Son dakika sütun haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sütun gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sütun haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.267 sütun haberi bulunmuştur.
Şanlıurfa’da bir gece turu: Mitolojinin görsel şöleniAnadolu’nun kadim kentlerinden Şanlıurfa’nın müzelerde sergilenen tarihini yaz boyunca geceleri de ziyaret edebileceksiniz. Haleplibahçe Mozaik Müzesi’nde sizi mitolojinin önemli kahramanları bekliyor.
Yoğurt mayalarken 4-5 adet atın! Mayasını 2 kat artırıyor taş gibi tutuyorEvde yoğurt mayalamak, hem sağlıklı hem de ekonomik bir alışkanlık haline geldi. Ancak herkesin aklında aynı soru var: Yoğurt neden bazen tutmaz, bazen ise taş gibi olur? Yoğurt yaparken kullanılan süt kalitesi, maya miktarı ve mayalama süresi gibi birçok faktör sonucu doğrudan etkiler. Ancak doğal yöntemlerle bu süreci desteklemek mümkündür.
Yoğurt mayalarken içine mutlaka ekleyin! Ekşimiyor sulanmıyorEvde yoğurt yapmak, hem sağlıklı hem ekonomik bir yöntemdir. Ancak yoğurdun tutmaması, sulu olması ya da çabuk ekşimesi gibi sorunlarla karşılaşmak moral bozabilir. Neyse ki, yoğurt mayalama işlemini daha başarılı hale getiren bazı doğal yöntemler ve püf noktaları var. İşte yoğurdun hem kıvamını koruyan hem de raf ömrünü uzatan o doğal dokunuşlar!
Katma değerli ürün için destek talebi varAmbalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Başkanı Harun Çallı, çiğ süt yerine, kaliteli sütten elde edilen labne ve mozarella gibi katma değerli ürünlerin desteklenmesini talep etti.
‘Üretimi artırmak için tüketim de teşvik edilmeli’Bugün tüm dünyada Dünya Süt Günü olarak kutlanıyor. Süt ve süt ürünleri, gıda olarak önemi yanı sıra küresel ticaretin de önemli bir parçası. Türkiye’de üreticinin yaşadığı sorunlar karşısında özellikle süt tüketiminin Avrupa seviyesine çıkarılmasının da önemine dikkat çekiliyor.
Sürdürülebilir model oluşturduUluslararası Sütçülük Federasyonu (IDF), süt sektörünün Birleşmiş Milletlerin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine önemli katkılar sağladığını belirtiyor.
Scooter’la tarihi eser kaçırdıİtalya’nın başkenti Roma’da çarşamba günü, 24 yaşındaki Alman bir turist, kiralık elektrikli scooter ile antik bir Roma eserini taşırken yakalandı.
Taş gibi sulanmayan yoğurdun püf noktasıymış! Asırlık yoğurtçulardan yoğurt mayalama tekniğiDoğal beslenmeye dönüşün hız kazandığı son yıllarda, evde yoğurt mayalama yeniden popüler hale geldi. Ancak çoğu kişi evde yoğurt yaparken bazı sorunlarla karşılaşıyor: tutmayan, sulu kalan, ekşi veya lastik gibi yoğurtlar… Oysa büyüklerimizin kullandığı geleneksel yöntemlerle taş gibi, kıvamlı ve uzun süre sulanmadan kalan yoğurt yapmak mümkün. İşte asırlık yoğurtçuların sırrı da tam burada devreye giriyor.
Bergama tulumu ‘Yerelin İzinde’ sofralarla buluştuMetro Türkiye, “Yerelin İzinde” projesi kapsamında bu sefer Bergama Tulum Peyniri’nin izini sürüyor. Coğrafi işaret escilli ürünlerin peşinden giderek bu özel lezzetleri profesyonel mutfaklarla daha çok buluşturmayı ve yerli üreticinin desteklenmesini amaçlayan projenin sekizinci durağında, Metro Chef markasıyla raflara taşınan Bergama Tulum Peyniri Kozak Yaylası’ndaki bitkilerin aromalarıyla lezzetleniyor.
