Açık Semalar Anlaşması

Açık Semalar Anlaşması

Son dakika Açık Semalar Anlaşması haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Açık Semalar Anlaşması gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Açık Semalar Anlaşması haber sayfamızda...

Açık Semalar Anlaşması

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 33 açık semalar anlaşması haberi bulunmuştur.
Rusya çekilmişti! NATO'dan açıklama geldi
Rusya çekilmişti! NATO'dan açıklama geldi NATO, Rusya'nın 1992'de imzalanan Açık Semalar Anlaşması'ndan çekilme kararını üzüntüyle karşıladığını belirterek, kararını gözden geçirmesi çağrısında bulundu.
18.06.2021 Dünya
Forma siyaseti!
Forma siyaseti! Ukrayna ile Rusya arasındaki gerginlik, şimdi de futbol dünyasına yansıdı. Ukrayna futbol takımının Avrupa Şampiyonası’nda giyeceği, Kırım’ı da içeren haritalı formasına Rusya sert tepki gösterdi. ABD ise formaya destek verdi.
8.06.2021 Dünya
Putin imzayı attı! Rusya resmen çekildi
Putin imzayı attı! Rusya resmen çekildi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ülkesinin Açık Semalar Anlaşması'ndan çekilmesi ile ilgili yasayı imzaladığı bildirildi.
7.06.2021 Dünya
Lavrov'dan ABD'ye misilleme tehdidi
Lavrov'dan ABD'ye misilleme tehdidi Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin "dostça olmayan" her türlü adımına cevap vereceklerini söyledi.
8.04.2021 Dünya
Rusya'dan ABD'ye gözdağı! Dostça olmayan her türlü adıma...
Rusya'dan ABD'ye gözdağı! Dostça olmayan her türlü adıma... Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin "dostça olmayan" her türlü adımına cevap vereceklerini söyledi.
8.04.2021 Dünya
Rusya: ABD ile yeni bir sayfa açıldı
Rusya: ABD ile yeni bir sayfa açıldı START anlaşmasının uzatılmasıyla başlayan yeni dönemin fırsat penceresi açtığını belirten Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov, Moskova'nın Açık Semalar Anlaşması'na geri dönebileceği sinyalini verdi.
11.02.2021 Dünya
Çalkantılarla geçen dört yıl
Çalkantılarla geçen dört yıl Koltuğunu iki gün sonra Biden'a devredecek ABD Başkanı Trump, görev süresi boyunca dış politikada aldığı kararlar ile uluslararası kamuoyunun gündeminden düşmedi. Seyahat yasaklarıyla başlayan Trump döneminde İsrail'in istediği her şey verildi, Washington İran'la nükleer anlaşmadan çekildi, Çin'le ticaret savaşına tutuştu.
18.01.2021 Dünya
Açık Semalar ‘açık’ta kaldı!
Açık Semalar ‘açık’ta kaldı! ABD’nin ardından Rusya da, Açık Semalar Anlaşması’ndan çekilme sürecini başlatma kararı aldı. NATO ise anlaşmanın bozulmasından Rusya’yı sorumlu tuttu
17.01.2021 Dünya
Son dakika... Rusya ilan etti! Çekiliyorlar...
Son dakika... Rusya ilan etti! Çekiliyorlar... Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin hamlesinden bir yıl sonra Açık Semalar Anlaşması'ndan çekilme sürecinin başladığını resmen açıkladı.
15.01.2021 Dünya
Trump 25 bin tweet attı, 315 gün golf oynadı
Trump 25 bin tweet attı, 315 gün golf oynadı ABD Başkanı Donald Trump, görevde olduğu 4 yıl boyunca 25 binden fazla Twitter paylaşımında bulundu. Trump, 4 yıllık görev süreci boyunca 315 günü de golf oynayarak geçirdi.
23.12.2020 Dünya
ABD Açık Semalar Anlaşması'ndan ayrıldı, Rusya ve Çin tepkili
ABD Açık Semalar Anlaşması'ndan ayrıldı, Rusya ve Çin tepkili ABD yönetimi, Rusya ile silah kontrolünü düzenleyen Açık Semalar Anlaşması'ndan pazar günü itibariyle çekildiğini açıkladı. Anlaşmaya taraf olmayan Çin tepki gösterdi.
23.11.2020 Dünya
ABD ‘Açık Semalar’dan resmen çekildi...
ABD ‘Açık Semalar’dan resmen çekildi... Başkan Trump’ın bir icraatı daha, seçim sonrasında yürürlüğe girdi. ABD’nin açıkladığı Açık Semalar Anlaşması’ndan çekilme kararı, 6 aylık sürenin dolması sonucunda dün yürürlüğe girdi
23.11.2020 Dünya
ABD, Açık Semalar Anlaşması'ndan çekildi... Rusya'dan tepki!
ABD, Açık Semalar Anlaşması'ndan çekildi... Rusya'dan tepki! ABD'nin 22 Mayıs'ta açıkladığı çekilme kararı, 6 aylık sürenin dolması sonucunda bugün yürürlüğe girdi.
22.11.2020 Dünya
AB ve ABD seçimleri
AB ve ABD seçimleri Avrupa Birliği’nde (AB) tatil rehaveti devam ederken, yılın ikinci yarısına yönelik çalışmalar başladı bile...
23.08.2020 Dünya
Son dakika haberi: Trump duyurmuştu! ABD ASA'dan resmen çekildi
