Bilim ve Çocuk Hangi kulağımız daha iyi duyar?

Hangi kulağımız daha iyi duyar?

22.07.2021 - 16:02 | Son Güncellenme:

Sağ kulağımızın sola göre daha iyi duyduğunu biliyor musun? Evet yanlış okumadın sağ kulak daha çalışkanmış duyma konusunda. Gel, nedenini açıklayalım.

Hangi kulağımız daha iyi duyar

İnsan beyni o kadar karmaşık ve o kadar gelişmiş bir organ ki her geçen gün onun hakkında keşfedilenler insanları şaşırtmaya devam ediyor. İnsan beyni sağ ve sol yarımküre olarak ikiye ayrılırmış. Her yarım küre belirli konularda daha gelişmiş özelliklere sahipmiş.

Haberin Devamı

Duyulan sesler duyu organlarımız ve sinir hücreleri aracılığıyla beyne iletilirmiş. Ayrıca sol tarafımızda yer alan organlardan gelen uyarılar sağ yarımküreye, sağ taraftaki organlardan gelenler ise sol yarımküreye ulaşırmış. Beynimiz ve duyu organlarımızın sahip olduğu bu özellikler nedeniyle, sağ kulağımızla işittiğimiz konuşma seslerini çok daha iyi algılarmışız.

Bilim insanları yapılan çok basit bir deneyle bunu test etmişler. Kalabalık bir ortamda insanlara yaklaşık kısık sesle bir şeyler istemişler. Sağ tarafından yanaştıkları insanlar söylenenleri çok daha hızlı ve net algılamış.