Dini Bilgiler Allahümme Ecirna Minennar Ne Demek, Türkçesi Nedir? Ne Zaman Söylenir?

Allahümme Ecirna Minennar Ne Demek, Türkçesi Nedir? Ne Zaman Söylenir?

24.04.2022 - 04:34 | Son Güncellenme:

Allhümme Ecirna Minennar, sıklıkla araştırılan kelimelerden biridir. Özellikle kullanım alanı açısından da yüksek öneme sahip kelimeler arasındadır. Bu bakımdan Allahümme Ecirna Minennar ne demek öğrenebilir ve ne zaman söylendiği hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Allahümme Ecirna Minennar ne demek, Türkçesi nedir? Ne zaman söylenir detaylarıyla derledik.

Allahümme Ecirna Minennar Ne Demek, Türkçesi Nedir Ne Zaman Söylenir


Allahümme Ecirna Minennar, Allah'ım bizi cehennem ateşinden koru demektir. Allahümme Ecirna Minennar 7 kez söylenmesi gerekmektedir.

Allahümme Ecirna Minennar Ne Demek, Türkçesi Nedir?

Arapça Allahümme Ecirna Minennar'ın ne demek olduğu ve Türkçesinin ne anlama geldiği birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Allahümme Ecirna Minennar Türkçe anlamı olarak Allah'ım beni cehennem ateşinden koru demektir ve bu anlama gelir. Söylenen dua ya da ayetlerin Türkçesini bilmek ve içten okumak da oldukça önemlidir. Bu sayede sözlerin, duaların ya da hadislerin faziletlerinden faydalanmak da oldukça kolaydır.

Ne Zaman Söylenir?

Allahümme Ecirna Minennar Türkçe anlam olarak Allah'ım beni cehennem ateşinden koru demektir. Bu dua ile ilgili Peygamber efendimiz (S.A.V) tarafından sabah namazını kıldıktan sonra kimse ile konuşmadan 7 kez okunması gerektiği rivayet edilmektedir. Eğer kişiler bu duayı ettikleri gün ölürlerse Allah onları cehennem ateşinden korur. Eğer ki akşam namazı kıldıktan sonra kimse ile konuşmadan önce 7 kez okunması halinde yine bu kişiler o gün ölürlerse Allah onları cehennem ateşinden korumak için bir berat yazar.