Son dakika maydanoz haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan maydanoz gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan maydanoz haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.164 maydanoz haberi bulunmuştur.
Maydanoz almaya son! Cam kenarında bile yetişiyor, tek başına coşuyorC vitamini, K vitamini ve folik asitin yanı sıra önemli mineraller içeren maydanoz mutfakların olmazsa olmazıdır. Birçok yemek için kullanılan maydanozu her seferinde satın almak yerine kendiniz yetiştirmeyi deneyin. Peki evde maydanoz nasıl yetiştirilir?
Bu besinler buzluğa girdikleri gibi zehir saçıyorlar! Asla buzluğa girmemesi gereken besinlerEvde gıda israfını önlemek ve yiyecekleri daha uzun süre saklayabilmek için sıklıkla tercih ettiğimiz yöntemlerden biri de buzluk kullanımıdır. Ancak her besin buzlukta güvenle saklanamaz. Bazı gıdalar, dondurulduklarında yapısal, kimyasal ve besin değerleri açısından bozulmalara uğrayabilir. Bu da hem sağlık açısından risk yaratır hem de lezzet kaybına neden olur. Özellikle bazı yiyecekler var ki buzluğa girdikleri anda adeta birer zehir bombasına dönüşebilir.
Çıtır çıtır sigara böreğinin püf noktası! Altın sarısı sigara böreği için sosuna ekleyinÇay saatlerinin ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi sigara böreği, dışı çıtır içi yumuşak dokusuyla gönülleri fethediyor. Ancak bu enfes lezzeti tam kıvamında hazırlamak her zaman kolay olmayabilir. Özellikle altın sarısı renginde, çıtır çıtır bir doku yakalamak için bazı küçük ama etkili sırlara ihtiyaç vardır. Doğal malzemelerle hazırlayacağınız basit bir sos, bu farkı yaratmanın anahtarı olabilir.
Toprak yok, pestisit sıfır! Perde fabrikasında üretiyor: 'Suda marul 30 kat verimli'Üniversiteyi bitirdikten sonra dünyadaki tarım teknolojilerinde olan gelişmelere kayıtsız kalamadı. Bir tesis kurarak topraksız bir şekilde suda marul yetiştirmeye başladı. Marulları yıkamaya bile gerek olmadığını dile getiren Gamze Çapkınoğlu, dikey tarım yöntemiyle verimi nasıl 30 kat artırdıklarını anlattı.
Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: 'Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart'Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı'nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.
Bayram sofralarına yakışacak en lezzetli su böreği! Hamuru asla yırtılmıyorBayram sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan su böreği, geçmişten günümüze uzanan geleneksel lezzetlerimiz arasında yer alır. Özellikle kalabalık aile buluşmalarında, bayram sabahlarında ya da misafir ağırlarken tercih edilen bu özel börek türü, dikkat ve emek isteyen bir tarife sahiptir. Ancak doğru yöntemlerle hazırlanmış bir su böreği, ne hamurunda yırtılma ne de pişirme sırasında dağılma sorunları yaşatır. İşte en lezzetli ve sağlam hamurlu su böreğini hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm detaylar.
Solan sebzeler için acil müdahale rehberi! Bu yöntemlerle canlılıklarını geri kazanıyorMarket ya da pazardan taze taze aldığınız sebzeler buzdolabında birkaç gün içinde solmaya mı başlıyor? Hele ki marullar, yeşillikler, havuçlar gibi narin sebzeler cansız bir hal alıyorsa, onları hemen çöpe atmadan önce uygulayabileceğiniz doğal müdahale yöntemlerini öğrenmenin zamanı geldi. İşte sebzelerinizi kurtaracak pratik ve etkili yöntemler!
