Son dakika nar ekşisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan nar ekşisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan nar ekşisi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 299 nar ekşisi haberi bulunmuştur.
Nar ekşisini artık marketten almayacaksınız! En ekşisini seçin, salataların yıldızıNar, sağlığa olan faydalarıyla mutfaklarımızın vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Salatalardan yemeklere, soslardan tatlılara kadar geniş bir kullanım alanına sahip olan nar özellikle ekşi sos formunda sofraları süsler. Ancak, marketlerde satılan nar ekşilerinin çoğunda katkı maddeleri bulunuyor. Evinizde, tüm püf noktalarına dikkat ederek nefis bir nar ekşisi hazırlayabilirsiniz. İşte tarifi.
Pidede yeni dönem! Bakanlık harekete geçtiTarım ve Orman Bakanlığı’nın tebliğinde genişlemeye gidildi. Restoranlarda çokça tercih edilen pide ürünleriyle ilgili vatandaşın bilmediği bir detaya dikkat çekildi.
Kebabın yanındaki ilaç! Organların zırhıymış, piyazlık soğana nar ekşisi dökünDüşük kaloriye sahip olmasıyla bilinen ve sote, stir frying, ızgara, buharda pişirme gibi pek çok teknikle sofraya gelen soğan, çiğ olarak da tüketiliyor. Neredeyse antibiyotik ilaçlarını çöpe attıracak kadar faydalı bu besinin en çok tüketilen hali de kebapçıların sır gibi sakladığı tarifte gizli. Meşhur soğan mezesi tarifini ve faydalarını haberimizde anlattık.
Mastavra sürtmesi: Kadim kentin gizemli aroması2022 yılı Mastaura kazıları ile eşzamanlı gerçekleştirilen etnografik araştırmalarda tespit edilen, adına yerel halk tarafından “Mastavra sürtmesi” denilen yiyeceğin, eski çağlardan bu yana benzer şekilde tüketilmiş olabileceği düşünülüyor.
Masterchef'ten elenen isim belli oldu! Mehmet Şef: Siz bu cesareti nereden alıyorsunuz?Masterchef'te heyecan git gide artıyor. Veda gecesinde bir isim daha Masterchef'ten elendi. Şefler ilk etapta potadaki yarışmacılardan Erzincan tulum peyniri ile yaratıcılık istedi. İkinci etapta ise Kadayıf Karides yaptırıldı ve en kötü tabağı hazırlayan isim yarışmaya veda etti. Mehmet Şef yine kızdı ve "Siz bu cesareti nereden alıyorsunuz?" dedi. İşte merak edilenler...
Sulandırıp suyu içilebilir! Nar ekşisinin vücudunuza etkileri inanılmazNar ekşisi salatalarda ve soslarda sıklıkla kullanılan tatlardan biri. Narın her mevsim kullanılan bu halinin faydaları ise saymakla bitmiyor. Peki, nar ekşisinin vücudunuza ne gibi etkileri var? Detaylar haberimizde.
Kadın kooperatiflerinin ürünleri market raflarındaŞOK Marketler, daha güçlü bir gelecek için kadınların ekonomiye katılımını artırmak ve fırsat eşitliğine katkıda bulunmak amacıyla “Şok’ta Ben de Varım” projesinin kapsamını genişletti. Türkiye’nin deprem bölgesi başta olmak üzere, farklı yörelerindeki kadın kooperatiflerinden kadınların ürettiği el emeği ürünler, seçili ŞOK mağazalarında satışa sunuldu.
Margarinde ‘lezzet’ ve ‘keyf’e yasakTarım ve Orman Bakanlığı, margarinlerin üzerinde yer alan ‘tereyağı keyfi’, ‘tereyağı lezzeti’ gibi tüketiciyi yanıltan etiketlemelere yasak getiriyor. Taklidi önlemek amacıyla ballar da Nükleer Manyetik Rezonans cihazından geçecek.
