Kariyer Nasıl İş Bulurum?

Nasıl İş Bulurum?

16.08.2017 - 11:46 | Son Güncellenme:

İş arama, iş hayatının en zorlu ve sıkıtılı süreçlerinden biri ancak düşündüğünüzden daha kolay iş bulmak mümkün. Nasıl daha kolay iş bulabileceğinizi biliyor musunuz?

Nasıl İş Bulurum

İş hayatına ilk defa adım atacak veya iş değiştirecek olanlara sorulsa en çok sabır gerektiren süreç için "iş arama" diyecektir. Birkaç basit yöntem ve değişikle iş bulma ihtimalinizi artırabilirsiniz.

Haberin Devamı

-Cv Mutlaka Gözden Geçirilmeli
Bir iş başvurusu yaptığınız zaman, görüşme daveti alabilmenizin ilk yolu etkili bir Cv yani özgeçmiş. Başvuru yapmadan önce mutlaka özgeçmişinizi gözden geçirin, verdiğiniz tüm bilgilerin doğru ve güncel olduğundan emin olun.

-Başvuru Yaptığınız Şirketlerin İsmi Aklınızda Olsun
İş ararken seçenekleri artırmak adına birden fazla yere iş başvurusu yapılıyor. Mülakat daveti almak da bazen zaman alabiliyor ve ne zaman, hangi şirketlere başvuru yapıldığı unutulabiliyor. Ancak mülakat için davet edildiğinizde, sizi arayan İnsan Kaynakları yetkilisine o şirketi bilmediğinize veya başvuru yaptığınızı hatırlamadığınıza dair vereceğiniz ön bilgi, olumsuz izlenim oluşturacaktır. Bu yüzden başvuru yaptığınız her şirket ve başvurduğunuz konum ile ilgili bilgileri mutlaka aklınızda tutun.

Haberin Devamı

Nasıl İş Bulurum

-İmaj Tazelemek Faydalı Olacak
Mülakat daveti aldıysanız bu kendinizi tanıtmak için en doğru fırsat olacak. Görüşmeye gideceğiniz yer veya başvurduğunuz konum ne olursa olsun temiz ve bakımlı olmanız önemli. Bu öncelikle kendinize ve işe olan saygınlığınızı ölçme açısından etkili olacak.

-İletişim Becerilerinizi Ön Planda Tutun
İş görüşmesi sırasında kullanacağınız beden dilinden, konuşma içerisinde seçtiğiniz cümlelere kadar kendinizi ifade etme biçiminize dikkat etmeniz gerekiyor. Doğru beden dili veya jestlerle destekleyeceğiniz konuşma karşı tarafta olumlu etki bırakacaktır. Ayrıca konuştuğunuz kişi ile göz teması kurmayı unutmayın.

-Görüşme Sırasında Soru Sormaktan Çekinmeyin
İş görüşmesinin bitmesine az bir zaman kala insan kaynakları yetkilisinden sıklıkla duyacağınız soru "Sizin sormak istediğiniz soru var mı?" olacaktır. Görüşme esnasında aklınıza takılanlar olduysa, mutlaka sorun. Bunun yanı sıra çalışma saatleri, sosyal haklarınız veya varsa servis güzergahları ile ilgili detaylar bahsedilmediyse bunları merak ediyor olmanız, o işi ciddi olarak düşündüğünüzü ve başlamaya hazır olduğunuzu belli edecek.

-Vazgeçmeyin
İlk kez iş arama veya iş değiştirme sürecinde olabilirsiniz. Girdiğiniz mülakat sonucu olumsuz dönüş alsanız bile bunun sizi etkilemesine izin vermeyin. Unutmayın, katıldığınız her iş görüşmesi size yeni tecrübeler katacak ve istediğiniz iş için eksikleriniz olduysa, artık o iş için tamamen yeterli ve hazır hale geleceksiniz.

Haberin Devamı

Nasıl İş Bulurum