Sureler Duha Suresi Hangi Cüzde Ve Kaçıncı Sayfadadır?

Duha Suresi Hangi Cüzde Ve Kaçıncı Sayfadadır?

Duha Suresi, Kur'an'da geçen önemli bir suredir. Duhanın kelime anlamı kuşluk vakti demektir. Duha Suresi ilk ayetinde geçen bu kelimeden ismini almaktadır. Duha suresi hangi cüzde ve kaçıncı sayfadadır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Duha Suresi Hangi Cüzde Ve Kaçıncı Sayfadadır

Duha Suresi İslam'da önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle pek çok kişi bu sure ile ilgili araştırmalar yapmaktadır. Duha Suresi Kur'an'ın 93. suresi olma özelliğine sahiptir. Bu sure 11 ayetten oluşur. Bu nedenle kısa bir ayettir.

Duha Suresi Hangi Cüzde ve Kaçıncı Sayfada Yer Almaktadır?

Duha Suresi Kur'an-ı Kerim'de 93. sure olma özelliğine sahiptir. Bu sure Kur'an'ın 596. sayfasında yer alır. Bunun yanında 30. cüzde yer almaktadır. Duha suresi 11 ayetten meydana gelmektedir. Kısa bir sure olması nedeni ile bu surenin ezberlenmesi son derece kolaydır.

Duha Suresini düzenli okuyan kişilere mahşer gününde ev halkına, komşularına, akrabalarına şefaat etmesine izin verilmektedir. Kaybolan bir kişinin ismine Duha suresi okunduğu zaman o kişi bulunur. Kaybedilen bir nesne için Duha Suresi okunduğu zaman o nesne bulunur. Bu nedenle faziletleri de oldukça fazladır.