Dini Bilgiler Kade-İ Ahire Ne Demek? Kade-İ Ahire Oturuşu Nasıl Yapılır, Hangi Dualar Okunur?

Kade-İ Ahire Ne Demek? Kade-İ Ahire Oturuşu Nasıl Yapılır, Hangi Dualar Okunur?

20.10.2021 - 15:28 | Son Güncellenme:

Namaz kılmaya başlayan insanlar namazın farzlarını öğrenmek istemektedir. Namazın farzlarından biri olan Kade-i Ahire oturuşunun ne olduğunu ve nasıl yapıldığını bilmek istemektedirler. Kade-i Ahire nedir? Kade-i Ahire oturuşu ne şekilde yapılmalıdır? Kade-i Ahire oturuşunda okunması gereken dualar nelerdir? Kade-i Ahire ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik.

Kade-İ Ahire Ne Demek Kade-İ Ahire Oturuşu Nasıl Yapılır, Hangi Dualar Okunur

 Kade-i Ahire namazda yer alan farzlardan bir tanesidir.

Haberin Devamı

 Kade-i Ahire Ne Demek?

 Kade-i Ahire namazda yapılması gereken farzlardan bir tanesidir. Kade-i Ahire namazın bitiminde yapılan bir oturuştur. Kade-i Ahire için son oturuş denmektedir.

 Kade-i Ahire Oturuşu Nasıl Yapılır?

 Kade-i Ahire oturuşu kadınlarda ve erkeklerde ayrı yapılmaktadır. Kadınlar için Kade-i Ahire oturuşunda kalçaların üzerine oturup ayaklarını sağ alana yayacak şekilde uzatılmaktadır. Dikkat edilmesi gereken konu baldırların birbirine yakın olmasıdır ve sağ ayak yere dik şekilde kıbleye doğru olmalıdır. Erkekler için Kade-i Ahire sol ayağın üzerine oturulması ile yapılmaktadır. Dikkat edilmesi gereken nokta sol ayak parmakları sağ tarafa bakmalıdır ve sağ ayak yere dik şekilde kıbleye doğru olmalıdır.

Haberin Devamı

 Kade-i Ahire Hangi Dualar Okunur?

 Kade-i Ahire oturuşunda bazı duaların okunması gerektiği belirtilmektedir. Kade-i Ahire oturuşunda okunacak dualar Kuranı Kerimde Tahiyyat, Salli, Barik ve Rabbena olarak verilmiştir. Peygamber efendimiz Kade-i Ahire oturuşunda Ettehiyyatü okumaktadır ve hadislerinde namazı ben nasıl kılıyorsam siz de öyle kılın olarak buyurmaktadır.