At Kestanesi Faydaları Nelerdir? At Kestanesi Kremi ve Yağı Ne İşe Yarar?
At Kestanesi Faydaları Nelerdir? At Kestanesi Kremi ve Yağı Ne İşe Yarar? Alternatif tıpta sıkça adını duyduğumuz at kestanesi bir ağaç türüdür. At kestanesi ağacının boyu 30 metreye kadar çıkar. Dikenli kabuğu vardır. İçerisinde pek çok vitamin ve yararlı bileşenler vardır. Bazı sağlık problemine iyi gelmesiyle bilinir. Genellikle yağ ve krem şeklinde kullanılır. Ancak at kestanesi insanlar için zehirlidir. İşlenmemiş at kestanesi alternatif tıp dahi olma kesinlikle kullanılmamalı ve yenmemelidir. At kestanesi kremi ve yağı ne işe yarar? At Kestanesi Faydaları ve Zararları Nelerdir? içeriğimizden detaylı bilgi elde edebilirsiniz.
26.09.2023 Genel Sağlık
Yaban Mersini Faydaları Nelerdir? Kuru ve Taze Yaban Mersini Neye İyi Gelir, Nasıl Kullanılır?
Yaban Mersini Faydaları Nelerdir? Kuru ve Taze Yaban Mersini Neye İyi Gelir, Nasıl Kullanılır? Fundagiller ailesinden gelen yaban mersini şifa deposu meyveler arasında yer alır. Faydaları saymakla bitmeyen yaban mersininin ana vatanı Kuzey Amerika’dır. Yüksek oranda C vitamini içeren yaban mersininin tazesi kadar kurusu da pek çok sağlık problemine iyi gelir. Demir açısından zengin bir besindir. İnsan sağlığı açısından faydalı vitamin ve mineraller bulundurur. Ancak aşırı tüketiminin zararları olabilir. Yaban mersini faydaları nelerdir? diyorsanız “Kuru ve taze yaban mersini neye iyi gelir, nasıl kullanılır?” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
Kuşburnu Çayı Faydaları Nelerdir? Kuşburnu Çayı Nasıl Yapılır?
Kuşburnu Çayı Faydaları Nelerdir? Kuşburnu Çayı Nasıl Yapılır? Faydaları saymakla bitmeyen kuşburnunun kendi gibi çayı da sağlık için yararlı çaylardan bir tanesidir. İltihap söktürücü etkiye sahip olan kuşburnu çayı bu özelliği ile diz ağrısı ve eklem rahatsızlıklarının önüne geçer. Adet söktürücü özellikte olduğu bilinen faydaları arasında yer alan kuşburnu çayı ayrıca kansızlığı da önler. Yüksek oranda C vitamini içeren kuşburnu çayı bağışıklık sistemini güçlendirir. Kuşburnu çayı nasıl yapılır? diyorsanız “Kuşburnu çayı faydaları nelerdir?” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
3.12.2021 Püf Noktası
Kuru İncirin Faydaları ve Zararları Nelerdir? Kuru İncir Ne İşe Yarar?
Kuru İncirin Faydaları ve Zararları Nelerdir? Kuru İncir Ne İşe Yarar? Faydaları saymakla bitmeyen incirin kuru ve yaş hali de insan sağlığı açısından yararlıdır. Pek çok hatalığa iyi gelen incir içerisinde yüksek oranda kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor ve B vitaminlerini bulunur. Kalp damar hastalıklarına iyi gelen kuru incir diyabet, tansiyon ve cilde iyi gelir. Ancak kuru incirin tüketimine dikkat edilmelidir. Aşırı tüketiminin zararları olabilir. Kuru İncirin faydaları ve zararları nelerdir? diyorsanız “Kuru incir ne işe yarar?” içeriğimizden detaylıca okuyabilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
Hibiskus Çayı Faydaları ve Zararları Nelerdir? Hibiskus Çayı Nasıl Demlenir?
