Son dakika tencerede haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tencerede gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tencerede haber sayfamızda...
Nohutu kabuklanmadan haşlama yöntemi! Pamuk gibi oluyor, asla kabuklanmıyorNohut, Türk mutfağının vazgeçilmez bakliyatlarından biri. Ancak lezzetli bir nohut yemeği ya da humus hazırlarken en çok karşılaşılan sorunlardan biri, haşlama esnasında nohudun kabuklarının soyulmasıdır. Kabuklanan nohutlar hem görüntü olarak iştah kaçırır hem de dokusunu kaybeder. Neyse ki bu sorunun doğal ve etkili bir çözümü var. İşte pamuk gibi yumuşacık, kabuksuz nohutlar için evde kolayca uygulayabileceğiniz bir yöntem.
Kadim kürlerin hafızamızdaki izleriNane, limonla başlayan bir şifa yolculuğu, bizi annemizin ilgisine, geçmişin sıcaklığına götürür. Kürler sadece tarif değil, hatıralarla yazılmış birer bakım dilidir. Doğal olan sadece katkısız değil; niyetle, özenle ve hafızayla yoğrulandır. Kadim kürler, hem geçmişin bilgeliğini,hem bugünün sorumluluğunu taşır.
Patatesin başında bekleme derdi yok! 1 kaşık tereyağı koyun, sonucu görünMutfakların temel taşlarından biri olan patates, neredeyse tüm yemeklerin içine girer. Yalnızca yemeklerin temel taşı olmakla kalmaz aynı zamanda atıştırmalık olarak da tüketilir. Söz konusu patates ise mutfakta uzunca bir süre beklemek zorunda kalabilirsiniz. Bu süreyi en aza indirmek için ise bir tüyoya ihtiyacınız var. İşte her evde bulunan ve size süreden tasarruf ettiren o püf nokta!
Soda eti yumuşatır mı? Sodalı et kavurma nasıl yapılır?Etin sert olması, özellikle kavurma gibi yemeklerde istenmeyen bir durumdur. Etin lezzetli, ağızda dağılan bir kıvamda olması hem pişirme tekniğine hem de etin kalitesine bağlıdır. Ancak pişirme öncesinde uygulanan bazı doğal yöntemlerle bu süreç desteklenebilir. Soda, halk arasında uzun süredir etin yumuşatılmasında kullanılan doğal çözümlerden biridir. Peki gerçekten işe yarar mı?
Yaprak sarmayı eşit pişiren yöntem! Dağılmıyor ve dibi tutmuyorYaprak sarma, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Her ne kadar hazırlanışı zahmetli olsa da, lezzetiyle emekleri fazlasıyla karşılar. Ancak pişirme aşamasında yaşanan bazı sorunlar, bu lezzet yolculuğunu sekteye uğratabilir. Sarmaların dağılması, altının tutması ya da bazı sarmaların pişip bazılarının diri kalması gibi problemler, sıkça karşılaşılan durumlardır. Neyse ki bu sorunların çözümü mümkün.
Bayramdan sonra mutfağınızda şifa kaynasın! Kurban kemiklerinden kemik suyu tarifiKurban Bayramı sadece etin değil, hayvanın her parçasının değerlendirildiği bir gelenektir. Ancak birçok kişi, kurban kemiklerini yalnızca atılması gereken atıklar gibi görüp çöpe atmayı tercih ediyor. Oysa doğru yöntemlerle hazırlanan kemik suyu, hem lezzet hem de sağlık açısından adeta bir şifa kaynağıdır.
Emine Erdoğan: Türk mutfağı dünya için güçlü bir cazibe merkeziCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Türk mutfağı, dünya için halihazırda güçlü bir cazibe merkezidir. Gastronomi duraklarımız, önemli birer turizm motivasyonudur. Gastro-diplomasi alanında büyük bir güce sahibiz" dedi.
Emine Erdoğan: Türk mutfağı dünya için güçlü bir cazibe merkeziCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Türk mutfağı, dünya için halihazırda güçlü bir cazibe merkezidir. Gastronomi duraklarımız, önemli birer turizm motivasyonudur. Gastro-diplomasi alanında büyük bir güce sahibiz" dedi.
