Son dakika nar ekşisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan nar ekşisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan nar ekşisi haber sayfamızda...
Kadın kooperatiflerinin ürünleri market raflarında
ŞOK Marketler, daha güçlü bir gelecek için kadınların ekonomiye katılımını artırmak ve fırsat eşitliğine katkıda bulunmak amacıyla “Şok’ta Ben de Varım” projesinin kapsamını genişletti. Türkiye’nin deprem bölgesi başta olmak üzere, farklı yörelerindeki kadın kooperatiflerinden kadınların ürettiği el emeği ürünler, seçili ŞOK mağazalarında satışa sunuldu.
Margarinde ‘lezzet’ ve ‘keyf’e yasak
Tarım ve Orman Bakanlığı, margarinlerin üzerinde yer alan ‘tereyağı keyfi’, ‘tereyağı lezzeti’ gibi tüketiciyi yanıltan etiketlemelere yasak getiriyor. Taklidi önlemek amacıyla ballar da Nükleer Manyetik Rezonans cihazından geçecek.
Yapay ete, böcek ununa izin yok!
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bakanlığın, yapay ete, böcek ununa izin verdiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Böyle bir çalışmamız yok” dedi.
Bakan Yumaklı'dan yapay et iddialarına ilişkin açıklama
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yapay et üretiminin söz konusu olmadığını, böyle bir mevzuat üzerinde çalışma yapılmadığını açıkladı.Uluslararası Codex Komisyonu toplantısında konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıklamalarda bulundu.
'Depremin acısını çalışarak unutuyoruz'
Gaziantep 'in İslahiye ilçesinde depremzede kadınlar, belediyenin kurduğu kooperatifin çatısı altında sebze ve meyveleri işleyerek üretim yapıp, geçimlerini sağlıyor.
'Depremin acısını çalışarak unutuyoruz'
Gaziantep 'in İslahiye ilçesinde depremzede kadınlar, belediyenin kurduğu kooperatifin çatısı altında sebze ve meyveleri işleyerek üretim yapıp, geçimlerini sağlıyor.
‘Olden 1772’ 1. yaşını kutluyor
Olden 1772’nin ‘eski bir hikâyenin yeni dünyası’ mottosu ile Sirkeci’de 250 yıllık Muhsinzade Han’da başlayan lezzet yolculuğu 1.yılını doldurdu.
Saray mutfağını eve getiren güllaç tarifi! Şerbet eşit şekilde çekiyor
Güllaç, Türk mutfağına özgü geleneksel bir tatlıdır. İnce güllaç yaprakları arasına süt, şeker ve ceviz eklenerek hazırlanan bu tatlı, genellikle ramazan aylarında özel iftar sofralarının vazgeçilmezlerinden biridir. Güllaç, hafif ve serinletici özelliğiyle sıcak yaz aylarında da tercih edilen bir tatlıdır.
Şipşak çiğ köfte tarifi! Hazır çiğ köftelerden farkı yok
Evde pratik ve lezzetli yemekler yapmanın yolu, hazır çiğ köfteye benzeyen şipşak çiğ köfte tarifinden geçiyor. Bu hızlı ve ekonomik tarif, herkesin kolayca deneyebileceği bir lezzet sunuyor. Hazırdan farkı kalmayan bu tarifi siz de deneyin…
Ev hanımlarından en lezzetli kısır tarifi! Bu tarifle asla cıvık olmuyor
Kısır Türk mutfağında yer edinen lezzetlerden birisidir. Misafirlere, özel günlerde menülerin olmazsa olmazı arasında yer alır. Pek çok kişi kısır yaparken cıvık kalmasından şikayetçidir. Ancak kısır konusunda uzmanlaşan ev hanımlarının ufak bir tüyosu var. İşte ev hanımlarından en lezzetli kısır tarifi…
200 yıllık geçmişin gölgesinde Türk lezzetlerine farklı bir yorum
Karaköy'de Bankalar Caddesi'ndeki tarihi 200 yılı aşkın binada Türk lezzetlerine farklı bir yorum katılıyor. Mekanın yaratıcıları Gürol Yığar ve Alper Karavar bu eşsiz geçmişten bahsederken, şef Ali Karababa imzalı mezelerinin sırrını paylaştı.
Lahmacun İçli Kabak Sarma
Malzemesi:
*250 gr yağlı kıyma*1 adet soğan (orta boy)*1 adet domates (küçük boy)*2 yemek kaşığı nar ekşisi*1 avuç ceviz*2 yemek kaşığı zeytinyağı*1 diş sarımsak*1 çay kaşığı tuz*1/2 çay kaşığı karabiber*1 tatlı kaşığı isot*2 adet kabak
Sosu için
*4 yemek kaşığı süzme yoğurt*2 adet kornişon turşu*1 dal taze soğan *1/2 limon kabuğu rendesi*1 çay kaşığı tuz*1 çay kaşığı acı pul biber
Bulamak için*Su veya soda*Buz*Karbonat*Un
Yapılışı: İç harcı için domates-soğan-ceviz üçlüsünü 1-2 tur rondodan geçirelim, (inceden diri kalsın) sonra geriye kalan tüm malzemeyle karıştırıp iyice mıncıralım...
Narlı soslara yasak yolda
Nar ekşisi izlenimi veren sosların 30 Haziran 2024’ten itibaren satışı yasaklanıyor. Yasakla birlikte piyasada taklit ve tağşiş ürünlerin artabileceği yönünde endişeler bulunuyor.
Buzdolabında mı kilerde mi saklayalım?
Tazeliğini ve besin değerini en yüksek düzeyde korumak için hangi gıdalar buzdolabına girmeli hangileri girmemeli? Uzmanların tavsiyelerine göz atın.
Tam kararında tarifler
Yılbaşı mezeleri
MALZEMESİ
Zengin için:
* 1 su bardağı ince bulgur* Yarım çay bardağı acı pul biber+isot* 1 adet kuru soğan* 1 yemek kaşığı biber salçası* 1 çay bardağı zeytinyağı* Çeyrek demet maydanoz* 1 avuç ceviz* 3 yemek kaşığı nar ekşisi* Tuz* Kimyon
Hibeş için:
1 su bardağı tahin
2 limon
Yarım su bardağı su
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI: YAPILIŞI: Zengin için; ilk olarak bulguru üstünü geçecek kadar suyla ıslayıp 1 saat kenarda şişmeye bırakalım...
Herkesin 'Keçiperver' olarak tanıdığı Havvanur Kösem: 'Nasıl görünüyorsam öyleyim'
Sosyal medyada herkes onu 'Keçiperver' adıyla tanıdı. Ailesiyle birlikte nar toplamaya gittiği videosu çok kısa sürede milyonlarca kişiye ulaştı, beğenildi ve paylaşıldı. İşte köy hayatını içtenlikle tanıtan ve bir anda tüm ilgiyi üzerine çeken 'Keçiperver' Havvanur Kösem'in merak edilen hikâyesi.
Herkesin 'Keçiperver' olarak tanıdığı Havvanur Kösem: 'Nasıl görünüyorsam öyleyim'
Sosyal medyada herkes onu 'Keçiperver' adıyla tanıdı. Ailesiyle birlikte nar toplamaya gittiği videosu çok kısa sürede milyonlarca kişiye ulaştı, beğenildi ve paylaşıldı. İşte köy hayatını içtenlikle tanıtan ve bir anda tüm ilgiyi üzerine çeken 'Keçiperver' Havvanur Kösem'in merak edilen hikâyesi.
Nar Ekşisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.