Siyaset Meclis paydos etti

Meclis paydos etti

18.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

26. dönem parlamentosu, köprü ve otoyollardan kaçak geçişlerde uygulanan 10 kat cezanın dört kata indirilmesini ve bununla ilgili kesilmiş 950 milyon liralık cezanın yüzde 60’ının affedilmesini de öngören torba teklifi yasalaştırarak çalışmalarına nokta koydu.

Meclis paydos etti

Parlamenter sistemde çıkarılan son yasa olarak tarihe geçen düzenlemenin kabulünün ardından TBMM Genel Kurulu, 24 Haziran’da yapılacak 27. dönem milletvekili genel seçimine ilişkin kesin sonuçların Yüksek Seçim Kurulu’nca (YSK) ilanını takip eden üçüncü gün saat 14.00’te toplanmak üzere tatile girdi.

Haberin Devamı

Siyasi parti grup başkanvekilleri, Genel Kurul’un kapanmasından önce bu döneme ve 27. dönem parlamentosuna ilişkin görüş ve temennilerini dile getirdi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Seçimlerde MHP’nin Cumhurbaşkanı adayı şimdiki Cumhurbaşkanım Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır” ifadesiyle Ak Partililerden alkış aldı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, 24 Haziran seçim sonuçlarının, anayasa değişikliğiyle TBMM’den alınan yetkilerin geri dönmesini sağlayacak bir tablo ortaya çıkaracağını savunarak, sözlerini, “Siz bu Meclis’te, maalesef, Erdoğan’a anayasa yaptınız, biz geldiğimizde her doğana anayasa yapacağız” ifadeleriyle tamamladı.