Dünya ABD Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez'den İsrail lobisi eleştirisi

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez'den İsrail lobisi eleştirisi

01.11.2023 - 21:55 | Son Güncellenme:

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Demokrat Alexandria Ocasio-Cortez, İsrail lobisini eleştirerek, "AIPAC'ın (Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi) siyasi sistemimizde ne kadar zehirli bir varlık olduğunu anlamamızın zamanı geldi" ifadelerini kullanarak, “ABD demokrasisini istikrarsızlaştıran aşırılıkçı bir örgüt” dedi.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortezden İsrail lobisi eleştirisi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılar devam ederken, BD Temsilciler Meclisi üyesi Demokrat Alexandria Ocasio-Cortez, İsrail lobisini eleştirdi. Ocasio-Cortez, Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi’ni (AIPAC) hedef alarak, "AIPAC'ın siyasi sistemimizde ne kadar zehirli bir varlık olduğunu anlamamızın zamanı geldi. ABD seçimlerini devirmeye çalışan adayları aktif olarak destekliyorlar ve insan haklarını savunan Kongre üyelerine karşı karalama kampanyaları yürütüyorlar. Yeter" dedi.

Haberin Devamı

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortezden İsrail lobisi eleştirisi

AIPAC’ın ABD demokrasisinin dostu olmadığını belirten Ocasio-Cortez, “Onlar aynı zamanda Kongre'deki en ırkçı ve bağnaz PAC'lardan (Siyasal Eylem Komitesi) biri ve orantısız bir şekilde siyahi üyeleri hedef alıyorlar. Onlar ABD demokrasisini istikrarsızlaştıran aşırılıkçı bir örgüt” dedi.

BLİNKEN KONUŞMASINA DEVAM EDEMEDİ! ABD'DE ŞOKE EDEN PROTESTO

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları bu kez ABD Senatosu’nda protesto edildi. Senato Ödenek Komitesi’nde, İsrail ve Ukrayna'ya yapılacak yardımlar için ifade vermek için Savunma Bakanı Lloyd Austin ile hazır bulunan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ifade verdiği sırada, elleri kırmızı boyalı savaş karşıtları tarafından protesto edildi.

Blinken konuşması sırasında göstericiler, kırmızıya boyadıkları ellerini havaya kaldırarak, "Gazzeli çocukları kurtarın" sloganı attı. Gazze Şeridi’nde ateşkes çağrısı yapan protestocular, defalarca "Ateşkes hemen" diye bağırdı. Bir gösterici ise, "Gazze kuşatmasına hayır" yazılı pankart açtı.

Haberin Devamı

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortezden İsrail lobisi eleştirisi

Blinken, protesto nedeniyle konuşmasına devam edemezken, toplantıya protesto nedeniyle bir kaç kez ara verildi. Kongre polisi, göstericilere müdahale ederek salondan çıkarırken, 12 kişi gözaltına alındı.

Blinken ve Austin, ABD’nin İsrail ve Ukrayna'ya yardımları da kapsayan 106 milyar dolarlık ulusal güvenlik fonu talebi hakkında ifade vermek için toplantıya katılmıştı. Fonun yaklaşık 15 milyar dolarlık kısmı İsrail’in Filistin’e yönelik askeri operasyonları için ayrılacak.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortezden İsrail lobisi eleştirisi

ESKİ ASKERLER ORTA DOĞU'DA

İsrail ordusu bu saldırının yanı sıra tanklarla sık sık Gazze'ye girerek kara operasyonlarını devam ettiriyor. Hamas'ın elindeki rehineler için henüz müzakere masasına oturmayan Tel Aviv 230'dan fazla insanı nasıl tekrar İsrail'e getireceği ise merak konusu. İsrail ordusu rehineler için sık sık ABD ile temasa geçiyor. Henüz savaşın başında ABD merkezli Messenger'a konuşan yetkililer, geçmiş yıllarda Amerikan ordusunun özel kuvvetleri DELTA Force ve SEAL Team'de görev yapmış bir ekibin İsrail'e gideceğini ve burada rehine kurtarma operasyonlarına katılacağını yazdı. Habere göre, emekli özel kuvvetler askerlerinin rehine operasyonuna katılması Amerikan ordusundan bağımsız bir adım.

Haberin Devamı

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortezden İsrail lobisi eleştirisi

AMERİKAN KOMANDOLARI İSRAİL'DE

New York Times gazetesinde yer alan ve ABD Savunma Bakanı Yardımcısı Christopher P. Maier'in açıklamalarını içeren haberde ise ABD'nin kara harekatı kapsamında İsrail ile ortak çalıştığı vurgulandı. Maier'in açıklamalarına da yer verilen haberde bakan yardımcısının 'İsrail'e birçok konuda yardım ediyoruz. İsrail'in ana görevi Amerikalı rehineler de dahil olmak üzere bu insanları kurtarmak' sözlerine yer verildi.

Açıklamalarının devamında Amerikan komandolarının İsrail'de Hamas'a karşı İsrail ordusuna yardım ettiğini kaydeden Maier, komandoların sayısını vermeyi ise reddetti ancak ABD basınına göre bu rakam birkaç düzine civarında. Maier ayrıca Hamas'ın tünellerinde İsrail ordusunun yapacağı operasyonlarla ilgili de konuştu ve 'Onlara (İsrail askerlerine) tavsiyelerde bulunup, mümkün olduğunca yardım edeceğiz' dedi.

Haberin Devamı

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortezden İsrail lobisi eleştirisi

 

HAMAS'TAN REHİNE AÇIKLAMASI! İSRAİL'E GÖZDAĞI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, yabancı rehinelerin bir kısmının önümüzdeki günlerde serbest bırakılacağını duyurdu. İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeida yaptığı açıklamada, "Aracılara önümüzdeki birkaç gün içinde belirli sayıda yabancıyı serbest bırakacağımızı bildirdik" ifadelerini kullandı.