Rize Kalesi Rize'nin Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi
Rize Kalesi Rize'nin Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi Turizm açısından ülkemizde önemli yerlere sahip pek çok kale bulunmaktadır. Rize Kalesi bunlardan birisidir. Turistik açıdan önemli olan Rize Kalesi tarihi ve kültürel geçmişi ile de ön plana çıkmaktadır. Peki, pek çok kişi tarafından merak edilen Rize Kalesi Rize'nin neresindedir? Tarihi kalenin özellikleri ve hikayesini sizlere detaylıca derledik.
24.09.2020 Tatil
Rize-Artvin Havalimanı'na uluslararası ilk uçuş, Umman'dan
Rize-Artvin Havalimanı'na uluslararası ilk uçuş, Umman'dan Doğu Karadeniz Bölgesi, Orta Doğu ve Körfez ülkelerden gelen turistlerin akınına uğrarken; 2022'de hizmete açılan Rize-Artvin Havalimanı'na uluslararası ilk uçuş, Umman'dan geldi. Su takı töreni yapılan uçaktaki yolcular, turizm işletmelerince çiçeklerle ve tulum eşliğinde karşılandı.
2.07.2023 Ekonomi
AK Parti, CHP ve İYİ Parti Trabzon’daki milletvekili sayısını korudu
AK Parti, CHP ve İYİ Parti Trabzon’daki milletvekili sayısını korudu 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan 27. dönem milletvekilliği seçimleri ile Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki Artvin, Giresun, Gümüşhane, Trabzon ve Rize illerindeki toplam 17 Milletvekili mecliste söz sahibi oldu.
15.05.2023 Gündem
Sel felaketinin yaraları sarıldı
Sel felaketinin yaraları sarıldı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar ile Kastamonu, Sinop ve Bartın’da meydana gelen sel felaketinin ardından 5 etap halinde bölgede yatay ve yöresel mimariye uygun yapılar tamamlandı.
25.03.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadeniz gazıyla ilgili tarih verdi: Yeni müjdeleri vereceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadeniz gazıyla ilgili tarih verdi: Yeni müjdeleri vereceğiz Erzurum'da toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz gazıyla ilgili pazartesi gününü işaret etti.
24.12.2022 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadeniz gazıyla ilgili tarih verdi: Yeni müjdeleri vereceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadeniz gazıyla ilgili tarih verdi: Yeni müjdeleri vereceğiz Erzurum'da toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz gazıyla ilgili pazartesi gününü işaret etti.
24.12.2022 Gündem
Türkiye'deki Tarihi Kaleler Hangileridir? En Büyük Kaleler Ve Bulunduğu İller
Türkiye'deki Tarihi Kaleler Hangileridir? En Büyük Kaleler Ve Bulunduğu İller Türkiye'de hemen her ilde ve ilçede tarihi eski çağlara dayanan birçok kale bulunmaktadır. Özellikle ülkemizde bulunan bu kaleler kullanım alanı itibariyle oldukça önem arz etmektedir. Bunun yanı sıra ülkemizde bulunan kaleleri ziyaret etmek ve gezmek isteyen kişiler Türkiye'nin en büyük kalelerini ve hangi illerde bulunduklarını merak eder. Türkiye'deki tarihi kaleler hangileridir? En büyük kaleler ve bulunduğu iller hangileridir detayları ile derledik.
6.11.2021 Eğitim
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2023 mesajı: Başaramayacaklar
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2023 mesajı: Başaramayacaklar Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6. Anadolu Medya Ödülleri töreninde konuştu. Erdoğan açıklamalarında, "Ülkemizi 2023 hedefleri rayında tutarak, vaktimizi ve enerjimizi heba etme girişimlerini boşa çıkardık." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Ülkemizi, küresel sistemin yeniden yapılanmasının dışına itmek için kıvrananların son umudu 2023'te eski Türkiye'yi yeniden hortlatmaktır, başaramayacaklar" dedi.
15.09.2021 Siyaset
Yeşille mavinin arasında Karadeniz
Yeşille mavinin arasında Karadeniz Kurtuluş Savaşı’nın tek deniz çarpışmasının yaşandığı Kuvayi Milliye şehri Ereğli’de birçok etkinlik yapılabilir. Batı Karadeniz’in çok bilinmeyen koyu Gideros, Cenevizlilerin Kytoros tanımıyla günümüze ulaşmış bir turizm cenneti. Yöresel kültür zenginliğinin yanı sıra halkı misafirperver Sinop’ta denize girilebilir.