Biber dolmasının tam pişmesini sağlıyor! Usta şeflerin sırrı kürdanmış...Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan biber dolması, her sofrada özel bir yer tutar. İç harcıyla, baharatlarıyla ve pişirme yöntemiyle tam kıvamında bir dolma yapmak herkesin hayalidir. Ancak bazen dolmalar dağılır, içi dışına taşar veya yeterince pişmez. Usta şeflerin bu konuda küçük ama etkili bir sırrı var...
Nohut pişirirken kabuklanma derdine son veren teknik! Lokum gibi pişiyor, kabukları ayrılmıyorNohut, Türk mutfağının vazgeçilmez bakliyatlarından biri. Ancak onu pişirirken yaşanan en büyük sorunlardan biri kabuklarının ayrılması. Hem görüntüyü bozuyor hem de dokusunu etkiliyor. Nohutun pişerken kabuklanmaması ve lokum gibi yumuşacık olması için uygulayabileceğiniz basit ama etkili doğal yöntemler var. Bu yöntemlerle hem daha sağlıklı sonuçlar elde edebilir hem de lezzetinden ödün vermemiş olursunuz.
Pirinç pilavı yaparken gözden kaçan hata! Lapa olmuyor, tane tane dökülüyorPirinç pilavı, Türk mutfağının en klasik ve vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak her ne kadar sık yapılan bir yemek olsa da, istenilen kıvamda yani tane tane dökülen pilavı tutturmak çoğu zaman kolay olmaz. Kimi zaman fazla sulu, kimi zaman lapa ya da tam tersi kuru ve sert bir sonuçla karşılaşılır. Bunun nedeni genellikle tarifin kendisinden çok, pirincin hazırlanış ve pişirme sürecinde yapılan küçük ama kritik hatalardır.
Demleme makarnadan lezzetlisi yok! Tek tencerede iş bitiyor, bulaşık sıfırSosyal medyada hızla yayılan demleme makarna tekniği, pratikliği ve lezzetiyle mutfaklarda yeni bir favori haline geldi. Geleneksel makarna pişirme yöntemlerinden farklı olarak hazırlanan bu yemeği deneyen herkes çok beğeniyor. İşte demleme makarna tarifinin detayları.
‘Uzak Şehir’in mutfağında“Uzak Şehir” mutfağı dediğimizde, aslında Mardin’in çok katmanlı, çok dilli, çok kültürlü mutfağına açılan bir kapıyı aralıyoruz. Bir sofradan onlarca dile, bir baharattan yüzyıllık hikâyelere, bir yemekten aile tarihine geçiyoruz. Öyleyse gelin Midyat’ın dar sokaklarından yürüyelim ve “Uzak Şehir”in mutfağına konuk olalım.
Tencerede tek mısır kalmayacak! Suda bekleten yaşadı, fişek gibi patlıyorPatlamış mısır, film gecelerinin, atıştırmalık anlarının veya keyifli sohbetlerin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, tencerede mısır patlatırken karşılaşılan sorunlar rahatsız edici gelebilir. Bu çözümü uyguladığınızda keyifli bir atıştırmalık elde edebilirsiniz.
Kokusu tüm eve siniyor, geçmek bilmiyor! İşte kızartma kokusunun eve sinmesini önleyen yöntemEvde kızartma yapmanın pratikliği ve lezzeti tartışılmaz. Ancak bu keyifli yemek sonrası evin her köşesine sinen ve saatlerce hatta günlerce çıkmayan ağır yağ kokusu, çoğu kişi için büyük bir sorun haline geliyor. Özellikle havalandırması yetersiz evlerde bu durum daha da belirginleşiyor. Peki, bu kokunun oluşmasının temel nedeni ne? Yüksek sıcaklıkta yağın yanması ve yiyeceklerin içerdiği nem ile birleşmesi, kokunun kalıcı hale gelmesine neden oluyor.
