Teknoloji Hem ucuz hem de kullanışlı! Microsoft Wireless Mobile Mouse 1850 inceleme

Hem ucuz hem de kullanışlı! Microsoft Wireless Mobile Mouse 1850 inceleme

07.06.2017 - 11:46 | Son Güncellenme:

Microsoft’un her iki elle de rahatça kullanılabilen ve ergonomik yapısıyla beğenimizi kazanan kablosuz faresi Wireless Mobile Mouse 1850’yi inceledik.

Hem ucuz hem de kullanışlı Microsoft Wireless Mobile Mouse 1850 inceleme

Bu günlerde 40 TL’ye ne alabilirsiniz? Starbucks’tan iki kahve ve çörek, iki adet tshirt, fast food restoranlardan iki farklı menü ya da dizüstü bilgisayarınız için bir fare. Bu fare ise Microsoft’un Wireless Mobile Mouse 1850 modeli olabilir.

Haberin Devamı

Microsoft'un bu faresi hem düşük maliyetli hem de oldukça hafif. Sürekli seyahat eden veya uzun yolcuklara çıkanlar için birebir diyebilirim. Ergonomik tasarımıyla kullanıcılara oldukça kolay bir kullanım sunan fare, her iki elle de sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek şekilde tasarlanmış.

Kırmızı, pembe, camgöbeği, mor gibi toplamda 7 farklı renk seçeneği bulunan fare, dahili bir USB alıcıyla geliyor. Bu sayede 5 metreye kadar çeşitli aralıklarla 2,4Ghz kablosuz teknolojiyle güvenilir bir bağlantı sağlayabiliyorsunuz. Alıcının kaybolmasını istemiyorsanız farenin içinde de saklayabiliyorsunuz.

Sadece 90 gram ağırlığında ve plastik malzemeden üretilen Wireless Mouse 1850'nin uzunluğu 100mm, genişliği ise 58.1mm. Çok hafif ve küçük olduğundan, bir çanta içinde zahmetsizce taşınabiliyor. Farenin orada olduğunu gerçekten fark etmiyorsunuz.

Haberin Devamı

Fareyi cihazınızla eşleştirmek de oldukça basit. Tak çalıştır yapısı sayesinde eşleştirme derdiyle uğraşmıyorsunuz. Pili fareye USB alıcıyı ise bilgisayara takın, farenin alt kısmındaki açma/kapama anahtarından fareyi açın ve bekleyin. Tahminen bir dakika sonra fare PC’nizle otomatik olarak eşleşmiş olacak. Herhangi bir yazılım yüklemenize gerek yok. Bu arada fareyi hemen hemen her türlü zeminde de kullanabiliyorsunuz. Cam hariç tabii.

Üzerinde sadece iki buton ve bir de orta kısımda kaydırma tekerleği bulunan Mobile Mouse 1850, sadece bu 3 tuşa sahip. Kaydırma tekerleğiyle belgelerde veya web sayfalarında hızlı biçimde ilerleyebilirsiniz. Öte yandan farede ne yazık ki geri tuşu yok. Zaten bu farenin de size çok fazla bir özellik sunma gibi bir iddiası bulunmuyor. Ancak aranılan konforlu yapı ve sınırlı performansla kullanıcısını memnun edebiliyor.

Fare, 1 adet AA pille çalışıyor ve bunun neticesinde de yaklaşık 6 aya kadar kullanım ömrü sunuyor. Tabii ki burada kullanılan pilin kalitesi de önemli.

Microsoft, Wireless Mobile Mouse 1850 ile sonuç olarak rahat, taşınabilir ve ucuz bir fare ortaya çıkartmış. Yeterince hafif ve çantanızda göze çarpmadan taşıyabileceğiniz kadar küçük. Belki de daha da önemlisi, yanlışlıkla kaybettiğinizde, bozduğunuzda veya kırdığınızda üzülmeyeceğiniz kadar ucuz.

Haberin Devamı

Ufak ve hafif yapısıya özellikle dizüstü bilgisayar kullanıcılarının fare satın alırken mutlaka göz önünde bulundurması gereken modellerden biri olan Wireless Mobile Mouse 1850’ye ortalama 40-45 TL’ye sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • Ergonomik yapı
  • Kolay bağlantı
  • Tak ve Çalıştır