Kültür Sanat Ödüllerini almak için sahnedeydiler

Ödüllerini almak için sahnedeydiler

15.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

9. Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi’nin nisan ayında açıkladığı Emek ve Başarı Ödülleri’nin kazanlarına ödülleri Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle takdim edildi.

Ödüllerini almak için sahnedeydiler

Onur Ödülü bu yıl Bilgesu Erenus, Haldun Dormen ve Şener Şen’e verilirken Emek Ödülü’nün kazanan isimleri Demet Akbağ, Nedim Saban, Yılmaz Erdoğan, Süheyl Uygur ve Behzat Uygur oldu. En İyi Yapım Unvanını İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın sahnelediği “Yaftalı Tabut” ve Tiyatro Adam’ın “Büyük İskender’in Atı” adlı oyunu elde etti. Ayrıca İBBŞT’ye bir ödül de “Geçit” adlı oyun yönetmeni Nihat Alptekin’in En İyi Yönetmen seçilmesiyle geldi. Bu ödülün bir diğer kazanan ismi İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun komedi müzikal türündeki “Seneye Bugün” adlı oyunun yönetmen ve oyuncusu Celal Kadri Kınoğlu oldu. En İyi Kadın Oyuncu ödülüne Zeynep Özyağcılar “En Güzel Parçam”; Funda Eryiğit - Hazar Ergüçlü “Timsah Ateşi” ile layık görüldü. En İyi Erkek Oyuncu ödüllerinin kazanan isimleri ise “Baş Belası” ile Ceyhun Fersoy, “Batı’nın Sonu - Westend” ile Mert Fırat oldu. Fırat’ın rol arkadaşı Pervin Bağdat aynı oyunla Yardımcı Rolde En İyi Kadın ödülüne layık görülürken Yelda Alp komedi/müzikal türündeki “Ömrümün Sonuna Kadar” ile ödülün diğer kazananı oldu.

Haberin Devamı

Barış Yalçınsoy “Yaban Ördeği”, Ümit Erlim “Yalnızlar İçin Çok Özel Bir Hizmet” oyunlarında sergiledikleri performans ile Yardımcı Rolde En İyi Erkek ödülüne isimlerini yazdırdılar.