Patlamayan yaprak sarmasının sırrı buymuş! Tencere böyle dizmek yeterliYaprak sarması, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Ancak birçok kişi, pişirme sırasında sarmaların dağılmasından ya da içlerinin tencere içinde patlamasından şikayet ediyor. Aslında bunun çok basit ama etkili bir çözümü var. İşin sırrı, yaprak sarmalarını tencereye doğru dizme tekniğinde saklı.
Cilde ferahlık bedene güç: Yaban mersiniYaban mersini, yalnızca damağınızı şenlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda hücrelerinizi yeniliyor, cildinize canlılık katıyor. Diyetisyen Gülden Karadeniz, hem serinleten, hem de yaşlanma karşıtı etkisiyle öne çıkan pratik yaban mersinli tarifler paylaşıyor...
Ispanak pişirirken göz ardı edilen hatalar! Tüm besin değerini yok ediyorIspanak, demir, folik asit, A, C ve K vitaminleri gibi birçok değerli besin öğesiyle dolu, sağlık açısından oldukça faydalı bir sebzedir. Ancak yanlış pişirme yöntemleri, bu besin değerlerinin büyük kısmını yok ederek ıspanağın faydalarını neredeyse sıfırlayabiliyor. Özellikle demir emilimi açısından hassas olan bu yeşil yapraklı sebzeyi pişirirken yapılan bazı yaygın hatalar, sıkça göz ardı ediliyor.
Ne mikser ne fırın! Bu ıslak kek tencerede pişiyor, ağızda dağılan tarifIslak kek, Türk mutfağında çay saatlerinin ve tatlı krizlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Yoğun çikolata tadı, yumuşacık dokusu ve ağızda dağılan kıvamı sayesinde herkesin favorisi olabilir. Ancak, fırına ihtiyaç duymadan, sadece bir tencereyle aynı lezzeti yakalayabileceğinizi biliyor muydunuz?
Yoğurtlu çorba yaparken en sık görülen problem! Bu yöntemle yoğurtlu çorbanız asla kesilmeyecekYoğurtlu çorbalar, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Ancak bu çorbaları yaparken en sık karşılaşılan sorun, çorbanın kesilmesi yani yoğurdun topaklanarak yapının bozulmasıdır. Görüntüsü bozulan bir çorba, iştahı kaçırabilir. Neyse ki doğal ve basit birkaç yöntemle bu problemi tamamen ortadan kaldırmak mümkün.
Yarım kalan domates konserveleriniz bozulmasın! Kapağına bu işlemi yapmak yetiyorYaz aylarında özenle hazırlanan domates konserveleri, kışın mutfakların vazgeçilmezi oluyor. Ancak her zaman bir kavanozun tamamı kullanılmıyor ve yarım kalan konserveler kısa sürede bozulabiliyor. Bu durum hem emeğin hem de malzemenin ziyan olmasına neden olabiliyor. Neyse ki, basit ama etkili bir yöntemle bu sorunun önüne geçmek mümkün.
Eti pamuk gibi yapan aşçılık sırrı! 1 kaşık tencereye ekleyin yeterLezzetli bir et yemeği yapmanın en önemli püf noktalarından biri, etin yumuşak ve lokum gibi pişmesidir. Ancak ne kadar kaliteli et alınırsa alınsın, doğru teknikler kullanılmadığında sonuç genellikle sert ve çiğnemesi zor olabilir. Usta aşçıların yıllardır kullandığı basit ama etkili bir yöntem sayesinde evdeki yemekler de restoran lezzetine kavuşuyor. Üstelik bu yöntem tamamen doğal ve ekonomik!
Kitap kokusundan puding yaptı, kasesi 1400 lira! Ünlü şefin aklında İzmir varmışKitap kokusunu sevenlerden misiniz? Bir kütüphanede, sahafta veya kitaplarla dolu bir yerde dolaşmaktan o eski kitapların kokusunu içine çekmekten hoşlanıyorsanız dünyaca ünlü şefin kitap kokulu pudingi tam da size göre olabilir. Bir kitap kokusunu içine çekerek yeni bir tatlı reçete eden pasta dâhisi İspanyol şef Jordi Roca bakın eski yaprakları nasıl yenilebilir bir hale getirdi.
Tencerede ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.