Gündem Yunanistan'daki yangın nedeniyle İpsala Sınır Kapısı'ndan çıkışlar durduruldu

Yunanistan'daki yangın nedeniyle İpsala Sınır Kapısı'ndan çıkışlar durduruldu

20.08.2023 - 20:08 | Son Güncellenme:

Yunanitan'daki orman yangını nedeniyle Edirne'deki İpsala Sınır Kapısı ile bağlantılı Yunanistan tarafındaki tüm yollar, trafiğe kapatıldı; sınır kapısından çıkışlar da durduruldu.

Yunanistan'ın Dedeağaç kenti Melia bölgesindeki ormanda, dün akşam saatlerinde yangın çıktı. Yangına, havadan ve karadan müdahale sürüyor. Enez ilçesinde de görülebilen yangın nedeniyle İpsala Sınır Kapısı ile bağlantılı Yunanistan tarafındaki tüm yollar, trafiğe kapatıldı.

Haberin Devamı

Yunanistandaki yangın nedeniyle İpsala Sınır Kapısından çıkışlar durduruldu

Edirne Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımında, "Yunanistan'da devam eden yangınlar sebebiyle İpsala Sınır Kapımızla bağlantılı Yunanistan tarafındaki tüm yolların trafiğe kapatıldığı bilgisi alınmıştır. Bu nedenle İpsala Sınır Kapımızdan çıkışlar, ikinci bir duyuruya kadar durdurulmuştur. Çıkış yapmak isteyen yolcularımızın mağduriyet yaşamaması için Kapıkule Sınır Kapısı ile diğer sınır kapılarını tercih etmesi önem arz etmektedir" denildi.

Haberin Devamı

BÖLGEDEN TAHLİYELER BAŞLADI

Yunanistan’ın Dedeağaç'a bağlı Doriskos, Manastiraki ,Maistros ve Amfitriti köyleri tahliye edildi. Dedeağaç Belediyesi'nin çağırdığı otobüslerle Feres (Ferecik) şehrine tahliyeler başladı. Dedeağaç'ta dün başlayan yangın sebebiyle binlerce dönüm kara çam ormanı kül olurken, 12 ev ve 2 kilise hasar görürken bir çok köy önlem amacıyla boşaltıldı. Feres-Dedeağaç yolu ise güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldı. Duman, Gümülcine, İskeçe ve kısmen Volos'a kadar ulaşırken bölgede acil durum ilan edildi.

1/4

2/4

3/4

4/4

YANGIN YAYILMAYI SÜRDÜRÜYOR

Yunanistan’daki yangınlardan dolayı İpsala Sınır Kapısı ile bağlantılı tüm yollar trafiğe kapatılırken, Yunanistan’da Egnatia otobanı geçici süreyle kapatıldı.

Batı Trakya’nın Dedeağaç bölgesinde henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangın bölgede yayılmaya devam ediyor. Dedeağaç’taki büyük orman yangını nedeniyle Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Savunma Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda belirtildiği üzere, acil durumlarla başa çıkma ve olayın sonuçlarını yönetme konusunda ilgili kurumların çalışmalarına yardımcı olmak üzere, 19 Ağustos Cumartesi günü çıkan yangından etkilenen Evros Bölge Birimi Dedeağaç Belediyesi’ne ait alanlar için harita ve veri üretmek amacıyla Avrupa Birliği’nin Kopernik uydu sistemi devreye alınacak.

Haberin Devamı

Bölgede yangının rüzgarın etkisiyle ilerlemesinden dolayı hayatı olumsuz etkileniyor. Karaçam ormanlarının yoğun olduğu bölgede alevler hızla ilerlerken 12 köyde yaşayan insanların otobüsler ile tahliyesine devam ediliyor. İtfaiye ekipleri, 10 araç, 2 uçak, 1 helikopter ve 34 itfaiye eri yangını söndürmek için çalıştığı, bölge çiftçisinin ise traktörleriyle yangınının ilerlememesi için söndürme çalışmalarına yardım ettiği bildirildi. Yangın bölgesindeki vatandaşları tahliye için çok sayıda otobüs gönderildiği öğrenildi.

İpsala-Dedeağaç Egnatia yolunda trafik geçici olarak kapatıldı. Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in yangın ile ilgili olarak bölgeye İklim Krizi ve Sivil Savunma Bakanlığından oluşan ekip gönderdiği belirtildi.