Teknoloji Geleceği Doğru Tahmin Eden Kitaplar!

Geleceği Doğru Tahmin Eden Kitaplar!

30.11.2015 - 11:08 | Son Güncellenme:

Bilim kurgu geleceği tahmin mi eder yoksa yapılacak olan buluşlara ilham mı olur? Bilgisayar korsanları, biyonik kollar ve iPadler ile dolu kitaplar bu soruyu okuyucularına bu soruyu sordurtmaya zorluyor. 1....

Geleceği Doğru Tahmin Eden Kitaplar

Bilim kurgu geleceği tahmin mi eder yoksa yapılacak olan buluşlara ilham mı olur? Bilgisayar korsanları, biyonik kollar ve iPadler ile dolu kitaplar bu soruyu okuyucularına bu soruyu sordurtmaya zorluyor. 1. Jonathan Swift - Güliver’in Gezileri 1726 yılında yazılan kitapta Laputa’da bilim adamları ve astronomlar ile dolu bir dünyada Mars’ın 2 tane uydusu olduğu keşfediliyor. Kitaptan 150 yıl sonra 1877 yılında Mars’ın 2 adet uydusu olduğu keşfedildi. 2. Mary Shelley – Frankenstein 1818 yılında yazılan kitapta bir ölü elektrik yoluyla tekrar canlandırılıyordu. Bunu henüz başaramadık ama Shelley’nin kitabı bir çok organ transferine ilham kaynağı oldu.

Haberin Devamı

3. Jules Verne – Denizler altında 20.000 Fersah Jules Verne 19. Yüzyılın en ileri görüşlü yazarları arasında ilk sırada gelir. 1870 yılında yazılan kitapta bulunan elektrikli denizaltı ancak 90 yıl sonra icat edildi. 4. Douglas Adams – Otostpçunun Galaksi Rehberi 1979 yılında yayınlanan kitapta Arther Dent ve arkadaşı Ford Prefect galaksinin bir çok köşesine yolculuk yaptı. Bu esnada ise farklı dilleri babil balığı sayesinde gerçek zamanlı anlayabiliyorlardı. O seviyeye gelmesek bile 34 yıl sonra gerçek zamanlı çevirme yapabilmeye başladık. 5. Edward Bellamy – Geçmişe Bakış Kredi kartlarının icadından 63 yıl önce yayınlanan kitapta 113 yıl boyunca uyuyan Julian West 2000 yılında uyandığında insanların bir şeyler almak için kredi kartı kullandığını görüyordu.