Sureler İnşirah Suresi Hangi Durumlarda Okunur?

İnşirah Suresi Hangi Durumlarda Okunur?

Kuran-ı Kerim’de bazı sureler oldukça kolay ezberlenebilen ve kolay okunabilen sureler olmaktadır. Kısa olan ve kolay ezberlenen surelerden biri İnşirah suresidir. İnşirah suresi Kuran-ı Kerim’de yer alan doksan dördüncü suredir. Faydası çok olan İnşirah suresi hangi durumlarda okunur? İşte İnşirah suresinin hangi durumlarda, ne için okunacağı konusundaki soruların yanıtları.

İnşirah Suresi Hangi Durumlarda Okunur

 İnşirah suresi halk arasında Elemneşrahleke olarak da bilinen bir suredir. Sure ihtiva ettiği anlam ve indirilme nedeni ile sıkıntılı, kederli, dertli zamanlarda okunur. İnsanların Allah’tan hiç ümit kesmemeleri gerektiği, her zorluğun arkasından gelecek olan bir kolaylığın olduğu, sabırlı olmanın gerekliliği gibi birçok teselli, cümlesi bulunmaktadır. Müslümanların içini, kalbini ferahlatan surelerden biridir.

Haberin Devamı

 İnşirah Suresi Hangi Durumlarda Okunur?

 İnşirah suresi iç sıkıntısı iç bunaltısı ve iç daralması yaşayan kişiler tarafından; yaşanan sorunlardan kurtulmak için, selamete çıkmak için her gün İnşirah suresi okunmalıdır. Allah İnşirah suresini okuyan kişinin kalbini ferahlatır, sıkıntılarını giderir ve umulmadık yerlerde rızıklandırılır. Bir dert, bir sıkıntı, sorun, keder, hüzün gibi zamanlarda okunacak olan suredir. Sıkıntılı durumlarda okunur.