Yapay ete, böcek ununa izin yok!Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bakanlığın, yapay ete, böcek ununa izin verdiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Böyle bir çalışmamız yok” dedi.
Bakan Yumaklı'dan yapay et iddialarına ilişkin açıklamaTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yapay et üretiminin söz konusu olmadığını, böyle bir mevzuat üzerinde çalışma yapılmadığını açıkladı.Uluslararası Codex Komisyonu toplantısında konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıklamalarda bulundu.
Bakan Yumaklı'dan yapay et iddialarına ilişkin açıklama: İzin verilmesi söz konusu değildirTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, zaman zaman 'bakanlık yapay ete izin verdi' gibi bazı haberler, paylaşımlar yapıldığını belirterek, "Yapay et bakanlığımızın hiçbir zaman gündeminde olmamıştır, olmayacaktır. Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir" dedi.
'Depremin acısını çalışarak unutuyoruz'Gaziantep 'in İslahiye ilçesinde depremzede kadınlar, belediyenin kurduğu kooperatifin çatısı altında sebze ve meyveleri işleyerek üretim yapıp, geçimlerini sağlıyor.
'Depremin acısını çalışarak unutuyoruz'Gaziantep 'in İslahiye ilçesinde depremzede kadınlar, belediyenin kurduğu kooperatifin çatısı altında sebze ve meyveleri işleyerek üretim yapıp, geçimlerini sağlıyor.
‘Olden 1772’ 1. yaşını kutluyorOlden 1772’nin ‘eski bir hikâyenin yeni dünyası’ mottosu ile Sirkeci’de 250 yıllık Muhsinzade Han’da başlayan lezzet yolculuğu 1.yılını doldurdu.
Saray mutfağını eve getiren güllaç tarifi! Şerbet eşit şekilde çekiyorGüllaç, Türk mutfağına özgü geleneksel bir tatlıdır. İnce güllaç yaprakları arasına süt, şeker ve ceviz eklenerek hazırlanan bu tatlı, genellikle ramazan aylarında özel iftar sofralarının vazgeçilmezlerinden biridir. Güllaç, hafif ve serinletici özelliğiyle sıcak yaz aylarında da tercih edilen bir tatlıdır.
Şipşak çiğ köfte tarifi! Hazır çiğ köftelerden farkı yokEvde pratik ve lezzetli yemekler yapmanın yolu, hazır çiğ köfteye benzeyen şipşak çiğ köfte tarifinden geçiyor. Bu hızlı ve ekonomik tarif, herkesin kolayca deneyebileceği bir lezzet sunuyor. Hazırdan farkı kalmayan bu tarifi siz de deneyin…
Doğal antibiyotik etkisi yaratacak güçte! Uzun yaşamın sırrı tanelerinde saklıVücudumuz bağışıklık sistemi sayesinde bir çeşit savunma mekanizması oluşturur. Ancak birçok farklı faktör nedeniyle zayıflayabilir. İşte bağışıklığı güçlendiren, sağlıklı yaşam için mutlaka tüketilmesi gereken nar ve inanılmaz etkileri.
Ev hanımlarından en lezzetli kısır tarifi! Bu tarifle asla cıvık olmuyorKısır Türk mutfağında yer edinen lezzetlerden birisidir. Misafirlere, özel günlerde menülerin olmazsa olmazı arasında yer alır. Pek çok kişi kısır yaparken cıvık kalmasından şikayetçidir. Ancak kısır konusunda uzmanlaşan ev hanımlarının ufak bir tüyosu var. İşte ev hanımlarından en lezzetli kısır tarifi…
200 yıllık geçmişin gölgesinde Türk lezzetlerine farklı bir yorumKaraköy'de Bankalar Caddesi'ndeki tarihi 200 yılı aşkın binada Türk lezzetlerine farklı bir yorum katılıyor. Mekanın yaratıcıları Gürol Yığar ve Alper Karavar bu eşsiz geçmişten bahsederken, şef Ali Karababa imzalı mezelerinin sırrını paylaştı.
Nar Ekşisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.