Ödem kapınızı mı çaldı?Sabahları elleriniz ve yüzünüz, akşamları da ayak ve bacaklarınızda şişkinlik problemleriniz mi var? Ödem kapınızı çalmış olabilir! Diyetisyen Gülden Karadeniz, ödemi azaltmaya yönelik tavsiyelerde bulundu…
Sebze ve meyveleriniz çabucak çürüyor mu? Doğru saklama teknikleri ile günlerce taş gibi kalacakSağlıklı beslenmenin vazgeçilmez parçaları olan sebze ve meyveleri özenle seçip evimize getiriyoruz. Ancak birkaç gün içinde buruşmuş, yumuşamış veya küflenmiş halde bulmak moral bozucu olabiliyor. Üstelik bu durum sadece maddi kayba değil, gıda israfına da yol açıyor. Oysa bazı basit ama etkili saklama yöntemleriyle buzdolabınızda veya mutfağınızda yer alan sebze ve meyvelerin ömrünü günlerce, hatta haftalarca uzatmak mümkün
Maydanoz çabucak sararıp soluyorsa taze tutmak çok basit! Günlerce yemyeşil kalacakMaydanoz, yapısı itibarıyla oldukça hassas bir yeşilliktir. İçeriğinde bol miktarda su barındırdığı için ortam koşullarına karşı duyarlıdır. Özellikle buzdolabında ya da açıkta uygun şekilde muhafaza edilmediğinde yaprakları hızla solabilir, sararabilir ve besin değerini kaybeder. Pek çok kişi marketten ya da pazardan aldıkları maydanozun ertesi gün bile tazeliğini yitirdiğinden şikayet eder. Oysa birkaç basit ve doğal yöntemle maydanozları günlerce canlı, parlak ve yemyeşil tutmak mümkündür.
Karın yağından uzak durmak için bitter!Son zamanlarda telefon veya ekran olmadan yemek yediniz mi? Yemeğin rengini, dokusunu, kokusunu hissederek, yavaş yavaş çiğneyerek yemek karın bölgesindeki yağlanmanın önüne geçiyor. Bir de tatlı krizlerinizde 2-3 küçük kare bitter çikolata tüketin.
Yeşilliklerin daha uzun süre solmadan kalmasını sağlıyor! Ispanak, marul, maydanozlar haftalarca capcanlı kalacakMutfakta en çok israf edilen ürünlerin başında taze yeşillikler geliyor. Pazardan veya marketten alınan ıspanak, marul, maydanoz gibi sebzeler birkaç gün içinde soluyor, sararıyor ve tüketilemeden çöpe gidiyor. Ancak sosyal medyada yayılan yeni bir yöntem, yeşilliklerin haftalarca capcanlı kalmasını sağlıyor. İşte herkesin kolayca uygulayabileceği o pratik detaylar…
Maydanozu 1 ay dipdiri tutan taktik! Karbonat dökün, sonucu görünÇorbalardan salatalara, et yemeklerinden mezelerimize kadar pek çok tarifte kullanılan maydanozun en güzel hâli taze olduğu zamandır. Ancak maydanozun tazeliğini korumak bazen zor olabilir. Dondurmak istemeyenler için, maydanozun hem temizliğini hem de uzun süreli tazeliğini garanti eden basit bir yöntem var. İşte detaylar.
Fiyat makası en çok havuçtaTürkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, nisanda üretici ve market arasındaki en fazla fiyat farkının yüzde 256 ile havuçta görüldüğünü, bunu yüzde 230 ile marul ve yüzde 222 ile kuru soğanın izlediğini açıkladı.
Tam kıvamında pişen biber dolması için mutlaka yapın! Asla dağılmıyor ve içi çiğ kalmıyorTürk mutfağının en sevilen geleneksel yemeklerinden biri olan biber dolması, hem lezzetiyle hem de görüntüsüyle sofraların yıldızı olmaya devam ediyor. Ancak dolmanın içinin çiğ kalması, pişirme sırasında dağılması ya da biberlerin tam kıvamında yumuşamaması gibi sorunlar, birçok kişinin bu lezzetli yemeği yapmaktan çekinmesine neden oluyor. Oysa birkaç basit ama etkili doğal yöntemle, tam kıvamında pişen ve dağılmayan biber dolması yapmak mümkün!