Son dakika haberi: Trump duyurmuştu! ABD ASA'dan resmen çekildi Gelen son dakika haberlerine göre; ABD yönetiminin, taraflar arasında silahsız keşif uçuşlarına izin veren Açık Semalar Anlaşması'ndan çekilme kararına yönelik resmi bildirimi yaptığı açıklandı.
22.05.2020 Dünya
AB Yüksek Temsilcisi Borrell'den ABD'ye 'anlaşmaya dön' çağrısı
AB Yüksek Temsilcisi Borrell'den ABD'ye 'anlaşmaya dön' çağrısı Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, ABD'nin Açık Semalar Anlaşması'ndan çekilme kararının sorunu çözmeyeceğini belirterek, Washington yönetimine anlaşmaya dönmesi çağrısında bulundu.
22.05.2020 Dünya
NATO'dan Rusya'ya ASA'ya uyma çağrısı
NATO'dan Rusya'ya ASA'ya uyma çağrısı NATO üyeleri, ABD'nin Açık Semalar Anlaşması'ndan çekilme kararının ardından Rusya'ya anlaşmanın şartlarına yerine getirme çağrısında bulundu. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, ABD'nin Rusya sorumluluklarını yerine getirene kadar Açık Semalar Anlaşması’ndan çekileceğini duyurmasının ardından, anlaşmaya destek verdiğini açıkladı.
22.05.2020 Dünya
Son dakika haberleri: Trump'tan dünyayı harekete geçiren 'ASA' açıklaması! Tepkiler peş peşe geldi...
Son dakika haberleri: Trump'tan dünyayı harekete geçiren 'ASA' açıklaması! Tepkiler peş peşe geldi... Gelen son dakika haberine göre; ABD Başkanı Donald Trump, Rusya sorumluluklarını yerine getirene kadar, Açık Semalar Anlaşması’ndan çekileceklerini açıkladı. Trump'ın açıklamasından sonra tepkiler peş peşe geldi. Rusya 'ABD’nin bu anlaşmadan çekilmesi, Avrupa'nın istikrarına ve askeri güvenliğine yeni bir darbe olacaktır' tepkisinde bulundu. BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, ''ABD-Rus silah kontrol rejiminin erozyonundan endişe duymaya devam ediyoruz.'' dedi. İşte tüm detaylar...
21.05.2020 Dünya
Rusya'dan ABD'nin Açık Semalar Anlaşması açıklamalarına tepki
Rusya'dan ABD'nin Açık Semalar Anlaşması açıklamalarına tepki Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin Açık Semalar Anlaşması'ndan çekileceğine dair resmi açıklama beklediklerini belirterek, "ABD'nin anlaşmadan çekileceğine dair resmi bir tebligat veya açıklama Rusya tarafına ulaşmadı. Rusya, ABD'nin bu konudaki konumunu netleştirmesini bekliyor." dedi.
21.05.2020 Ekonomi
'ABD-Rus silah kontrol rejiminin 'erozyonu' endişe verici'
'ABD-Rus silah kontrol rejiminin 'erozyonu' endişe verici' Birleşmiş Milletler (BM), ABD'nin silah kontrolünü denetleyen Açık Semalar Anlaşması'ndan çekilmesinin ABD-Rus silah kontrol rejimini ''erozyona''uğrattığını bildirdi.
21.05.2020 Dünya
ABD'nin Roosevelt uçak gemisi tekrar denize indi
ABD'nin Roosevelt uçak gemisi tekrar denize indi Yeni tip corona virüs (covid-19) vakalarının tespit edilmesi üzerine mart ayından bu yana Guam Adası'nda karantinada bulunan ABD'nin "USS Theodore Roosevelt" uçak gemisi, tekrar denize açıldı.
21.05.2020 Dünya
Rus uçakları bugün Türkiye semalarında gözlem uçuşuna başlıyor
Rus uçakları bugün Türkiye semalarında gözlem uçuşuna başlıyor Eskişehir'den havalanacak Antonov An-30B'nin uçuşu, maksimum 1900 kilometre menzile ulaşacak. Rus uçaklarının gözlem uçuşları 3 Mart'a kadar sürecek. Geçen yılki uçuşlar, rota üzerinde mutabakat sağlanamadığı için Ankara tarafından iptal edilmişti.
27.02.2017 Dünya
Rusya ABD'de keşif uçuşu yapmak istiyor
Rusya ABD'de keşif uçuşu yapmak istiyor Rusya, ABD üzerinde gelişmiş dijital kameralar yerleştirilmiş uçaklarla keşif uçuşları yapmak için Açık Semalar Danışma Komisyonu'ndan izin istedi.
22.02.2016 Dünya
Rus uçaklarının gizemi ne?
Rus uçaklarının gizemi ne? Rus istihbarat uçaklarının Karadeniz semalarında Türk F-16'lar tarafından izlenmesinin ardındaki sır perdesi merak ediliyor.
24.10.2013 Dünya
Genelkurmay’dan bir şeffaflık adımı daha geldi
Genelkurmay’dan bir şeffaflık adımı daha geldi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in TBMM’nin açılış resepsiyonunda TSK’nın demokratikleştiğine ve şeffaflaştığına yaptığı vurgunun ardından, kurumdan bir adım daha geldi
4.10.2013 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Açık Semalar Anlaşması ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.