2.06.2021 Gündem
Vali-komutan sahaya indi
Vali-komutan sahaya indi Kovid-19 tedbirlerine yönelik İçişleri Bakanlığı’nın “Dinamik Denetim Süreci” kapsamında yurt genelinde denetimler artırıldı. Risk haritasında “kırmızı” renkli illerde valiler ve komutanlar da sahaya inerek vatandaşları uyardı.
5.03.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 'Cumartesi yeni müjdeyi vereceğiz!'
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 'Cumartesi yeni müjdeyi vereceğiz!' Gelen bir son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir müjde haberi daha vererek, "İnşallah cumartesi günü Fatih sondaj gemimize giderek çalışmaları yerinde incelecek ve yeni rezerv miktarını açıklayacağız." ifadelerini kullandı.
14.10.2020 Siyaset
TEKNOFEST 2020 muhteşem finali ile Gaziantep’te sona erdi
TEKNOFEST 2020 muhteşem finali ile Gaziantep’te sona erdi İlk yılında 550 bin, ikinci yılında ise 1 milyon 720 bin kişinin ziyaret ettiği dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali TEKNOFEST’te milyonlarca insan, coşku ve heyecanla bir araya gelerek “Milli Teknoloji Hamlesi”ne tanıklık etmişti. Ülkemizin önde gelen kuruluşlarının desteği ve özverili çalışmaları ile düzenlenen TEKNOFEST bu yıl ise 63 paydaşı ile İstanbul’da yanan “Milli Teknoloji Hamlesi” meşalesini Gaziantep’e taşıdı.
30.09.2020 Teknoloji
Zil Kalesi Rize İlinde Nerede? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi
Zil Kalesi Rize İlinde Nerede? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi Zil kalesi ülkemizde Karadeniz bölgesinde yer almakta olan en önemli kalelerden birisidir. Zil Kalesi Rize ilinde nerede? Tarihi kalenin özellikleri ve hikayesi nelerdir? Sizler için detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.
24.09.2020 Tatil
Yurt genelinde evde kal çağrısına uyuldu!
Yurt genelinde evde kal çağrısına uyuldu! Yeni tip corona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere yurt genelinde, "Evde Kal Türkiye" çağrısına büyük oranda uyulduğu görüldü.
7.04.2020 Gündem
81 ilde "evde kal" çağrısına büyük oranda uyuluyor!
81 ilde "evde kal" çağrısına büyük oranda uyuluyor! Yeni tip corona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere yurt genelinde, "Evde Kal Türkiye" çağrısına büyük oranda uyulduğu görüldü.
5.04.2020 Gündem
Kışın bir başka güzel
Kışın bir başka güzel Türkiye’de dört mevsim gezilecek bir yer bulmak mümkün. Ancak Kars’tan Rize’ye bembeyaz masalsı görüntüler arasında bazı şehirler, kışın bir başka güzel…
5.01.2020 Gündem
Her turistin bir şehri var
Her turistin bir şehri var Medeniyetler beşiği Türkiye, denizleri, kültürel ve tarihi dokusu, benzersiz bitki ve canlı çeşitliğiyle her yıl milyonlarca yabancı turisti kendine çekiyor. Bir kez gelen bir daha vazgeçemiyor. Öyle ki şehirlerin müdavimleri var. Antalya’yı Ruslar, İstanbul, Bursa ve Trabzon’u Araplar, Nevşehir’i ise Çinliler çok seviyor.
7.07.2019 Gündem
Rize'deki Fırtına Deresi’nin üzerindeki tarihi kalenin adı nedir?
Rize'deki Fırtına Deresi’nin üzerindeki tarihi kalenin adı nedir? Fırtına Deresi üzerindeki tarihi kalenin adı nedir? Ülkemizde bulunan birçok tarihi yapıdan birisi olan kale bulunduğu bölge ve tarihçesiyle merak konusu oluyor. Peki, Rize'deki Fırtına Deresi’nin batı yamaçları üzerinde bulunan ve muhteşem konumuyla ünlü tarihi kalenin adı nedir?
8.02.2019 Gündem
Hemşehrilerinden Erdoğan için top atışı
Hemşehrilerinden Erdoğan için top atışı Rize Belediyesi tarafından girdiği 13 seçimden birincilikle çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için tarihi Rize Kalesi’nden 13 pare top atışı yapıldı.
