Teknoloji Samsung yeni kullanıcı arayüzünü duyurdu: One UI

Samsung yeni kullanıcı arayüzünü duyurdu: One UI

08.11.2018 - 13:38 | Son Güncellenme:

Samsung, One UI adını verdiği yeni ve kullanışlı arayüz tasarımını tanıttı. Temiz ve minimal tasarımda en sık kullanılan içerikler ekranın alt yarısında yer alıyor. Böylece tek elle kullanım daha doğal ve rahat hale geliyor. Kullanıcı deneyimi, karmaşayı ve dikkat dağıtan unsurları azaltmak amacıyla yeniden tasarlandı. Kullanıcılar bu sayede daha iyi odaklanıp telefonlarında aradıklarını hızla bulabilecek.

Samsung yeni kullanıcı arayüzünü duyurdu: One UI

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Samsung Geliştirici Konferansı’nda Güney Koreli şirketin amiral gemilerine sunacağı yeni arayüzü One UI tanıtıldı. Samsung One UI, katlanabilir ve standart ekranlara yönelik olacak.

Android Nougat ve Oreo sürümleri üzerine inşa edilen Samsung Experience arayüzünün yerini alacak olan One UI'nin en dikkat çeken özellikleri tek elle kullanım ve karanlık mod.

Samsung yeni kullanıcı arayüzünü duyurdu: One UI

Samsung, devasa ekranlarda daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak için arayüzü, tek elle kullanıma uygun olacak şekilde güncelledi. Güncelleme ile ekranın küçük bir alanına dokunarak tüm cihazı kontrol edebileceksiniz.

Samsung’un telefonların büyük çoğunluğu Super AMOLED ekrana sahip ve bu durum, cihazın siyah renkli bölgelerdeki piksellere enerji vermeyerek siyah rengi sağladığı anlamına geliyor. Karanlık mod aktif olduğu sürede yalnızca yazılar ve ikonlar bataryadan güç alacak.

Haberin Devamı

Samsung yeni kullanıcı arayüzünü duyurdu: One UI

Temalardan bahsetmişken Samsung, UI'nin cihazınızın rengine bağlı olarak farklı arka plan renklerini alabileceğini de belirtti. Bunun nasıl çalışacağı tam olarak belli değil. Ancak bu, yazılımınızı kişiselleştirmek için temiz bir yol gibi görünüyor.

One UI'nin betası ABD, Almanya ve Güney Kore’de kısa süre sonra erişime açılacak. Arayüzün final sürüm Ocak ayında Samsung Galaxy S9, S9+ ve Galaxy Note 9 modelleri için indirmeye sunulacak.