Tatil Sagalassos Antik Kenti Burdur İlinde Nerede? Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve Özellikleri

Sagalassos Antik Kenti Burdur İlinde Nerede? Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve Özellikleri

25.09.2020 - 17:28 | Son Güncellenme:

  Türkiye'de antik kentler oldukça fazladır. Sagalassos antik kentlerinden biri de o antik kentlerden birisidir. Tarihe ışık tutan bu antik kentler giriş ücreti ve tarihçesi oldukça fazla merak edilmektedir. Sagalassos antik kenti ülkemizin en çok ziyaret edilen antik kentlerinden olarak bilinir. Burdur'da bulunan bu antik kent antik çağdan bulgular da bulunan bir kenttir. Geçtiğimiz aylarda sürekli olarak Sagalassos antik kenti ile ilgili araştırma yapılmaktadır. Sagalassos antik kenti arama motorlarında trendlere girmiştir. Peki, Sagallassos antik kenti Burdur'un tam olarak neresindedir? Sagalassos antik kentine nasıl gidilir? Sagalassos antik kentine giriş ücreti nedir? Sagalassos antik kentinin tarihçesi nedir? Sagalassos antik kentinin özellikleri nelerdir? İşte Sagalassos antik kentine dair bütün her şey.  

Sagalassos Antik Kenti Burdur İlinde Nerede Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve Özellikleri

 

 Sagalassos antik kenti Roma imparatorluğunda da en önemli antik kentlerden birisidir. Günümüze kadar orijinalliğini koruyarak gelmeyi başarmış nadir kentlerden birisidir. Bu tarihi antik kent UNESCO Dünya mirasları listesinde de bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 

 Sagalassos Antik Kenti Nerede?

 

 Sagalassos antik kenti Burdur'da bulunmaktadır. Burdur'un Ağlasun ilçesinde yer alan bir antik kenttir.

 

 Sagalassos Antik Kentine Nasıl Gidilir?

 

 Sagalassos antik kenti Burdur'a yaklaşık olarak 35 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Burdur'un Ağlasun ilçesinde yer alan bu Sagalassos antik kentine merkezden kalkan otobüsler ile ulaşabilirsiniz. Hem özel araç hem de toplu taşıma ile bu antik kente ulaşmak mümkündür. Sagalassos antik kentine Burdur'dan Ağlasun ilçesine kalkan otobüsleri kullanabilirsiniz. Yaklaşık olarak 2 saat sürmektedir.

 

 Özel araç ile de yine bu tarihi antik kente ulaşabilirsiniz. Ağlasun tabelalarını takip ederek bu tarihi antik kente ulaşmak mümkündür.

Haberin Devamı

 

 Sagalassos Antik Kenti Tarihi

 

 Sagalassos antik kentinin tarihi milattan önce 1000 yılına kadar dayanmaktadır. Frigler, Lidyalılar ve Persler bu tarihi antik kente hükmetmiştir. Aynı zamanda bir dönem Selçuklar'ın da himayesi altına girmiştir. 1706 yılında ortaya çıkan eserler Sagalassos antik kentinin tarihine ışık tutmuştur.

 

 Sagalassos Antik Kenti Giriş Ücreti

 

 Sagalassos antik kentine kişi başı giriş ücreti 14 liradır. Eğer müze kart sahibi iseniz bu tarihi antik kente ücretsiz bir şekilde giriş yapabilirsiniz.

 

 Sagalassos Antik Kenti Özellikleri

 

 - Deniz seviyesinden yüksekliği yaklaşık olarak 750 metredir.

 - İçerisinde tarihi çeşmeler ve Roma hamamları bulunur.

 - 9 bin kişilik tarihi bir kütüphane bulunmaktadır.

 

 Sagalassos Antik Kenti Hakkında Bilgi

 

 Sagalassos antik kenti aşkların ve imparatorların şehri olarak bilinir. Kültürel olarak da ülkemizin en önemli antik kentlerinden biridir. UNESCO tarafından tescillenmiştir.