25.06.2018 Gündem
Bu terasa çıkmak "cesaret" istiyor
Bu terasa çıkmak "cesaret" istiyor Gümüşhane'de tarihi Torul Kalesi'nin bulunduğu alana yapılan ve Türkiye'nin en yükseklerinden birisi olarak gösterilen cam seyir terasında ziyaretçiler, heyecan dolu anlar yaşıyor. Zigana ve Sarıç dağlarının eşsiz manzarasına karşı 90 metrekarelik alanda 50 kişinin aynı anda seyir yapabildiği terası hizmete girdiği günden bu yana 100 gün içerisinde 26 bin kişi ziyaret etti. Çevre illerden gelen ziyaretçilerle birlikte hafta sonları 2 bini aşkın kişinin geldiği cam seyir terasında özellikle yükseklik korkusu olan ziyaretçiler adrenalin dolu anlar yaşıyor. Ziyaretçilerin özçekim yapmayı da ihmal etmediği terası bu yıl 300 bin turistin ziyaret etmesi bekleniyor. İlçe turizmini atağa kaldıran cam seyir terasının ardından alanda, 900 metre gidiş, 600 metre geliş ile Türkiye'nin en uzun hatta sahip zipline projesi de hayata geçirilecek. - Ziyaretçiler heyecan yaşıyor Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cam seyir terasının beklenenin üzerinde bir ilgi gördüğünü söyledi. Açılışından bu yana geçen 100 gün içerisinde 26 bin kişinin terası ziyaret ettiği bilgisini veren Köroğlu, "Hafta sonları cumartesi 600, pazar günleri ise bin 500 kişiyi burada ağırlıyoruz. Hafta içi ise ortalama 300 kişiye burada hizmet veriyoruz." dedi. Ziyaretçilerin yoğunlukla Gümüşhane il merkezi ile birlikte, Giresun, Trabzon, Samsun, Rize, Bayburt gibi bölge illerinden geldiğine dikkati çeken Köroğlu, "Nevşehirli vatandaşlarımızı da burada gördük. Ciddi manada bir farkındalık oluştu. Buraya gelen herkes adrenalin, heyecan ve macera duyguları yaşıyor. Onların heyecanına ortak olmak çok güzel bir duygu." ifadelerini kullandı. Köroğlu, cam seyir terasıyla birlikte ilçede ekonomik hayatın da canlandığını belirterek, Torul'un sürekli göç veren bir ilçe olduğunu, turizm çalışmalarıyla göçü tersine çevirmeyi amaçladıklarını vurguladı.
11.09.2019 Haberler
Türkiye plajları  mavi bayrakla tescilli
Türkiye plajları mavi bayrakla tescilli Üç etrafı denizlerle çevrili Türkiye, mavi bayraklı plajlarıyla deniz, güneş, kum tatili arayanlar için tam bir cennet. 454 mavi bayraklı plajla İspanya ve Yunanistan’dan sonra dünyada üçüncü sırada yer alıyoruz
24.06.2017 Gündem
Son dakika: Kayyum atanan illerde dikkat çeken referandum sonucu!
Son dakika: Kayyum atanan illerde dikkat çeken referandum sonucu! Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi modelini öngören anayasa değişikliği teklifi yüzde 51.40 oyla kabul edildi. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi üç büyükşehirde ‘hayır’ oyları önde olmasına karşın, Orta Anadolu ve Karadeniz’den gelen oylarla halk oylaması vatandaştan onay aldı
17.04.2017 Gündem
Arap turistlerin tercihi Doğu Karadeniz! Tabelalar bile değişti...
Arap turistlerin tercihi Doğu Karadeniz! Tabelalar bile değişti... Körfez ülkelerinden gelen Arap turistler sayesinde Doğu Karadeniz'e gelen turist sayısı, yatak kapasitesi ve yabancılara gayrimenkul satışlarında artış meydana geliyor
15.06.2016 Ekonomi
Karakışta  kurtarma operasyonu
Karakışta kurtarma operasyonu Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava, fırtına ve kar yağışı nedeniyle hastalar yine çile çekti. Hastaları hastaneye yetiştirmek için AFAD ekipleri çalıştı; Muş Varto’da iki küçük kardeş kar motoruyla köyden hastaneye götürüldü
11.02.2015 Gündem
Güneş bu şehirde batıdan batıyor
Güneş bu şehirde batıdan batıyor Karadeniz’in inci kentlerinden biri olan fındığın dünya başkenti Giresun’da Karadeniz’in en romantik gün batımını izleyebilir, Giresun Adası’nda milattan önce 800 yılına yolculuk etme deneyimini yaşayabilirsiniz
30.07.2013 Gündem