Meyve Tüketimi

Meyve Tüketimi

Son dakika meyve tüketimi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan meyve tüketimi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan meyve tüketimi haber sayfamızda...

Meyve Tüketimi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.743 meyve tüketimi haberi bulunmuştur.
Diyet yapan bu 3 meyveden uzak dursun! Şekeri ve yağı iki katına çıkarıyor
Diyet yapan bu 3 meyveden uzak dursun! Şekeri ve yağı iki katına çıkarıyor Diyet yapıp fit bir vücuda sahip olmak hemen herkesin hayali. Özellikle diyet listelerinde tatlı yerine yer alan meyveler ise çoğu zaman hayat kurtarıyor. Ancak öyleleri var ki siz kilo vermek isterken kilo alımına sebep olabilir. İşte diyet yaparken uzak durmanız gereken meyveler.
22.09.2023 Genel Sağlık
Normal görünen o besinler şekeri yükseltiyor! Yükselen şekeri düşüren birbirinden etkili 10 besin
Normal görünen o besinler şekeri yükseltiyor! Yükselen şekeri düşüren birbirinden etkili 10 besin Tüketilen bazı besinler masum gibi görünseler bile yüksek oranda şeker içermeleri söz konusu olabilmektedir. Bu durumda ise tüketilen yiyecekler, özellikle şeker hastaları tarafından özenli bir şekilde seçilmelidir. Normal gibi görünen birçok besin, şekeri yükseltici bir etkiye sahip olabilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
31.07.2023 Genel Sağlık
Hızlı çalışan bir metabolizma hayal değil! Uzmanların hemfikir olduğu 5 ipucu
Hızlı çalışan bir metabolizma hayal değil! Uzmanların hemfikir olduğu 5 ipucu Kilo vermek isteyen birçok kişi metabolizmasının yavaş olduğundan yakınıyor. Ancak sanıldığının aksine insan vücudu bu hıza mahkum olmak zorunda değil. Metabolizmayı hızlandırmak için uzmanların hemfikir olduğu 5 ipucunu uygulamak ise çok kolay.
17.07.2023 Genel Sağlık
İftar sonrası maden suyuna dikkat! 'Etiketinde 20'nin altında, 200'ün üstünde olmamalı'
İftar sonrası maden suyuna dikkat! 'Etiketinde 20'nin altında, 200'ün üstünde olmamalı' Ramazan ayında yemek yeme rutini ve onunla bağlantılı tüm alışkanlıklar değişiyor. Bu nedenle su tüketiminden yemek tercihine her bir detay çok önemli. Oruç tutanların yaşadığı hazımsızlık, gaz problemleri, mide ağrıları ise doğru bilinen yanlışlardan kaynaklı olabilir. Ramazan ayında sindirimi zorlaştıran-kolaylaştıran detayları, maden suyunun ardındaki gizli tehlikeyi ve neler yapılması gerektiğini Uzman Diyetisyen Olcay Barış’a sorduk.
31.03.2023 Genel Sağlık
Yumurta Alerjisi Belirtileri Nelerdir? Yumurta Alerjisi Olan Bebekler Ne Yemelidir?
Yumurta Alerjisi Belirtileri Nelerdir? Yumurta Alerjisi Olan Bebekler Ne Yemelidir? Besin alerjisi pek çok beslenme alışkanlığını da değiştirmektedir. Özellikle bebeklerde ve küçük yaşta başlayan bu besin alerjisi çeşitleri arasında yumurta, süt ve süt ürünlerine karşı alerji oluşumu en sık rastlanan alerji çeşitlerinden biridir. Yumurta alerjisinin pek çok yan etkisi ve belirtisi bulunmaktadır. Besin zehirlenmelerinin başlıca kaynağı olan bu alerji, kişinin yaşam fonksiyonlarını etkileyecek kadar önemli konulardan biridir. Yumurta alerjisi için tüm bilgileri sizler için derledik.
23.07.2022 Sağlık
Kurban bayramında metabolizmaya dikkat!
Kurban bayramında metabolizmaya dikkat! Her özel günde olduğu gibi kurban bayramında da sağlığımız açısından dikkat etmemiz gereken çok önemli noktalar var. Diyetisyen Muhammed Şahin, kurban bayramında et tüketimine dair önemli uyarılarda bulundu.
