Sigorta ‘Sigortasız kentsel dönüşüm olmaz’

‘Sigortasız kentsel dönüşüm olmaz’

25.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sigortasız bir kentsel dönüşümün gerçekleşemeyeceğini ifade eden Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, “Önümüzdeki dönemin en büyük gündem maddelerinden bir tanesi kentsel dönüşüm olacak” dedi.

‘Sigortasız kentsel dönüşüm olmaz’

KENTHAŞ ve Quick Sigorta, Bina Tamamlama Sigortası’nın Şişli ilçesinde yürütülecek kentsel dönüşüm projelerinde uygulanması yönündeki anlaşmaya imza attı. ‘Sigortalı Kentsel Dönüşüm Projesi’ protokol imza törenine; Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, KENTHAŞ Genel Müdürü Özcan Biçer, Quick Sigorta Genel Müdürü Eyüp Özsoy’un yanı sıra Şişli Belediyesi Meclis üyeleri, sigorta ve gayrimenkul sektörünün temsilcileri de yoğun bir katılım gösterdi.

Haberin Devamı

Ahmet Yaşar, “Ülkemiz bir deprem ülkesi, deprem riskiyle karşı karşıyayız. 6 Şubat depremlerinde, 100 milyar dolarlık bir ekonomik hasarla karşı karşıya kaldı ülkemiz. Halbuki bu 100 milyar dolar içerisinde sigortalı hasar 5 milyar dolar civarındaydı. Türk sigorta sektörü, hızla üzerine düşeni yerine getirdi. 5 milyar dolarlık zararı karşıladı. Keşke sigorta farkındalığımız, sigorta bilincimiz çok daha yüksek olsaydı da tamamen sigorta sistemi sayesinde bu zararı tazmin ediyor olabilseydik” diye konuştu.

‘İnsanların güvenli konuta ihtiyacı var’

Sigortasız bir kentsel dönüşümün gerçekleşemeyeceğini, bu vizyona sahip olan Başkan Muammer Keskin nezdinde Şişli Belediyesi’ni kutladığını ifade eden Yaşar, şunları söyledi: “Orta Vadeli Plan’da, Cumhurbaşkanlığı programlarında, Kalkınma Planı’nda artık ‘Bina Tamamlama Sigortası’na da yer verilmiş durumda. Şu da bir gerçek ki önümüzdeki dönemin en büyük gündem maddelerinden bir tanesi kentsel dönüşüm olacak. Çünkü insanların güvenli konutlarda yaşamaya ihtiyacı var. Güvenli konutlarda, güvenle yaşayabilmek için de sigortaya ihtiyaç var. Bugün biz Şişli Belediyesi ile birlikte bu büyüklükteki bir projeyi ilk defa sunuyor olmaktan da son derece mutluluk duyuyoruz. Ülkemizin bütününde 100 binlerce konutun dönüşüm ihtiyacı var. Dolayısıyla biz bütün belediyelerimizin, bu konuyla ilgili bütün sigorta şirketlerimizin konuya dahil olmasını ve bugün ortaya konulan modele sahip çıkmasını bekliyoruz” dedi.