Sureler Duha Suresi Nasıl Ezberlenir? Kolay Ezberleme Teknikleri

Duha Suresi Nasıl Ezberlenir? Kolay Ezberleme Teknikleri

Duha suresi, çok sayıda fazileti bulunan ve Kur’an içerisinde geçen bir suredir. Duha suresinin ezberlenebilmesi için çok sayıda teknik mevcut hale bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Duha Suresi Nasıl Ezberlenir Kolay Ezberleme Teknikleri

Duha suresi, Kur’an-ı Kerim’de yer alan tüm sureler gibi büyük bir öneme sahip olmaktadır. Bundan dolayı da Duha suresinin ezberlenmesi oldukça önemlidir.

Duha Suresi Nedir?

Duha Suresi, Kur'an'ın doksan üçüncü suresi olmaktadır. Duha suresi on bir ayetten meydana gelmektedir. Duha suresi adını ilk ayetinde geçmekte olan ve kuşluk vakti manasına gelen duha sözcüğünden almıştır. Duha suresi genel olarak güneşin yükselişini sembolize edebilen kuşluk zamanına yemin ile başlamaktadır.

Rivayete göre ise, Fecr Suresi'nden sonra olan ayetlerin inişi bir zaman içerisinde durmuştur. Bu süreç kapsamında Hz. Muhammed, Allah'ın ona darıldığını düşünmüştür. Bu surenin inişi ile birlikte sessizlik sona ermiştir ve ayetlerin inişi Hz. Muhammed'in ölümüne kadar düzenli bir şekilde aktarılmaya devam etmiştir.

Duha Suresi Nasıl Ezberlenir?

Duha suresinin ezberlenmesi için en önemli yöntem sık sık tekrar yapmaktır. Okuyan bir cümle en az üç kez okunmalıdır. Diğer cümleye geçildiğinde ise önceki cümlenin de tekrar edilmesi büyük bir önem arz eder. Diğer yöntem ise sesli bir şekilde tekrar yapmaktır.