Dünya Moskova, Ukrayna'nın öldürdük dediği Rus amiralin görüntüsünü yayınladı

Moskova, Ukrayna'nın öldürdük dediği Rus amiralin görüntüsünü yayınladı

26.09.2023 - 16:58 | Son Güncellenme:

Rusya savunma bakanlığı tarafından yayınlanan video ve fotoğraflarda, Rusya'nın Karadeniz Filosu komutanı Viktor Sokolov'un Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve diğer üst düzey amiraller ve ordu komutanlarıyla bir video konferansa katıldığı görülüyor.

Moskova, Ukraynanın öldürdük dediği Rus amiralin görüntüsünü yayınladı

Ukrayna'nın öldürüldüğünü söylediği Rusya'nın Karadeniz Filosu komutanı Viktor Sokolov, bir video konferansa katılırken görüntülendi. Rusya savunma bakanlığı tarafından yayınlanan video ve fotoğraflarda, Sokolov'un Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve diğer üst düzey amiraller ve ordu komutanlarıyla bir video konferansa katıldığı görülüyor.

Haberin Devamı

'CİDDİ KAYIPLAR YAŞIYOR'

Ukrayna özel kuvvetleri pazartesi günü yaptığı açıklamada, Sokolov ve diğer 33 subayı geçen hafta Rusya'nın Sivastopol'daki Karadeniz Filo Üssü'ne düzenlenen füze saldırısında öldürdüklerini duyurmuştu. Salı günü erken saatlerde Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Ukrayna'nın iddiası hakkında yorum yapmayı reddederek gazetecileri savunma bakanlığına yönlendirmişti.

İlerleyen saatlerde bakanlığın yayınladığı videoda Şoygu, eylül ayında 17 binden fazla Ukraynalı askerin öldürüldüğünü ve aralarında 7 Amerikan Bradley savaş aracının da bulunduğu 2 bin 700'den fazla silahın imha edildiğini söyledi. Şoygu, "Ukrayna silahlı kuvvetleri tüm cephe hattında ciddi kayıplar yaşıyor" dedi ve Ukrayna'nın karşı saldırılarının şu ana kadar sonuç vermediğini de sözlerine ekledi.