Siyaset ‘Balıkçıya değil vatandaşa gittik’

‘Balıkçıya değil vatandaşa gittik’

30.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, afet zamanlarında vatandaşların yanında olduklarını belirterek, “Balıkçıya gitmedik. Nereye gittik? Biz vatandaşlarımızın yanına gittik. Onların derdi ile dertlendik ama birileri de bakıyorsunuz bir yerlerde kafayı bulmaya gidiyor” dedi.

‘Balıkçıya değil vatandaşa gittik’

Giresun DHA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da kar esareti yaşanırken balıkçıda yemek yemesini Giresun’da eleştirerek, “Sel felaketinde Bakan arkadaşlarım ve ben Doğankent’te, Dereli’deydik, balıkçıya gitmedik. Öbür tarafta kar, boran, fırtına esiyor hiç umurlarında değil. Birileri de bakıyorsunuz bir yerlerde kafayı bulmaya gidiyor” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, dün Giresun’da 22 Ağustos 2020’de yaşanan sel felaketinin ardından yapılan Dereli-Doğankent Afet Konutları, İşyerleri ve Altyapı Yatırımları Açılış Töreni’ne katıldı. Törende vatandaşlara seslenen Erdoğan, bir felaketin ardından verilen sözleri tutmanın bahtiyarlığı içerisinde olduklarını söyledi.

Erdoğan, “Bir yıl içerisinde inşallah alt yapısıyla, üst yapısıyla bütün bu binaları yapacağız dedik ve bitirdik... Bütün tedbirleri alarak alt yapısıyla üst yapısıyla burada güzel çalışma yapıldı. Sel afetinin yaşandığı günü unutmamız mümkün değil. Anında buradaydık. 15 kardeşimiz rahmetli oldu. Aynı dönemde biliyorsunuz ardından Rize, Artvin, Kastamonu, Bartın bütün bu bölgelerde, Bozkurt’ta çok değişik felâketleri art arda yaşadık. Muğla’da yaşadık, Antalya’da yaşadık. Yani bu yıl bizim için adeta bir felaket yılı oldu. Yılmadık, usanmadık. Bütün bu felaketlerin olduğu yerde bakanlıklarımız, kurumlarımız ile beraber gece gündüz demeden çalıştık” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Doğal gazımız var’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bakıyorsunuz öyle bir ana muhalefet var ki. Yalandan geçilmiyor. İşte geçen akşam Ulaştırma Bakanım gayet güzel bir şekilde ağzının payını verdi. Adam kendisine göre öyle bir taktik yapıyor ki; saat 22.00’de ben televizyona çıkacağım. O da 22.00’de kendisine ait bir YouTube’u var. Oradan millete sesleniyor. Güya Cumhurbaşkanını susturacak. Allah razı olsun vatandaşım bak ne diyor? Diyor ki seviyesine inme. Onun seviyesi yok ki seviyesine inelim.”
Erdoğan, muhalefetin doğal gazın bir haftalık ömrü kaldığı yalanını uydurduğunu ifade ederek, “Ya siz ne zaman doğru konuşacaksınız ya? Elhamdülillah bizim böyle bir sıkıntımız yok. Doğal gazımız var, FSRU’muz var, Tuz Gölü’nün altında stoklarımız var. Biz bütün tedbirleri alıyoruz” dedi.

‘Halkınla olacaksın’

Erdoğan, daha sonra Giresun Belediyesi önünde düzenlenen Çotanak Spor Kompleksi, Aksu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Doğalgaz Dağıtım Hattı Altyapı Projesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni’nde de vatandaşlara seslendi. Erdoğan, sel felaketi yaşandığında bakanlarla birlikte Doğankent ve Dereli’de olduklarını anımsatarak şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Balıkçıya gitmedik. Nereye gittik? Biz vatandaşlarımızın yanına gittik. Onların derdi ile dertlendik ama birileri de bakıyorsunuz bir yerlerde kafayı bulmaya gidiyor. Öbür tarafta kar, boran, fırtına esiyor hiç umurlarında değil. Bu belediye başkanlığını ben de yaptım. Hem de İstanbul’da ve böyle kar, boran, fırtına olacak, deprem olacak, sel olacak, yok Bodrum’a git, yok bilmem şuraya git, buraya git, bizim kitabımızda o yok, bizim kitabımızda halkınla beraber olacaksın halkınla.”

‘Balıkçıya değil vatandaşa gittik’

213 konut inşa edildi

Erdoğan, konuşmasının ardından ev ve iş yerlerinin anahtarlarını hak sahiplerine teslim etti.

Giresun’da 22 Ağustos 2020’de etkili olan sağanak sele dönüşmüş, 5’i asker, 11 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi kaybolmuştu. Afetzedeler için ilçede yıkılan ve riskli yapıların yerine TOKİ tarafından 213 konut ve 82 iş yeri inşa edildi.