Kariyer İşverenlerin dikkatini çekmek için kullanılacak 5 kelime

İşverenlerin dikkatini çekmek için kullanılacak 5 kelime

05.12.2017 - 17:13 | Son Güncellenme:

Yapılan araştırmalara göre işverenler, işe alım sürecinde özgeçmişleri incelerken her özgeçmişe yalnızca 6 saniye ayırıyor. Peki bu 6 saniyede işverenin dikkati nasıl çekilir?

İşverenlerin dikkatini çekmek için kullanılacak 5 kelime

İş görüşmelerinde ve özgeçmişte ilk izlenim ve kullanılan sözcükler önemli yer tutar. Yanlış bir cümle işverende, sizin profesyonel olmadığınız şeklinde bir intiba bırakabilir. Bu yüzden konuşma provaları yapın ve özgeçmişinizdeki cümleleri doğru seçin.

Haberin Devamı

1- Yaratıldı

İşverenler yenilikçi ve yaratıcı çalışanları tercih ederler. Kim şirketin yararına alınan bir riski takdir etmez ki? Son çalıştığınız işte yarattığınız şeylerden bahsedin.

2- Başarıldı

İşverenler kendi kendini motive edebilen ve bir şeyler başarmış insanları işe almak isterler. Başardığınız şeyler ne kadar büyük ve iyiyse işe alımınıza o kadar faydası bulunacaktır.

3- Geliştirildi

Bütün ürün ve hizmetler geliştirilebilirdir. İşverenler de ürünlerini sürekli geliştirebilecek çalışanlar ararlar. Şirketin sahip olduğu ürün veya hizmeti geliştirecek biri olduğunuz konusunda işvereninizi ikna etmeniz gerekir.

4- Çözüldü

Sorun çözen çalışan bulunmaz bir nimettir. Özgeçmişlerinde ne tür sorunların çözümünde yer aldığına ve sorun çözme deneyimlerine yer veren çalışanlar bir adım öndedir.

Haberin Devamı

5- Danışmanlık yapıldı

Bu listedeki tüm maddeler önemlidir fakat danışmanlığın yeri ayrıdır. Eğer daha önceki işlerinizde başkalarına danışmanlık yaptıysanız, çalışan eğittiyseniz bunu özgeçmişinize mutlaka almanız gerekir.