “Ancak koca engereği ilk kez gördüm. Kuzu ağılına girmişti. Allah’tan vaktinde yetiştim de kuzulara zarar vermedi. Sopa yardımıyla zarar vermeden ağıldan çıkararak yeniden doğal ortamına bıraktım” dedi.

Tunceli’de koca engerek yılanı kuzu ağılına girdi

1,5 METRELİK YILAN KORKUSU

Bir yılan haberi de Kahramanmaraş'tan geldi. Olay, Elbistan ilçesine bağlı Çiçek Mahallesi’nde meydana geldi. İlçede çiftçilik yapan Faruk Yavuz, traktörü ile tarlasına gitti.

Yavuz’un tarlada bıraktığı traktörünün kabinle motoru arasındaki kısma 1,5 metre uzunluğunda, bölgede kıraç yılanı olarak adlandırılan kırmızı yılan girdi. Yavuz, tarladaki işlerini bitirdikten sonra traktörünün kabinle motor kısmındaki yılandan habersiz şekilde mahalledeki evine döndü. Yavuz’un, traktörden inmesi ile yılanla burun buruna gelmesi bir oldu. Kendi çabaları ile yılanı uzaklaştıramayan çiftçi, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Elbistan Şefliği ile itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede mahalleye gelen DKMP ve itfaiye ekipleri, uzun uğraşlar sonucu yılan yakalama aparatı ile çıkardıkları yılanı torbaya koydu. Yılanın yakalanması sonrasında rahat bir nefes alan çiftçi Faruk Yavuz, DKMP ve itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

Haberin Devamı

Yakalanan yılan ise DKMP Elbistan Şefliği ekiplerince, yerleşim alanlarından uzak bir noktada doğaya salındı. DKMP Elbistan Şefliği yetkilileri, bölgede zehirli yılanların varlığına dikkat çekerek, müdahale ederken vatandaşların dikkat etmeleri ve bu tür olaylarda mutlaka yardım istemeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Tunceli’de koca engerek yılanı kuzu ağılına girdi

AYAK PARMAĞINI YILAN SOKAN ÇOCUK HASTANELİK OLDU

Samsun'un Çarşamba ilçesinin Denizler Mahallesi'nde de ayak parmağını yılan sokan bir çocuğun hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre, 7 yaşındaki G.K adlı kız çocuğu bahçede oynarken sol ayağının baş parmağını yılan soktu. Zehirlenen çocuk ailesi tarafından Çarşamba Devlet Hastanesine kaldırıldı. G.K. ilk müdahalesinin ardından ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma hastanesine sevk edildi.

Haberin Devamı

Yılanın soktuğu çocuk Samsun'daki hastanede tedavi altına alındı.

3 METRELİK DEV YILAN PANİĞİ

Geçtiğimiz günlerde de Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine bağlı Kinelli mezrasında ağaçların üzerinde siyah renkte dev yılan görüldü. O anları gören vatandaşlardan Dursun Biçici, hemen telefonuna sarıldı.

Ağacın dallarına uzanan yaklaşık 3 metre uzunluğundaki dev yılan, Biçici tarafından cep telefonu ile kaydedildi. Biçici, son günlerde bölgede yılanların sayısında artış yaşandığını kaydetti.

Yazarlar