Yazın ağır yemeyin
Yazın ağır yemeyin Yaz aylarında terleme nedeniyle oluşan su kaybı insan vücudunu önemli şekilde etkiliyor.
25.06.2022 Vitrin
Bayramı kilo almadan nasıl atlatırız? İşte örnek menü!
Bayramı kilo almadan nasıl atlatırız? İşte örnek menü! Ramazan ayı boyunca normal hayata kıyasla öğün sayısının azalması ve uzun süre aç kalma durumu ile meydana gelen metabolizma hızının yavaşlaması aynı zamanda ramazan bayramı ile birlikte öğün sayısında artış gerçekleşmesi ve daha fazla yemek yeme isteği sonucu ağırlık artışı gerçekleşebilmektedir. Peki bayramı kilo almadan nasıl atlatırız? Diyetisyen Ceren Karahan sağlıklı beslenme önerileri ile birlikte örnek bayram menüsünü paylaştı.
3.05.2022 Diyetler
Yorgunluk ve stresin sebebi yedikleriniz olabilir!
Yorgunluk ve stresin sebebi yedikleriniz olabilir! Yetersiz ve dengesiz beslenme, kalitesiz ve yetersiz uyku, hareketsiz bir yaşam yorgun ve stresli hissetmenin en büyük nedenlerindendir. Yorgunluk ve stres beraberinde yaşam kalitesinde düşüş, kızgın ve depresif hal, duygusal yeme ve yeme bozuklukları meydana getirmektedir. Beslenmede yapılan bazı hataları düzeltmek ve beslenmeye bazı besinleri eklemek tüm bu problemlere çözüm getirebilir. Diyetisyen Hülya Çağatay konu hakkında bilgiler verdi.
‘Kansere bağlı ölüm artabilir’
‘Kansere bağlı ölüm artabilir’ Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk, dünyayı kasıp kavuran Kovid-19 salgını nedeniyle dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kanser taramalarının azaldığını belirterek, bunun da kansere bağlı ölüm oranlarını yüzde 5-10 arasında artırabileceği öngörüsünde bulundu.
4.02.2022 Gündem
Sebze ve meyve tüketimini artırmak için 5 pratik öneri
Sebze ve meyve tüketimini artırmak için 5 pratik öneri Günde 5 porsiyon meyve ve sebze tüketimi kanser, kardiyovasküler hastalıklar gibi bulaşıcı olmayan hastalık riskini azaltabiliyor. Peki, günlük yeterli diyet lifi alımına fayda sağlayan meyve ve sebze tüketimini nasıl artırabiliriz? İşte cevabı...
27.12.2021 Genel Sağlık
Etten sonra hangi tatlıları tüketmeliyiz?
Etten sonra hangi tatlıları tüketmeliyiz? Et yapısal olarak hazmı çok zor bir besindir. Et ürünleri tükettikten en az 2 saat sonra tatlı ve meyve tüketimi tavsiye edilir. Pasta Şefi Didar Yanar, etten sonra tüketilebilecek tatlılar hakkında bilgi verdi.
Oğluna bulaştırdı! 'Vicdan azabı çekiyorum'
Oğluna bulaştırdı! 'Vicdan azabı çekiyorum' İzmir'de bir hastanede güvenlik görevlisi olmasına karşın aşı olmayı reddeden Ayhan Karasaçlılar, çalışırken kaptığı koronavirüsü 3,5 yaşındaki oğlu Baran'a da bulaştırdı. Oğluyla birlikte yaklaşık 10 gün boyunca evde gördüğü tedavinin ardından sağlığına kavuşan Ayhan Karasaçlılar, "Tavsiyeleri dinleyip aşı olmadım. Üzüntümü ve pişmanlığımı çok derin yaşadım. Vicdan azabı çekiyorum" dedi.
15.10.2021 Gündem
Okul dönemi çocukları bağışıklıklarını güçlendirmek için nasıl beslenmeli?
