Dünya Güney Kafkasya’da barış adımına destek

Güney Kafkasya’da barış adımına destek

09.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atina gezisinin ardından Türkiye ile Yunanistan arasında Ege’de bahar havası içine girilirken; Azerbaycan ile Ermenistan arasında alınan barışa yönelik “bazı somut güven artırıcı adımların atılması” kararı da Ankara’yı memnun etti.

Güney Kafkasya’da barış adımına destek

ANKARA Milliyet - Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdaresi ile Ermenistan Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan ortak açıklamayla duyurulan, iki ülke arasında bazı somut güven artırıcı adımların atılması kararından memnuniyet duyuyor; ilave güven artırıcı adımlar benimsenmesi konusunda görüşmelere devam edilmesi kararını destekliyoruz. Güney Kafkasya’da kalıcı barış ve istikrarın tesisi için en önemli gelişmelerden birini teşkil edecek olan Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış anlaşmasının biran önce imzalanmasını arzu ediyoruz” denildi.

Haberin Devamı

Öte yandan Avrupa Birliği de iki ülke arasında atılan adımlardan memnuniyetini açıkladı. Avrupa Birliği gelişmeleri “ileriye dönük büyük bir adım” olarak değerlendirdi. Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, “Açıklanan ortak deklarasyonu ve mahkumların serbest bırakılmasını ileriye doğru atılmış büyük bir adım ve siyasi diyalogda eşi benzeri görülmemiş bir açılım olarak nitelendiriyorum” dedi.