Endorfin Hormonu Nedir, Ne İşe Yarar? Endorfin Hormonunun Vücuttaki Görevleri Nelerdir?
Endorfin Hormonu Nedir, Ne İşe Yarar? Endorfin Hormonunun Vücuttaki Görevleri Nelerdir? Endorfin nedir? Endorfin hormonu ne işe yarar? Endorfin hormonu kişiye nasıl hissettirir? Endorfin hormonu ne zaman salgılanır? Endorfin hormonu kimler tarafından salgılanır? Endorfin salgılamak için neler yapılır? Endorfin vücuda hangi organ tarafından salgılanmaktadır? Endorfin hormonunun vücuda olan etkileri nelerdir? Endorfin hormonu hakkında bilinen ve bilinmeyen her şeyi derledik.
22.02.2021 Sağlık
Neyi neden yemelisiniz?
Neyi neden yemelisiniz? Diyetisyen Emre Uzun'un hazırladığı listeye bir göz atın. Hangi gıdayı ne sebeple seçmeniz gerektiğini öğrenin!
Izel’e neler oluyor?
Izel’e neler oluyor? Daily News’da yaz farkı, Caretta, Sunset Grill & Bar, Schlotzsky’s Deli, Bayramoğlu’nda Palmiye, Sushico, İstanbul’da yıldız yağmuru devam, Maçka’da Schnitzel Restaurant, Hammam ve Vodka’da şöhretler geçidi
9.08.2001 Cadde
Izel’e neler oluyor?
Izel’e neler oluyor? Daily News’da yaz farkı, Caretta, Sunset Grill & Bar, Schlotzsky’s Deli, Bayramoğlu’nda Palmiye, Sushico, İstanbul’da yıldız yağmuru devam, Maçka’da Schnitzel Restaurant, Hammam ve Vodka’da şöhretler geçidi
7.08.2001 Cadde
Izele neler oluyor?
Izele neler oluyor? Daily Newsda yaz farkı, Caretta, Sunset Grill & Bar, Schlotzskys Deli, Bayramoğlunda Palmiye, Sushico, İstanbulda yıldız yağmuru devam, Maçkada Schnitzel Restaurant, Hammam ve Vodkada şöhretler geçidi
5.08.2001 Cadde
Izel’e neler oluyor?
Izel’e neler oluyor? Daily News’da yaz farkı, Caretta, Sunset Grill & Bar, Schlotzsky’s Deli, Bayramoğlu’nda Palmiye, Sushico, İstanbul’da yıldız yağmuru devam, Maçka’da Schnitzel Restaurant, Hammam ve Vodka’da şöhretler geçidi
5.08.2001 Cadde
Etikette aldatıcı görsel ve ifadeye son: İçinde muz yoksa görseli de olmayacak
Etikette aldatıcı görsel ve ifadeye son: İçinde muz yoksa görseli de olmayacak İçinde muz olmayan “muzlu sütler”, “tereyağı keyfi” sunan bitkisel margarinler... Bu ürünler artık tüketiciyi kandıramayacak. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Gıda etiketlerinde yanıltıcı görseller kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.
24.02.2024 Gündem
Bugüne kadar dondurucuda saklıyorduk! Bu besinleri dondurucuya sakın ama sakın koymayın
Bugüne kadar dondurucuda saklıyorduk! Bu besinleri dondurucuya sakın ama sakın koymayın Elimizin altında olsun diye fazla fazla aldığımız besinleri dondurucuya koyuyoruz. Ancak bazı besinler var ki kesinlikle dondurucuya koyulmamalı. Çünkü bu besinlerin yapısı bozulup tadı değişiyor. İşte dondurucudan uzak tutmanız gereken o besinler.
12.12.2023 Püf Noktası
Muzlarınız hemen kararıp çürüyorsa çözümü çok basit! 1 aya kadar kalıcı oluyor
Muzlarınız hemen kararıp çürüyorsa çözümü çok basit! 1 aya kadar kalıcı oluyor Muz sağlığa faydaları saymakla bitmeyen lezzetli bir meyve. Ancak muz hemen kararıp çürüyebiliyor. Muzların çürümesini engellemek ve raf ömrünü uzatmanın çözümü ise çok basit. 1 aya kadar taptaze kalıyor.