Yarımadadaki cennet Iasos Antik KentiMuğla Milas’ta üç tarafı denizle çevrili bir yarımada üzerinde kurulan Iasos’ta, meclis binasından tiyatroya, kutsal alanlardan mozaikli bir konuta, farklı dönemlerden birçok yapı bulunuyor.
İstanbul tılsımlarıİstanbul’da kenti doğal afetlerden, sineklerden, yılanlardan, vebadan koruyan ya da küs olan karı-kocanın barışmasını sağlayan nice tılsımdan söz edilir…
Yedi tepeli kentİstanbul, tıpkı Roma gibi yedi tepe üzerine kurulmuş bir şehir. Yalnızca coğrafi bir tercih olmayan “yedi tepe” stratejik, dini ve kültürel anlamlar da taşır. Bu miras, Osmanlı İstanbul’unda da sürmüştür.
Asırlık yoğurtçular yoğurdu böyle mayalıyormuş! Taş gibi oluyor asla sulanmıyorEvde yoğurt mayalamak isteyenlerin en büyük şikâyeti yoğurdun tutmaması, sulanması veya ekşi olması. Ancak Anadolu’nun dört bir yanında yıllardır yoğurt mayalayan asırlık yoğurtçular, bu sorunu hiç yaşamıyor. Çünkü onlar, yoğurt yapımında bazı kadim yöntemleri uygulamaya devam ediyor. İşte taş gibi yoğurt isteyenlerin bilmesi gereken geleneksel mayalama teknikleri…
Taş gibi yoğurt mayalama tekniği! Asırlık yoğurtçular böyle mayalıyormuşYoğurt, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmasının yanı sıra, sağlık açısından da oldukça faydalı bir besindir. Ancak günümüzde birçok kişi, evde yoğurt mayalarken kıvamını tutturamamaktan şikayet ediyor. Oysa taş gibi sert, kaşıklanınca çatlayan, ekşiliği ve tadıyla kendine hayran bırakan yoğurtların sırrı, asırlık yoğurtçuların kullandığı geleneksel mayalama yöntemlerinde saklı.
Çiğ süt üretimi 2024 yılında arttı2023 yılında 21 milyon 481 bin 567 ton olan çiğ süt üretim tahmini, 2024 yılında yüzde 4,7 artarak 22 milyon 487 bin 757 ton oldu.
Ünlü peynir markasının ifşa olmasıyla gündeme geldi! Süt ürünlerinde bilinmeyen hileGıda firmalarının yaptığı sahtecilikler her geçen gün gün yüzüne çıkıyor. Bakanlığın son listesinde ünlü bir peynir markasında yapılan hile pes dedirtti. Peynir ürününde yağ oranının düşük çıkması son günlerde çokça konuşuldu. Peki firmalar bu hileye neden başvuruyor? Yağ oranı düşük olan bir süt ürünü sağlığa zararlı mı? Konuyla ilgili merak edilenleri tek tek açıklayan gıda denetim uzmanı, vatandaşın tüketmemesi gereken peynirleri sıraladı. İşte detaylar...
Herkes sirke ve karbonat zannediyor! Ancak sararmış perdeleri bembeyaz yapan formül başkaymışEv temizliği denince akla gelen ilk doğal malzemelerden biri sirke, diğeri ise karbonattır. Özellikle perdelerin beyazlatılmasında çoğu kişi bu ikiliden medet umar. Ancak zamanla sararan, kirlenen ve matlaşan perdelerde bu yöntemler istenilen sonucu vermeyebiliyor. Uzmanlar, sirke ve karbonatın yüzeysel temizlik sağladığını, derinlemesine beyazlık için daha etkili doğal çözümlere yönelmek gerektiğini belirtiyor.
Sütun ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.