Sureler Duha Suresi Nerede Ve Ne Zaman İnmiştir?

Duha Suresi Nerede Ve Ne Zaman İnmiştir?

Duha Suresi Kur'an-ı Kerim'de yer alan 93. suredir. Duhanın anlamı kuşluk vakti demektir. Sure 11 ayetten oluşur. Kısa bir sure olması nedeniyle kolay bir şekilde ezberlenebilmektedir. Duha suresi nerede ve ne zaman inmiştir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Duha Suresi Nerede Ve Ne Zaman İnmiştir

Duha Suresinden önce Fecr Suresi indirilmiştir. Duha Suresi Medine'de indirilmiştir. Bir rivayete göre Hz. Muhammed'in (SAV) daraldığı bir zamanda öncelikle Fecr Suresi, sonra Duha Suresi en son da İnşirah Suresi indirilmiştir.

Duha Suresi Ne Zaman İndirildi?

Duha Suresi iniş sırasına bakıldığında 11. sırada yer almaktadır. Bu sure Fecr Suresinden sonra indirilmiştir. Müşriklerin yapmış olduğu olumsuz hareketler, sarf ettikleri kötü sözler Hz. Muhammed'i (SAV) daraltmıştır. Bunun üzerine teselli amacı ile bu sure gönderilmiştir. Surede Hz. Muhammed'in yaşadığı güçlüklerden sonra bugünlere geldiğinden bahsedilir. Ayrıca kendisinin de yetimlere ve yoksullara yardım etmesi emredilmektedir.

Duha Suresi Müslümanlar açısından çok önemlidir. Pek çok fazileti de bulunur. Bu nedenle Müslümanların ezberlediği bir suredir. 11 ayetten oluşmaktadır. Bu nedenle ezberlemesi de oldukça kolaydır. Kur'an'da yer alan 93. sure olma özelliği bulunur.