Kültür Sanat Gedik Sanat'ın dijital projesi Mozaik 16 Mayıs'ta yayında!

Gedik Sanat'ın dijital projesi Mozaik 16 Mayıs'ta yayında!

10.05.2022 - 12:32 | Son Güncellenme:

Gedik Sanat ülkemizde çalışmalarını sürdüren Oda Müziği topluluklarını desteklemek ve yeni eserler ortaya çıkmasını sağlamak amacıyla dijital projeler oluşturmaya devam ediyor.

Gedik Sanatın dijital projesi Mozaik 16 Mayısta yayında

Anadolu’nun kadim geleneklerine yaptığı vurguyla Mozaik projesi, ülkemizin yedi yöresine ait yedi tema üzerine genç bestecilerimizin oluşturduğu yedi yaylı dörtlü eserin ilk seslendirilişlerini içinde barındırırken İstanbul Gedik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı görsel yaratıların eşliğinde de çok disiplinli bir çerçeve çizmektedir. 16 Mayıs itibariyle yedi gün boyunca her akşam saat 21.00’da Gedik Sanat ve Gedik Üniversitesi Youtube Kanalı’nda eşzamanlı yayınlanacak eserlerin ilk gösterimleri yapılacak.

Haberin Devamı

YEDİ BESTECİMİZİN ESERLERİ GENÇ TASARIMCILARIN YARATILARIYLA BİRLEŞECEK

Semplice Quartet’in öncülüğünde oluşturulan proje, yedi genç bestecimize Gedik Sanat tarafından verilen yeni eser siparişleriyle ilerlerken Gedik Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla daha anlamlı ve çok disiplinli hale geldi. Proje için Barış Büyükyıldırım “ Teke “ , Evrim Demirel “ Seikilos”, Erberk Eryılmaz “ Bolulu Ama Rasim “, Aslıhan Keçebaşoğlu “Kırık Halay “ , Boğatay Köprülü “ Marmara Dörtlüsü”, Cem Oslu “ Nemrut Heykellerinin Türküsü”, Uğurcan Öztekin “ Ani Harabeleri “ adlı eserleri bestelerken Cem Önertürk yönetmenliğinde Gedik Kaynak Fabrikası’nda çekilen kliplere Gedik Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri Sümeyra Saraç, Gülden Erikli, Rıza Yeğen’in görsel yaratıları eşlik etti.

Haberin Devamı

SEMPLICE QUARTET ULUSLARASI PLATFORMDA DEĞERLERİMİZİ TEMSİL EDECEK

Viyana Müzik ve Sahne Sanatları Akademisi, Apple Hill Music Center gibi önemli merkezlerde eğitim alan, Aix-en-Provence ve İstanbul Müzik Festivali gibi önemli festivallerde sahne alan Semplice Quartet, Mozaik projesiyle uluslararası platformda ülkemizin müzikal renklerini dünyaya tanıtmaya hazırlanıyor. Helsinki, Boston, Amsterdam, Lübeck, NewYork, Hannover gibi önemli müzik merkezlerinde aldıkları eğitimleri ülkemizde veya halen yurtdışında sürdüren bestecilerimizin geleneklerimize ait temaları bir yaylı dörtlü için nasıl günümüz dinamikleriyle birleştirdiklerine şahit olacağınız proje, Gedik Sanat vizyonuyla sizlerle olacak.

19 MAYIS HAFTASI BOYUNCA GELECEĞİMİZE UMUTLU BİR BAKIŞ

Gedik Sanat, üzerinde yaşadığımız kadim geleneklerin uluslararası platformda tanıtılması hedefiyle evrensel sanat iklimine entegre olabilmiş gençlerimizin birlikteliğiyle ortaya çıkan sıradışı yaratıları 19 Mayıs’ı kutladığımız hafta gerçekleşecek gösterimlerle bir şenlik gibi sanatseverlerle paylaşmayı amaçlamıştır.

YEDİ İLK SESLENDİRİLİŞİN YAYIN PROGRAMI

16 MAYIS Barış Büyükyıldırım “ Teke “
17 MAYIS Evrim Demirel “ Seikilos”
18 MAYIS Erberk Eryılmaz “ Bolulu Ama Rasim “
19 MAYIS Aslıhan Keçebaşoğlu “Kırık Halay “
20 MAYIS Boğatay Köprülü “ Marmara Dörtlüsü”
21 MAYIS Cem Oslu “ Nemrut Heykellerinin Öyküsü”
22 MAYIS Uğurcan Öztekin “ Ani Harabeleri “