Dünya Gazze Şeridi’nin en büyük hastanesi! 'Durum tamamen kontrolden çıktı'

Gazze Şeridi’nin en büyük hastanesi! 'Durum tamamen kontrolden çıktı'

11.11.2023 - 23:26 | Son Güncellenme:

Gazze Şeridi’nin en büyük ve merkez hastanesi olan Şifa Hastanesi’nin Direktörü Muhammet Abu Salmiya, hastanedeki yakıtın tükendiğini belirtti. Muhammet Abu Salmiya, “Durum tamamen kontrolden çıktı” dedi.

Gazze Şeridi’nin en büyük hastanesi Durum tamamen kontrolden çıktı

İsrail ordusu tarafından yoğun bombardıman altında olan bölgede hastanelerdeki yakıtın tükenmesi insani krizi büyütüyor. Gazze Şeridi’nin en büyük ve merkez hastanesi olan Şifa Hastanesi’nin Direktörü Muhammet Abu Salmiya yaptığı açıklamada, İsrail’in Şifa Hastanesi’ne ve çevresine düzenlediği saldırılara değinerek, "Dünden bu yana burada kalan yerinden edilmiş Filistinli sayısı azaldı. Hastane saldırıya uğradığından birçok kişi ayrıldı ve bazıları yakındaki okula sığındı” dedi.

Haberin Devamı

Onlarca kişinin öldürüldüğünü ve yaralandığını belirten Salmiya, “Burada yaklaşık 5 bin ila 7 bin yerinden edilmiş Filistinli kaldı” ifadelerini kullandı. Hastanede yakıtın tükenmesi nedeniyle dondurucuların çalışmadığını belirten Salmiya, “Bu bir trajedi. Cesetleri, çalışmadıkları için dondurucuya koyamıyoruz. Bu yüzden hastanenin yakınına bir çukur kazmaya karar verdik” şeklinde konuştu.

"YÜZLERCE CESET ÇÜRÜYOR"

Durumun son derece insanlık dışı olduğunu vurgulayan Salmiya, "Durum tamamen kontrolden çıktı. Yüzlerce ceset çürüyor" dedi.

Hastanede tedavi gören yüzlerce yaralının çalışır durumda olan bir hastaneye nakledilmesi gerektiğini söyleyen Salmiya, “Bu yaralıların taşınması konusunda çalışmamız gerekiyor. Yaralıları, yeni doğan bebekleri ve yoğun bakım hastalarını güvenli bir şekilde taşımaya hazırız” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

"BEBEKLER ÖLÜMLE MÜCADELE EDİYOR"

Tel-Aviv merkezli sağlık çalışanları örgütü İnsan Hakları İçin İsrailli Doktorlar tarafından yapılan açıklamada, “Şifa Hastanesi’nde 2 prematüre bebek hayatını kaybetti ve diğer 37 prematüre bebeğin hayatı büyük tehlikede” ifadeleri kullanıldı.

İsrail’İn Gazze Şeridi’ne yönelik 7 Ekim’de başlattığı saldırılar yoğun bir şekilde devam ediyor. Bölgede saldırılar nedeniyle can kaybı her geçen saat artarken, hastanelerde yakıtın tükenmesi yoğun bakım hastaları ve prematüre bebekler başta olmak üzere tedavi gören çok sayıda Filistinli’nin yaşamını tehdit ediyor. Tel-Aviv merkezli sağlık çalışanları örgütü İnsan Hakları İçin İsrailli Doktorlar tarafından bugün yapılan açıklamada, “Elektrik kesintisi nedeniyle yenidoğan yoğun bakım ünitesinin çalışmayı durdurduğunu söyleyebiliriz. Şifa Hastanesi'nde 2 prematüre bebek hayatını kaybetti. Diğer 37 prematüre bebeğin ise hayatı büyük tehlikede” ifadeleri kullanıldı.

Filistin Sağlık Bakanı Yardımcısı Dr. Youssef Abu Alreesh bugün, “Tüm dünyayı, tüm jeneratörlerin kapalı, tüm güç kaynaklarının devre dışı olduğu konusunda uyardığımız bir an. Kuvözde 39 yeni doğan bebeğimiz, o bebekler ölümle mücadele ediyor” açıklamasını yapmıştı.