SurelerVakıa Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu?

Vakıa Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu?

Kuran-ı Kerim'de 56. sure olan Vakıa suresi okumanın birçok fazileti ve faydası bulunmaktadır. Vakia suresinin konusu ise kıyametin kopması ve kıyametten sonra yaşanacakları anlatan bir suredir. Vakia suresi içerisinde dehşetli konuların geçtiği ayetler yer almaktadır. Vakia suresi abdestsiz okunur mu ve Vakia suresi adetliyken okunur mu sorularının yanıtlarını sizler için derledik.

Vakıa Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu

 Vakia suresi Kuran-ı Kerim'de yer alan ve içerisinde kıyamet ve kıyamet kopması sonrası gelişmelerden bahseden bir suredir. Vakia suresi okunurken nelere dikkat edilmelidir hakkındaki bilgileri öğrenmek ise oldukça mühimdir. 

Haberin Devamı

 Vakia Suresi Abdestsiz ve Adetliyken Okunur Mu? 

 Vakia suresi Kuran-ı Kerim'de yer alan bir sure olduğu için abdestsiz okumak ve abdestsiz Kuran'a dokunmak uygun bulunmamaktadır. Abdestsiz okumak konusunda ise Vakia suresi 79.ayette yer alan "Kuran-ı Kerim'e temiz olanlardan başkası dokunamaz" ayetine binaen abdestsiz Kuran'ı Kerim okumak kabul edilmemektedir. 

 Abdestsiz Kuran'a dokunmak uygun olmadığı için öğretmek amacıyla veya önemli durumlarda ezberden ayet okumaya izin bulunmaktadır. 

 Adetliyken gusül abdesti ve namaz abdesti mümkün olmayacağı için adetli iken Vakia suresi veya Kuran-ı Kerim'den ayetler okunmamaktadır. Hükme göre okunması caiz değildir.