Teknoloji Samsung, Galaxy S7 modelleri için Oreo güncellemesini durdurdu!

Samsung, Galaxy S7 modelleri için Oreo güncellemesini durdurdu!

16.05.2018 - 16:06 | Son Güncellenme:

Samsung, geçtiğimiz günlerde son olarak Galaxy S8+ ve Galaxy S8 Plus kullanıcıları için Android 8.0 Oreo güncellemesini yayınlamıştı. Fakat bu cihazların ardından daha önceki Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge cihazlarına da sunulan Android 8.0 Oreo güncellemesi, birtakım teknik arızalar nedeniyle geçici bir süreliğine durduruldu.

Samsung, Galaxy S7 modelleri için Oreo güncellemesini durdurdu

Samsung, ilk olarak Galaxy S8+ ve Galaxy S8 Plus için Anroid 8.0 güncellemesini getirmişti. Fakat şirket bu ayın başından itibaren bu cihazların ardından Galaxy S7 ve S7 Edge'e de Oreo güncellemesini getirdi.

Haberin Devamı

Ancak Oreo güncellemesi, S7 telefonlarında cihaz kapanma ve önyükleme gibi sorunlara sebep oldu. Bu sebeple gelen bazı şikayetleri ciddiye alan Samsung, Galaxy S7 ve S7 Edge'deki güncellemeyi birtakım teknik arızalar nedeniyle geçici bir süreliğine durdurduğunu açıkladı. Açıklama, Samsung'un resmi Avrupa sitesinden de doğrulandı.

Yetkililer açıklamalarında şu açıklamayı yaptılar: "Galaxy S7 cihazlarına gelen Android 8.0 Oreo güncellemesi, beklenmedik bir şekilde cihazların yeniden başlamasına sebep oluyordu. Bu yüzden güncellemenin geçici olarak durdurulmasına karar verdik."

Bildiri aynı zamanda Kanada forumunda da yayınlandı. Bu da demek oluyor ki güncelleme problemi tüm dünyada yaşanıyordu. Ayrıca Samsung, açıklamasında birtakım problemler düzeltildiğinde güncellemenin tekrar devreye gireceğini de belirtti.