Dini Bilgiler El-Hakk Ne Demek? El-Hakk Fazileti Ve Anlamı

El-Hakk Ne Demek? El-Hakk Fazileti Ve Anlamı

18.04.2020 - 02:28 | Son Güncellenme:

Varlığı değişmeden duran ve var olan anlamına gelen El-Hakk Esmaül Hüsnası'nın anlamı çoğu kişiler tarafından merak edilmektedir. Bunun yanında El-Hakk Esmaül Hüsnası'nın faziletleri de bulunmaktadır. Peki El-Hakk Esmaül Hüsnası'nın anlamı ve faziletleri nelerdir? El-Hakk Esmaül Hüsnası hangi durumlarda okunmalıdır? Sizler için El-Hakk Esmaül Hüsnası'nın anlamı ve faziletlerini derledik.

El-Hakk Ne Demek El-Hakk Fazileti Ve Anlamı

El-Hakk Esmaül Hüsnası'nın anlamını öğrenmek mümkündür. El-Hakk Esmaül Hüsnası'nın anlamı varlığı hiçbir zaman değişmeden duran ve var olan anlamına gelmektedir. Allah'ın 99 isminden biri olan El-Hakk Esmaül Hüsnası'nın faziletleri de bulunmaktadır.

El-Hakk Anlamı Nedir?

El-Hakk Esmaül Hüsnası'nın anlamı birkaç şekilde açıklanmaktadır. Bu anlamlar aşağıda belirtilmiştir.

- El-Hakk varlığı değişmeden duran.
- El-Hakk ahirette hakkı batıldan ayıran ve hakkı olan sahiplere haklarını zalimlerden alan.
- El-Hakk varlığı hakiki olan isimdir. Yani, varlığı her zaman sabittir.

El-Hakk Faziletleri Nedir?

-El-Hakk isminin batıldan korunmak ve hayırlı işler içerisinde başarılı olabilmek için ''Ya Hakk Celle Celalühü'' şeklinde 208 kere okunmalıdır.

Haberin Devamı

- Fakirlikten kurtulup, işlerin kolaylaşması için ''Lailahe İllallahül hakkul mübiyn'' zikri 100 kere okunmalıdır.

- Kişinin kederi ve üzüntüsünün giderilmesi ve ferahlaması için El-Hakk Esmaül ism-i şerifi dört köşeli kağıda dört köşesine yazılıp kağıt avucunun içine konmalıdır. Seher vakti gelince eller ilahiye kaldırılmalıdır.

- Her işte başarılı olabilmek ve hastalıkta şifa bulabilmek için 5 vakit namazdan sonra 108 kere ''Ya Hakk Celle Celalühü'' zikrine devam edilmelidir.

- Doğruyu ve hakkı bulmak için günde 108 kere zikir olarak okunmalıdır.

- Bu ismi vird eden kişiler görevlerini devamlı yapma azmi içerisinde olurlar. Bu zikre devam edenler sapıklıklardan uzaklaşır, şeytani yollardan uzak dururlar.

- Bir şey yitirildiğinde aynı şekilde duada bulunulur ise yitirilen şey bulunur ona kavuşulur.