Çıtır çıtır sigara böreğinin sırrı buymuş meğer! Asla yağ çekmiyorKahvaltı sofralarının, çay saatlerinin ve aniden gelen misafirlerin kurtarıcısı sigara böreği, çıtır çıtır haliyle herkesin favorisi. Ancak birçok kişi bu böreği kızartırken aşırı yağ çektiğinden şikayetçi oluyor. Oysa ki ustaların kullandığı bazı doğal yöntemlerle, sigara böreği hem çıtır çıtır oluyor hem de neredeyse hiç yağ çekmiyor.
Buzdolabında hemen solan yeşilliklerin ilacıymış! Günlerce taptaze kalacakYeşillikler, mutfakta en hızlı bozulan gıdaların başında gelir. Marketten ya da pazardan büyük bir özenle alınan maydanoz, marul, dereotu ve taze soğan gibi sebzeler, birkaç gün içinde solmaya ve çürümeye başlar. Ancak doğru saklama yöntemleri kullanıldığında, buzdolabında günlerce taptaze kalmaları mümkün! İşte yeşilliklerin ömrünü uzatacak doğal ve etkili yöntemler…
Sebzeler çok çabuk çürüyorsa buzdolabına 1 tane atın! Yeşillikleriniz ve sebzeleriniz günlerce taze kalacakSebzeler ve yeşillikler, sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazları arasında yer alsa da, çabuk bozulmaları nedeniyle uzun süre saklanmaları zor olabiliyor. Özellikle marul, maydanoz, ıspanak gibi yapraklı yeşillikler birkaç gün içinde solmaya ve çürümeye başlıyor. Ancak buzdolabına ekleyeceğiniz basit bir malzeme sayesinde sebzelerinizin günlerce tazeliğini koruyabileceğini biliyor muydunuz? İşte, mutfağınızda kullanabileceğiniz doğal bir saklama yöntemi!
Son dakika... Maydonoz Döner operasyonu: Tüm detayları ortaya çıkaran itirafFETÖ'nün Antalya merkezli Maydonoz Döner zincirine düzenlenen operasyon sonrası şubelerin koordinasyonunu sağlayan Levent Doğan'ın 15 Temmuz girişimine katılan rütbeli askerler arasında olduğu ortaya çıktı. Maydonoz DÖner soruşturmasında son bilgileri CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardı.
Erzurum'u sarsan 4.3'ün bir anlamı var! 37 yılda 3 kez kırıldı: 'Yedisu da etkileyebilir'Erzurum, dün yaşanan 4.3’lük küçük depremden olumsuz etkilenmedi. Ancak tarih boyunca şehrin altından ve yakınından geçen fayların ürettiği depremler, binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Üstelik tarihte ilk, belki de son kez yaşanan olaylar da Erzurum’da kayda geçmişti. Gökyüzünden ekmek yağan, enkaz başında hayatta kalma mücadelesinde bir de kurtlardan korunan Erzurumlular için 4.3’lük depremin de anlamı var. Doç. Dr. Bülent Özmen anlattı.
Genç yaşta kalpten mi gidiyoruz? Korku büyük, cevap net: 'Artması kaçınılmaz olur'Son zamanlarda pek çok kişiden gençlerde kalp krizi ölümlerinde artış yaşandığına dair söylemler çığ gibi büyüdü. Söz konusu bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz gün Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerini yayınlayarak, “Gençlerde kalp krizinden ölüm hızında 2011-2023 yıllarında kayda değer bir farklılık yok” açıklamasını yaptı. Yani resmi veriler de artışı desteklemiyor. Peki sahada çalışan kardiyologlar, bu iddiaları nasıl yorumluyor?
Maydanoz ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.