Hibiskus Çayı Faydaları ve Zararları Nelerdir? Hibiskus Çayı Nasıl Demlenir? Tatlı ve mayhoş aromaya sahip olan hibiskus çayı hibiskus bitkisinin kurutulmuş yapraklarından elde edilir ve demlenerek tüketilir. Gıda ve ilaç sektöründe de kullanılan hibiskusun pek çok şeye faydaları bulunur. Kırımızı rengi ile dikkat çeken hibiskus çayı C vitamini kaynağıdır. Bu nedenle bağışıklık sistemini güçlendirir. Ateş düşürücü özelliği bulunur. Kilo vermeye yardımcı olan hibiskus çayının tüketim miktarı önemlidir. Aşırı tüketiminin zararları olabilir. Hibiskus çayı nasıl demlenir? diyorsanız “Hibiskus çayı faydaları ve zararları nelerdir?” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
Elmanın Faydaları Nelerdir? Elmada Hangi Vitaminler Var?
Elmanın Faydaları Nelerdir? Elmada Hangi Vitaminler Var? Elma en çok tüketilen meyvelerin başında yer alıyor. Zengin içeriği ve C vitamini ile pek çok şeye faydaları bulunuyor. Ağaç meyvesi olan elmanın sarı, kırmızı ve yeşil renklerde çeşitleri vardır. A, E, B6, C, K, B1, B2 vitaminleri ve sağlığa olan faydaları saymakla bitmeyen elma ntioksidanlar, flavanoidler ve diyet lifi açısından oldukça zengindir. Elma kalbe, kan şekerine, beyin ve sinir sistemine, kemik hastalıklarına ve cilde iyi gelir. Kilo vermeye yardımcı olan elmanın kolesterol düşürücü özelliği bulunur. Elmanın faydaları nelerdir? diyorsanız “Elmada hangi vitaminler var?” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
Yoğurdun Faydaları Nelerdir? Yoğurt Neye İyi Gelir?
Yoğurdun Faydaları Nelerdir? Yoğurt Neye İyi Gelir? Sofraların vazgeçilmezi kalsiyum kaynağı yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor. Yoğurt bir sütü ürünüdür. Sütün yoğurt kültürü ile fermente edilmesinden yapılır. İçerdiği vitamin ve minerallerle pek çok şeye iyi gelen yoğurt kalsiyum, B6 ve B12 vitaminleri, riboflavin, potasyum ve magnezyum içerir. Kemik sağlığına iyi gelen yoğurt her gün düzenli yendiğinde, kalp sağlığına, akciğerlere, cilde ve saça iyi gelir. Yoğurdu düzenli ve miktarı ayarlanarak tüketilmesi gerekir. Yoğurdun faydaları nelerdir? diyorsanız “Yoğurt neye iyi gelir?” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
Kirazın Faydaları Nelerdir? Kiraz Sapı Neye İyi Gelir?
Kirazın Faydaları Nelerdir? Kiraz Sapı Neye İyi Gelir? Yaz mevsiminin en sevilen meyveleri arasında yer alan kirazın faydaları saymakla bitmiyor. Kiraz A vitamini, C vitamini ve potasyum ve magnezyum açısından zengin bir meyvedir. Vücudu toksinlerden arındıran kirazın sapı ise ödem söktürücüdür. İçerdiği A vitamini ile cilde iyi gelen kiraz kabızlığı önlemede etkilidir. Kırmızı, sarı ya da bordo ile beraber beyaz gibi birçok rengi bulunan kiraz, kanseri önlemekten kalp hastalığına kadar pek çok hastalığa iyi geliyor. Kirazın faydaları nelerdir? diyorsanız “Kiraz sapı neye iyi gelir?” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
İğdenin Faydaları Nelerdir? İğde Nasıl Tüketilir?