Okul dönemi çocukları bağışıklıklarını güçlendirmek için nasıl beslenmeli? Uzun bir aranın ardından çocuklar yüz yüze eğitime başladı. Okula dönüşle birlikte aileler çocuklarını hastalıklara karşı koruma konusunda biraz endişe yaşıyor. Beslenme Uzmanı Ecem Tuğba Özkan, güçlü bir bağışıklık için beslenmenin önemli olduğunu, çocukları korona virüsten korumak ve bağışıklığı güçlendirmek için nasıl beslenilmesi gerektiği hakkında bilgi verdi.
27.09.2021 Çocuk Sağlığı
Yumurta Alerjisi Belirtileri Nelerdir? Yumurta Alerjisi Olan Bebekler Ne Yemelidir?
Yumurta Alerjisi Belirtileri Nelerdir? Yumurta Alerjisi Olan Bebekler Ne Yemelidir? Besin alerjisi pek çok beslenme alışkanlığını da değiştirmektedir. Özellikle bebeklerde ve küçük yaşta başlayan bu besin alerjisi çeşitleri arasında yumurta, süt ve süt ürünlerine karşı alerji oluşumu en sık rastlanan alerji çeşitlerinden biridir. Yumurta alerjisinin pek çok yan etkisi ve belirtisi bulunmaktadır. Besin zehirlenmelerinin başlıca kaynağı olan bu alerji, kişinin yaşam fonksiyonlarını etkileyecek kadar önemli konulardan biridir. Yumurta alerjisi için tüm bilgileri sizler için derledik.
11.09.2021 Genel Sağlık
Kovid-19 gıda takviyesi kullanım tercihlerini de etkiledi
Kovid-19 gıda takviyesi kullanım tercihlerini de etkiledi Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle bağışıklığını güçlendirmek isteyen her 2 kişiden 1'i gıda takviyesi kullanmaya başladı. En çok tercih edilen takviyeler D, B12 ve C vitaminleri oldu.
12.08.2021 Ekonomi
Aralıklı Oruç Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? Aralıklı Oruç Diyet Tarifi Listesi
Aralıklı Oruç Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? Aralıklı Oruç Diyet Tarifi Listesi Aralıklı oruç diyeti, kişileri kolay bir şekilde zayıflatan bilinen en popüler diyetlerden biridir. Aralıklı oruç diyeti özellikle kişilerin kas oranını eklememektedir. Bu sayede kişiler hızlı bir şekilde sağlıklı kilo verebilmektedir. Aralıklı oruç diyet listesi içerisinde kişiler 8 saat boyunca aç kalmaktadır. Bu tarz bir diyet yapmadan önce bireylerin mutlaka doktorundan fikir alması gerekmektedir. İşte, merak edilen diğer detaylar...
16.03.2021 Sağlık
Karatay Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? Canan Karatay Diyet Tarifi Listesi
Karatay Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? Canan Karatay Diyet Tarifi Listesi Kilo problemi yaşayan herkes, diyet programına yönelebilmektedir. Ama yapılan diyetin sağlıklı olması ve verilen kiloların hızlı bir şekilde geri alınmaması önemlidir. Diyet programlarında uyulması gereken bazı kurallarda vardır. Önemli olan doğru besinleri tüketerek ve aç kalmadan zayıflamaya yönelmek olmalıdır. Hatalı uygulanan diyetler ise, sağlıklı olmaya çalışırken, sağlığından olmaya neden olabilir. İşte, merak edilen tüm detaylar...
16.03.2021 Sağlık
Kamkat Nedir, Nerede Yetişir? Kamkat Meyvesinin Faydaları Nelerdir?
Kamkat Nedir, Nerede Yetişir? Kamkat Meyvesinin Faydaları Nelerdir? İnsanlar vitamin alabilmek için meyve tüketimi yapar. Bilinmeyen birçok meyve bulunuyor. Kamkat meyvesi de bilinmeyen meyvelerden birisidir. Kamkat meyvesinin nerede yetiştiği ve ne olduğu birçok kişi tarafından merak edilen bir meyvedir. Kamkat nedir, nerede yetişir? Kamkat meyvesinin faydaları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
25.02.2021 Eğitim
Meyve lüks oldu!