9.11.2023 Püf Noktası
Geleneksel muhallebiyi bıraktıran magnolia tarifi! Bu tarif ile tam kıvamında oluyor
Geleneksel muhallebiyi bıraktıran magnolia tarifi! Bu tarif ile tam kıvamında oluyor Muhallebi ve magnolia, tatlı dünyasının iki ayrı güzelliği olarak bilinir. Ancak magnolia tatlısı, geleneksel muhallebiyi unutmanıza neden olabilecek bir lezzet şölenidir. İşte muhallebiye veda etmenize neden olacak bu nefis magnolia tarifi…
25.10.2023 Yemek
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Normal görünen o besinler şekeri yükseltiyor! Yükselen şekeri düşüren birbirinden etkili 10 besin
Normal görünen o besinler şekeri yükseltiyor! Yükselen şekeri düşüren birbirinden etkili 10 besin Tüketilen bazı besinler masum gibi görünseler bile yüksek oranda şeker içermeleri söz konusu olabilmektedir. Bu durumda ise tüketilen yiyecekler, özellikle şeker hastaları tarafından özenli bir şekilde seçilmelidir. Normal gibi görünen birçok besin, şekeri yükseltici bir etkiye sahip olabilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
31.07.2023 Genel Sağlık
Yemeksepeti’nden ilklerle ve rekorlarla geçen, dolu dolu 2022 yemek istatistikleri
Yemeksepeti’nden ilklerle ve rekorlarla geçen, dolu dolu 2022 yemek istatistikleri Türkiye’nin 81 ilinde 80 bine yakın iş ortağı restoran, mahalle esnafı ve yüzlerce market deposuyla 30 milyonu aşkın kullanıcısına hizmet veren Yemeksepeti, 2022 yılını yeni ilkler ve rekorlarla tamamlıyor.
2.01.2023 Advertorial
Diyette dondurma yenir mi? İşte diyet dondurma tarifi
Diyette dondurma yenir mi? İşte diyet dondurma tarifi Havalar ısınmaya başlamışken yavaş yavaş soğuk atıştırmalıklara yönelme isteği ortağı çıkmaktadır. Herkesin tüm kış mevsimi boyunca hayalini kurduğu dondurma mevsimi geldi çattı. Peki diyette dondurma yenir mi? Diyetisyen Gözde Karaca konu hakkında bilgiler verdi.
7.06.2022 Yemek
Karpuz ye, cildini koru! Yaz aylarında en çok bu besinleri tüketin
Karpuz ye, cildini koru! Yaz aylarında en çok bu besinleri tüketin "Yaz aylarına özel bir diyet bulunmasa da bazı besinlerin tüketimini artırıp bazı besinlerinkini azaltarak daha rahat ve sağlıklı bir yaz geçirebiliriz." diyen Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak, yaz aylarında beslenmeyle ilgili önemli bilgiler verdi.
16. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur?
16. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur? Gelecek haftalarda bebeğiniz şimdiki boy ve kilosunun 2 katına ulaşacak. 16. haftada yaşanacak gelişmeler için haberimize göz atın.
10.05.2022 Gebelik Hesaplama
Yemeksepeti, 2021’in Hızlı Ticaret Trendlerini Açıkladı
Yemeksepeti, 2021’in Hızlı Ticaret Trendlerini Açıkladı Türkiye’nin hızlı ticaret platformu Yemeksepeti, 81 ildeki kullanıcılarının tercihlerini değerlendirerek elde ettiği veriler doğrultusunda, 2021 yılında Türkiye’nin lezzet tercihleri, anlık ihtiyaç ve alışveriş alışkanlıklarına ışık tutuyor.
