Dini BilgilerAdetliyken Ve Abdestsiz İken Ayetel Kürsi Okunur Mu? Ayetel Kürsi Ne Zaman Okunur?

Adetliyken Ve Abdestsiz İken Ayetel Kürsi Okunur Mu? Ayetel Kürsi Ne Zaman Okunur?

06.07.2024 - 00:47 | Son Güncellenme:

Ayetel Kürsi duası okunduğunda şeytanın oradan hemen uzaklaşacağı ve gece uykudan önce okunduğunda ise kişinin şeytanın şerrinden muhafaza olunduğu hadislerde haber verilmektedir. Ayetel Kürsi duasının faziletlerinden yaralanabilmek ve ezberlemek her inanan için büyük büyük öneme sahiptir. Sizin için Adetliyken ve abdestsiz iken Ayetel Kürsi okunur mu şeklindeki soruların yanıtlarını derledik.

Adetliyken Ve Abdestsiz İken Ayetel Kürsi Okunur Mu Ayetel Kürsi Ne Zaman Okunur

Ayetel kürsi ayeti kerimesi pek çok konuda sıkıntı ve zorluk anında okunabilecek bir dua olma niteliği taşımaktadır. Bakara suresinin 255.ayeti olarak Kuranı kerimde yerini almaktadır. Ayetel kürsi kılınan namazların ardından da okunmaktadır. Ayetel kürsi evden çıkarken, kazalardan ve belalardan korunmak için de okunur.

Öneri:
Ayetel Kürsi

Haberin Devamı

 Adetliyken Ayetel Kürsi Okunur mu?

 Ayetel kürsinin adetliyken hem ezberden hemde Kur'andan okunması caiz değildir. Bu ayeti kerime sadece adet halinin sona ermesinin ardından gusül abdesti alındıktan sonra okunabilir.

 Gusül abdesti gerektiren adet hallerinde Kuranı kerime el sürmek ve yüzünden okumak haram olmaktadır. Alimlere göre bu durumlarda ezberden bile olsa okunmamasının gerektiği bildirilmiştir.

 Hanefî, Şâfiî ve Hanbelîlere göre tıpkı cünüp gibi âdetli yahut lohusa olan kadın Kur’an okuyamaz. Çünkü Hz. Muhammed, “Âdetli kadın ve cünüp olan kişi Kur’an’dan hiçbir şey okuyamaz.” (Tirmizî, Tahâret, 98; İbn Mâce, Tahâret, 105) buyurmuştur. Buradan çıkan sonuca göre adetli iken yüzünden ve ezberden Kur'andan hiç bir ayet okunamaz.

Haberin Devamı

 Abdestsiz İken Ayetel Kürsi Okunur mu?

 Ayetel kürsi ayeti kerime olmasından dolayı Kuran-ı Kerim'de bulunmakta olan bir dua olma niteliği barındırmaktadır. Kuranı kerim ayetleri abdestsiz ve gusülsüz halde iken okunamadığı gibi Ayetel kürsinin de bu hallerde okunmaması gerekir.

 Eğer Ayetel kürsi ayeti kerimesi ezberden okunacak ise ve Kuran-ı Kerim'e dokunulmasına gerek yoksa bu durumda bu konuda dikkat alınması gereken en önemli husus ise kişinin gusül abdestinin bulunması olmaktadır.