G Harfiyle Başlayan Atasözleri Güneş Balçıkla Sıvanmaz

Güneş Balçıkla Sıvanmaz

21.04.2020 - 19:29 | Son Güncellenme:

Türkçe, atasözleri bakımından oldukça zengin bir dildir. Atasözleri kullanılarak mecaz bir anlatıma başvurularak aslında farklı bir konu kast edilmektedir. Bu bağlamda “Güneş balçıkla sıvanmaz” da sıkça karşılaştığımız bir atasözüdür. Peki, güneş balçıkla sıvanmaz atasözünün anlamı nedir? Sizler için bu atasözünün konusu ve kısaca atasözünün anlamı hakkında bazı derlemeler yaptık.

Güneş Balçıkla Sıvanmaz

İnsan ne kadar yalan söylerse söylesin, bazı gerçekler üzerinde söz sahibi değildir. Güneş balçıkla sıvanmaz atasözü de insanın bu güçsüzlüğünü ifade etmek için kullanılmaktadır. 

Haberin Devamı

Güneş Balçıkla Sıvanmaz Atasözünün Anlamı Nedir?

Güneş balçıkla sıvanmaz sözüyle herkesçe bilinen ve farkında olunan bazı gerçeklerin değiştirilemeyeceği ifade edilmektedir. Güneşin o büyüklüğü ile sıvanması mümkün olmadığı gibi; bir gerçeğin de yalanla örtbas edilmesi mümkün değildir.

Açıkça ortaya çıkan ve insanlar tarafından bilinen olayı değiştirmeye çalışmak yalnızca boşa geçen bir zamandır. Hatta bu konu üzerinde çalışmak, çevrenin daha fazla dikkatini çekmektedir. Yalanlamak, değiştirmeye çalışmak ya da durumu saklamanın olan olaylar üzerinde herhangi bir gücü bulunmamaktadır. Bunu yapmaya da hiçbir insanın gücü yetmez.