Püf Noktası Bugüne kadar dondurucuda saklıyorduk! Bu besinleri dondurucuya sakın ama sakın koymayın

Bugüne kadar dondurucuda saklıyorduk! Bu besinleri dondurucuya sakın ama sakın koymayın

12.12.2023 - 15:06 | Son Güncellenme:

Elimizin altında olsun diye fazla fazla aldığımız besinleri dondurucuya koyuyoruz. Ancak bazı besinler var ki kesinlikle dondurucuya koyulmamalı. Çünkü bu besinlerin yapısı bozulup tadı değişiyor. İşte dondurucudan uzak tutmanız gereken o besinler.

Bugüne kadar dondurucuda saklıyorduk Bu besinleri dondurucuya sakın ama sakın koymayın

Pratik ve uzun süre saklama amacıyla dondurucuya başvurduğumuz birçok gıda var. Ancak, bazı besinler bu dondurucu uygulamasına uygun değildir çünkü dondurulduklarında lezzet, dokuları veya besin değerleri üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir. İşte dondurucudan uzak tutmanız gereken o hassas besinler…

Haberin Devamı

Hurriyet.com.tr’de yer alan içeriğe göre bazı yiyecek ve içecekler var ki kesinlikle buzluktan uzak tutmak gerekiyor. Çünkü bu ürünleri buzluktan çıkarıp çözdürdüğünüzde ya lezzeti ya da dokusu bozuluyor. İşte o besinler…

DONDURUCUYA SAKIN KOYMAYIN

Daha Önceden Dondurulup Çözülmüş Et

Dondurulmuş eti bir kez buzluktan çıkarıp erittiyseniz bir daha kesinlikle buzluğa geri koymamalısınız. Aksi takdirde sağlığınız için tehlikeli olabilecek bakterilere davetiye çıkarmış olursunuz. Eğer tüketebileceğinizden fazla eti çözdürdüyseniz yapabileceğiniz en iyi şey yeniden dondurmadan önce pişirip bakterilerin iyice ölmesini sağlamak.

Yeşillikler

Marullar, roka ve ıspanak gibi yumuşak yapraklı yeşillikler, dondurulduklarında su içeriklerini kaybeder ve bu nedenle dokuları bozulabilir.

Haberin Devamı

Süt ve Süt Ürünleri

Süt, yoğurt, taze peynir gibi süt ürünleri dondurulduğunda, yapıları değişebilir ve çözündüklerinde ayrışma eğiliminde olabilirler.

Yumurta

Yumurta, dondurulduğunda sulu bir kıvam alabilir ve lezzet kaybına uğrayabilir.

Mayonez

Mayonez, krema bazlı soslar ve salata sosları dondurulduğunda, kıvamları bozulabilir ve kullanıldıklarında sulu bir hale gelebilir.

Çiğ Patates

Çiğ patates dondurulduğunda, su içeriğini kaybederek pişirildiğinde istenmeyen bir kıvam değişikliğine neden olabilir.

Taze Sebzeler

Salatalık, domates ve taze biber gibi su içeriği yüksek olan sebzeler dondurulduklarında sulanabilir ve dokuları bozulabilir.

Kraker ve Bisküviler

Kraker ve bisküviler, dondurucuda nem çekebilir ve bu da dokularını değiştirebilir, tazeliklerini kaybetmelerine neden olabilir.

Bugüne kadar dondurucuda saklıyorduk Bu besinleri dondurucuya sakın ama sakın koymayın

HANGİ BESİNLER DONDURUCUDA SAKLANABİLİR?

Dondurucu, çeşitli besinleri taze ve bozulmadan uzun süre saklamak için kullanılan bir cihazdır. Dondurucuda saklanabilen birçok besin bulunmaktadır. İşte dondurucuda saklanabilen bazı besin örnekleri:

Et ürünleri: Kırmızı et, tavuk, hindi, balık ve deniz ürünleri dondurucuda saklanabilir. Bunlar önceden porsiyonlanabilir veya marinasyon işleminden geçirilerek dondurulabilir.

Meyveler: Çilek, ahududu, böğürtlen, muz (soğuk hava deposu kullanılarak), mango, ananas gibi meyveler dondurulabilir. Dondurulmuş meyveler smoothie yapımında da kullanılabilir.

Haberin Devamı

Çorba ve soslar: Ev yapımı çorbalar ve soslar, porsiyonlar halinde dondurucuda saklanabilir. Böylece ihtiyaç olduğunda kolayca çözülebilir ve ısınabilir.

Meyve suları ve dondurma: Dondurucuda saklanabilen diğer ürünler arasında meyve suları, dondurma ve dondurulmuş tatlılar bulunabilir.

 

Yazarlar