19.01.2022 Advertorial
Herkesin keyifle yiyecebileceği glutensiz 5 yılbaşı kurabiyesi tarifi
Herkesin keyifle yiyecebileceği glutensiz 5 yılbaşı kurabiyesi tarifi Çölyak hastaları ya da glutensiz beslenmeyi tercih edenlere özel 5 glutensiz yılbaşı kurabiyesi tarifi paylaştık. Herkesin yiyebileceği bu kurabiyeleri sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. İşte glutensiz 5 yılbaşı kurabiyesi tarifi...
15.12.2020 Yılbaşı
Tropikal güzellere gönlümüzü kaptırdık
Tropikal güzellere gönlümüzü kaptırdık Türk çiftçisinin, üretim ve bakımı kolay, üstelik getirisi de yüksek olan tropikal meyvelere ilgisi her geçen yıl artıyor. Akdeniz Bölgesi’ndeki tarlalar avokado, mango, çarkıfelek, ejder meyvesi, liçi gibi tropikal meyvelerle dolup taşıyor.
3.08.2020 Ekonomi
Yazın tatlıyla uğraşmak istemeyenler dikkat! İşte çok pratik unsuz ve şekersiz 3 tatlı tarifi
Yazın tatlıyla uğraşmak istemeyenler dikkat! İşte çok pratik unsuz ve şekersiz 3 tatlı tarifi Yaz aylarında hem pratik hem unsuz hem de şekersiz lezzetli tatlılar hazırlamaya ne dersiniz? Zamanınızdan çalmayacak bu tarifleri mutlaka deneyin! İşte unsuz ve şekersiz pratik 3 tatlı tarifi...
6.07.2021 Tatlı Tarifleri
Uzaktan eğitim sırasında çocuklar evde nasıl beslenmeli?
Uzaktan eğitim sırasında çocuklar evde nasıl beslenmeli? Okullardaki eğitim 'uzaktan eğitim' sistemine taşınmasından sonra, eğitim kadar çocukların beslenmesi de büyük önem taşıyor. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım özellikle bu dönemde beslenme konusunda ebeveynlere yardımcı olacak önemli bilgiler verdi. Peki, uzaktan eğitimde çocuklar evde nasıl beslenmeli? Nelere dikkat edilmeli? Sabah kahvaltısı öğlen yemeğinde nasıl besinler hazırlanmalı?
27.03.2020 Ebeveyn
Tost makinesinde yapabileceğiniz 6 pratik tarif
Tost makinesinde yapabileceğiniz 6 pratik tarif Tost makinesi deyip geçmeyin! Fırın veya ocak olmadan da tost makinesinde sınırsız yemekler ve tatlılar hazırlayabilirsiniz. İşte tost makinesinde yapabileceğiniz 6 pratik tarif...
6.07.2021 Bilgi
Getir, Ramazan’ın yıldızlarını açıkladı
Getir, Ramazan’ın yıldızlarını açıkladı Getir, Ramazan’ın yıldızlarını açıkladı. Getir kullanıcıları, gün boyu en çok su, ekmek ve maden suyu sipariş ederken bunları salatalık ve erik izledi. Dondurma, simit, muz, yumurta ve gazlı içeceklerin öne çıktığı siparişler, iftarda 20.10, sahurda ise 01.35’te en yüksek düzeye ulaştı.
3.06.2019 Ekonomi
Oruç tutmak metabolizmayı yeniliyor
Oruç tutmak metabolizmayı yeniliyor Sindirim sistemi vücudun en çok enerji harcadığı sistemlerden biridir ve bu enerjiyi harcarken, beyne, bağışıklık sistemine, kaslara yani diğer bütün enerji harcayan organların enerji ihtiyacına rakip olarak bu işi yapmaktadır.
En çok waffle’ı Tekirdağ yiyor
En çok waffle’ı Tekirdağ yiyor Yemeksepeti, kullanıcılarının waffle siparişlerini araştırdığını duyurdu. Buna göre aylık yaklaşık 180 bin adet sipariş ortalamasına sahip waffle, Türkiye’nin en sevilen tatlılarından biri oldu.
10.04.2019 Ekonomi