Sureler Hucurat Suresi Kaç Harf, Kaç Kelime Ve Kaç Ayetten Oluşur?

Hucurat Suresi Kaç Harf, Kaç Kelime Ve Kaç Ayetten Oluşur?

Hücre kelimesinin çoğulu olan hucurat, odalar, hücreler ve evler manasına gelir. İniş sırasına göre 106. sure olan Hucurat Suresi, Mücadele Suresinden sonra ve Tahrim Suresinden önce Medine'de nazil olmuştur. 4. ayette odaların arkasından Hz. Muhammed'e seslenenlerden bahsedildiği için sureye bu isim verilmiştir. Hucurat Suresinde Müslümanlara işlerinde sabırsız olmamaları ve Allah'ın resulü ile konuşurken seslerini alçaltmaları emredilir. Hucurat suresi kaç harf, kaç kelime ve kaç ayetten oluşur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Hucurat Suresi Kaç Harf, Kaç Kelime Ve Kaç Ayetten Oluşur

 Mushaf haline getirilen Kuran'ı Kerim'de 105. sırada yer alan Hucurat Suresi, Fetih Suresinden sonra ve Kaf Suresinden önce gelir.

Haberin Devamı

 Hucurat Suresi Kaç Harf, Kaç Kelime ve Kaç Ayetten Oluşur?

 Allah'ın Alim, Hakim, Rahim ve Gafur isimlerinin geçtiği Hucurat Suresi toplam 18 ayetten oluşur. Medeni surelerden biri olan Hucurat Suresinin kelime sayısı 353, harf sayısı ise 1493'tür. 

 Surede, Allah katındaki en müstesna kulların, Allah'ın emir ve yasaklarına uyan takva ehli kullar olduğu bildirilir. Hucurat Suresinin 11. ayetinde ise alay etmenin en büyük günahlardan biri olduğu yazılıdır.