İğdenin Faydaları Nelerdir? İğde Nasıl Tüketilir? İğde meyvesi, çiçeği ve yaprağı tam bir şifa kaynağıdır. Türkiye’nin hemen hemen her yerinde yetişmesine rağmen pek bilinmeyen iğdenin pek çok sağlık problemine faydaları bulunur. Tüketimi pek bilinmeyen iğde meyve olarak yenilebilir, yaprakları ve çiçeği kaynatılarak çay olarak içilir. Mide ve sindirim hastalıkları, diyabet, karaciğer yağlanması, adet kanamalarına iyi gelir. İğde nasıl tüketilir? diyorsanız “İğdenin faydaları nelerdir?” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
Hibiskus Faydaları Nelerdir? Hibiskus Çayı Nasıl Yapılır?
Hibiskus Faydaları Nelerdir? Hibiskus Çayı Nasıl Yapılır? Mineral ve vitamin zengini hibiskusun faydaları saymakla bitmez. Ebegümeciler ailesinden geldiği tahmin edilen hibiskusun yaklaşık 300 çeşidi bulunmaktadır. Salata, yemek ve keklerin içerisine katılan hibiskus demlenerek çay olarak da tüketilir. Aktarlarda ‘Medine gülü’, ‘Narçiçeği’ gibi adlarla satılmaktadır. C vitamini kaynağı olan hibiskus çayı grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların önüne geçer. Şeker hastalığına iyi gelen hibiskusun kanser hücrelerini yavaşlatıcı özelliği bulunur. Hamile, emziren anneler ve bazı hastalıklara sahip kişilerin içmesi önerilmez. Aksi taktirde insan sağlığı açısından zararları olabilir. Hibiskus çayı nasıl yapılır? diyorsanız “Hibiskus faydaları nelerdir?” içeriğimizden detaylıca okuyabilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
Bardaktaki gizli tehlike! Birbirine karıştırıp içerseniz...
Bardaktaki gizli tehlike! Birbirine karıştırıp içerseniz... Sonbaharın yüzünü göstermesiyle birlikte bitki çaylarına rağbet de arttı. Koronavirüs, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara kalkan oluşturmak isteyenler, aktarların kapısını çalıyor ancak dikkatli olmakta fayda var. Düzenli olarak tüketildiğinde pek çok faydasının bulunduğu kanıtlanan bitki çaylarının yanlış seçimi ve aşırı tüketimi ise sağlığa zarar verebiliyor!
20.09.2021 Gündem
Sarı Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir? Sarı Kantaron Yağı Nasıl Yapılır ve Kullanılır?
Sarı Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir? Sarı Kantaron Yağı Nasıl Yapılır ve Kullanılır? Son zamanların popüler bitkilerin kantaronun sarı ve kırmızı gibi türleri bulunur. Mızrak benzeri bir görüntüye sahiptir. Aktarlarda son zamanlarda en çok satılan bitkiler arasında yer alır. Yağ ve çay olarak tüketilen sarı kantaron yağının faydaların oldukça çoktur. Vücudu mikroplara karşı koruyan sarı kantaron yağı egzama, varis gibi cilt rahatsızlıklarında da güçlü etkiler gösterir. Ancak aşırı tüketiminin zararları olabilir. Bu yüzden miktarı iyi ayarlanmalıdır. Sarı kantaron yağı nasıl yapılır ve kullanılır? diyorsanız “Sarı kantaron yağı faydaları nelerdir?” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
27.06.2021 Genel Sağlık
Omega 3 Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar? Omega 3 Nelerde Var?
Omega 3 Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar? Omega 3 Nelerde Var? Omega 3 yağ asitleri vücuda faydaları saymakla bitmez. Omega 3 çoklu doymamış yapıda bulunan temel yağlar arasındadır. İnsan vücudu üretemediği için gıdalardan alınır. Omega-3 zengini besinler arasında yağlı balıklar, balık yağları, keten tohumu, chia tohumu, keten tohumu yağı ve ceviz yer almaktadır. Omega 3 yağ asitleri kalp sağlığından göz sağlığına kadar pek çok şeye iyi gelir. Omega 3 eksikliği durumunda ciddi hastalıklar ortaya çıkabilir. Omega 3 faydaları nelerdir, ne işe yarar? diyorsanız “Omega 3 nelerde var?” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
27.06.2021 Sağlık