Meyve lüks oldu! Pazarda kilosu 5 liradan, markette kilosu 7 liradan düşük meyve yok. Meyve talebi arttığı için iyiyi kötüyü ayırmak da zorlaşıyor. Her portakal ‘Finike’ diye satılıyor. Üreticiden 2.5 liraya alınıp buzhaneye konulan narlar 9.5 liraya, yine en iyisi 2.5 liraya alınan ayva 10 liraya yakın fiyatta... Arada kimler ‘kâr’ koyarsa onlar kazanıyor.
28.01.2021 Ekonomi
Akciğer hastalıkları nelerdir? Akciğer hastalıklarının belirtileri nelerdir?
Akciğer hastalıkları nelerdir? Akciğer hastalıklarının belirtileri nelerdir? Sigara ve alkol kullanımı ile sürekli bir artış halinde bulunan hastalıkların çoğunluğu akciğer kaynaklıdır. Genelinin kanser gibi türlerinin olması nedeni ile bireyin vücuduna çok büyük oranda değişiklikler göstermektedir. Bu nedenle birçok bireyin aklına Akciğer hastalıkları nelerdir? Akciğer hastalıklarının belirtileri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
7.01.2021 Sağlık
Gilaburunun Faydaları Nelerdir? Gilaburu Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
Gilaburunun Faydaları Nelerdir? Gilaburu Hangi Hastalıklara İyi Gelir? Kayseri ve civarında yetişen Taşkıranlar familyasından kırmızı renkli bir meyve veren ağaçtır. Son zamanlarda popülerliği artan ve sıkça araştırılan meyve haline gelmiştir. Gilaburunun faydası nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
15.12.2020 Sağlık
Meyvelerin Vücuda Faydaları Nelerdir? Hangi Meyve Neye İyi Gelir?
Meyvelerin Vücuda Faydaları Nelerdir? Hangi Meyve Neye İyi Gelir? Dört mevsimin yaşandığı Anadolu topraklarında mevsimine göre birçok farklı meyve çeşidi bulunur. Ayrıca günümüz koşulları altında artık tropikal meyvelere de kolayca ulaşım sağlanıyor. Peki, meyvelerin vücuda faydaları nelerdir? Hangi meyve neye iyi gelir? İşte bu konuda merak ettikleriniz.
10.12.2020 Sağlık
“Sedef hastalığı sadece bir deri rahatsızlığı değil”
“Sedef hastalığı sadece bir deri rahatsızlığı değil” Havaların soğumasıyla birlikte şiddetlenen sedef hastalığının sadece bir deri rahatsızlığı olmadığına dikkat çeken Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir “Dünyada ortalama 125 milyon insanın, ülkemizde ise 1 milyona yakın sedef hastası olduğu düşünülüyor. Sedef hastalarında obezite, diyabet, bağırsak hastalığı ve kalp damar hastalıkları görülme oranının arttığı görüldü. Uzun yıllar tedavi almayan hastalarda, derideki bu iltihabın, damarlarla diğer organlarda da bozukluklara yol açma durumu olduğu unutulmamalı” diyerek konu hakkında bilgi verdi.
29.10.2020 Genel Sağlık
Pandemide çocukların bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolları
Pandemide çocukların bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolları Okulların açılmasıyla birlikte korona virüs'ten korunmak için ebeveynler, çocuklarının bağışıklık sistemini daha da güçlendirmek adına bol bol vitamin takviyeleri verebiliyorlar. Ancak kontrolsüz vitamin kullanılmaması gerektiğini, hatta bunun yarardan çok zarara yol açtığını vurgulayan Çocuk Sağlığı, Hastalıkları ve Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Doç. Dr. Neşe Karaaslan Bıyıklı, “Pandemi döneminde pek çok aile vitamin ve bağışıklık güçlendirici takviyelere yoğun ilgi gösteriyor. Ancak bunları kontrollü kullanmak çok önemli. Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için aslında yapılması gereken en önemli şey dengeli, sağlıklı beslenmek ve düzenli uyumak. Güçlü bir bağışıklık sistemi için ayrıca çocukların günde en az bir saat açık havada olmasına, hareket etmelerine de özen gösterilmeli” açıklamasında bulundu.
28.10.2020 Çocuk Sağlığı

Benzer Haber Etiketleri

Meyve Tüketimi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.