Dualar Salat-ı Tefriciye Duası: Salat-ı Tefriciye Duasının Okunuşu, Türkçe Anlamı ve Meali

Salat-ı Tefriciye Duası: Salat-ı Tefriciye Duasının Okunuşu, Türkçe Anlamı ve Meali

06.02.2024 - 20:43 | Son Güncellenme:

Salat-ı Tefriciye duası önemli dualardan bir tanesidir. Sizin için Salat-ı Tefriciye duasının ne olduğunu, bu duanın okunuşu ve Türkçe olan anlamını derledik.

Salat-ı Tefriciye Duası: Salat-ı Tefriciye Duasının Okunuşu, Türkçe Anlamı ve Meali

Salat-ı Tefriciye duası çeşitli faziletlere sahip olan bir dua çeşididir. Bu duanın Türkçe anlamı pek çok kişi tarafından merak edilmektedir.

Haberin Devamı

 Salat-ı Tefriciye Duası Nedir?

 Salat-ı Tefriciye duası Türkçe meali itibariyle Resulullah'a selam ve salat edilen bir duadır. Duada, Resulullah'ın hürmetine Allah'a niyaz edilmektedir. İstenen muradın hasıl olması amacı ile Resulullah'ın adı zikredilmektedir.

 Salat-ı Tefriciye Duasının Okunuşu Nasıldır?

 Salat-ı Tefriciye duasının okunuşu: "Allahumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ-seyyidina Muhammedin ellezi tenhallü bihi’l ‘ukadu ve tenfericu bihi’l-kürabu ve tukdâ bihi’l-havâicu ve tünâlü bihi’r-rağâibu ve husnu’l-havâtimi ve yusteska’l-ğamâmu bi-vechihi’l-kerîmi ve ‘alâ âlihi ve sahbihi fî-külli lemhatin ve nefesin bi-‘adedi külli ma’lûmin lek." Şeklinde olmaktadır.

 Salat-ı Tefriciye Duasının Türkçe Anlamı Nedir?

Haberin Devamı

 Salat-ı Tefriciye Duasının Türkçe olan anlamı "Allah’ım! Efendimiz olan Muhammed’e kâmil bir salât ile selâm ve salât eyle! O öyle bir zattır ki, kendisi ile birlikte düğümler çözülür, sorunlar kolaylaşır, gereksinimler hallolur, isteklere kavuşulur ve güzel neticelere ulaşılır. Kendisinin yüzü suyu hürmetine bir yağmur istenir. Her göz açıp kapama sırasında ve her nefes içinde tarafından bilinmekte olan varlıklar sayısı kadar O’nun âline ve ashâbına da selâm ve salât olsun" şeklinde olmaktadır.